Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedělej nic… Ty jsi dospělá a máš právo si to zařídit po svém. A ona má právo na svatbu nepřijít. Musíš si vytyčit své hranice. Ona asi očekává, že se budeš doprošovat, no tak to nedělej. Když budeš ustupovat, bude ti do všeho mluvit víc a víc.
Stůj si za svým. Máma tě jen citově vydírá a zkouší co všechno jí projde. Povolíš a udělá to precedens na to, že máminy scény jednoduše projdou.
Jestli by ti doopravdy nedošla na svatbu (jakože si nemyslím, že by se to stalo), tak je to jen její vizitka.
Nic, usporadat si svatbu ve svem datu a poslat jit pozvanky. Jo a nenechat se citove vydirat.
Nic nedělej. A jak muže máma jako věřící věřit na nesmysly typu šťastné datum?
@inkakřivák píše:
Máš žebříček jaký nesmysl v který lidi věří je větší než druhý? ![]()
Kašli na to udělej svatbu jak chceš, jen tak mimochodem jaký datum vám vybrala?
@Anonymní píše:
Už nevím, jak jí to mám říct. Byla jsem vychovaná v respektu ke starším a k poslušnosti. Máma byla zvyklá, že jsem jí vždycky na slovo poslechla. Když jsem se postavila na vlastní nohy a osamostatnila se, těžce to nesla, protože jsem jedináček. Ale pokaždé, když mi něco řekne, s dobrým úmyslem, tak očekává, že ji poslechnu a udělám to co ona chce nebo jak to chce. Teď, když mě přítel požádal o ruku, tak hned na začátku jsem jí řekla, že mi toho kecat nebude, a že jediný názor, který mě zajímá je přítelův. Nedala si říct, furt mi do toho kecá, že to bude tak a tak. Teď o víkendu se to vyhrotilo do toho bodu, že mi řekla datum, kdy budem mít svatbu. Je věřící a řekla mi, že podle nějakého horoskopu, když se vdám v tom datu, že budem mít štěstí v manželství a to naše datum nám přinese akorát neštěstí, že to se mnou myslí dobře. Jsem jí řekla, že nic ti nezaručí štěstí, a že se vdám v tom datu, které jsme si vybrali s přítelem. Pohádali jsme se a nakonec mi řekla, že mi nepůjdou na svatbu a všem které pozvu řeknou ať nechodí. Co mám dělat?
Nedělej nic. Udělejte si svatbu jak chcete vy a když nepřijde tak nepřijde. ![]()
@inkakřivák píše:
Tak věří, že někde nahoře je chlápek, co nám řídí životy, takže toto je úplná maličkost ![]()
Víra v „nějaký druh boha“ je celkem OK. Ale šťastné datumy… to i mě přijde v přímém rozporu s tou „božkostí“. Leda snad budhismus, ale tam je to celé úplně jinak.
@Sisika9 píše:
Máš žebříček jaký nesmysl v který lidi věří je větší než druhý?
To spíš katolická církev odlišuje, na co lze věřit a na co ne, a horoskopy rozhodně spadají do toho ne
Předpokládám tedy, že matka autorky je katolička a ne hinduistka.
Je na case prestrihnout pupecni snuru, respekt k rodicum je ze si jejich rady poslechnes a podekujes za ne, NE ze si nechas diktovat zivot ![]()
A pak ti bude kecat do zařizování domácnosti, do života s manželem, do těhotenství, porodu, do péče a výchovy dětí,…
Takže teď máš ideální možnost nastavit pevně hranice, hodně zdaru.
@maminaAJ píše:
Je na case prestrihnout pupecni snuru, respekt k rodicum je ze si jejich rady poslechnes a podekujes za ne, NE ze si nechas diktovat zivot
Přesně tak jsem jí to řekla. Díky mami, ale rozhodnu se tak, jak uznám za správné. Máma mi řekla NE, já ti radím dobře, to je jediné správné rozhodnutí. A to se týká všeho co řekne.
Už nevím, jak jí to mám říct. Byla jsem vychovaná v respektu ke starším a k poslušnosti. Máma byla zvyklá, že jsem jí vždycky na slovo poslechla. Když jsem se postavila na vlastní nohy a osamostatnila se, těžce to nesla, protože jsem jedináček. Ale pokaždé, když mi něco řekne, s dobrým úmyslem, tak očekává, že ji poslechnu a udělám to co ona chce nebo jak to chce. Teď, když mě přítel požádal o ruku, tak hned na začátku jsem jí řekla, že mi toho kecat nebude, a že jediný názor, který mě zajímá je přítelův. Nedala si říct, furt mi do toho kecá, že to bude tak a tak. Teď o víkendu se to vyhrotilo do toho bodu, že mi řekla datum, kdy budem mít svatbu. Je věřící a řekla mi, že podle nějakého horoskopu, když se vdám v tom datu, že budem mít štěstí v manželství a to naše datum nám přinese akorát neštěstí, že to se mnou myslí dobře. Jsem jí řekla, že nic ti nezaručí štěstí, a že se vdám v tom datu, které jsme si vybrali s přítelem. Pohádali jsme se a nakonec mi řekla, že mi nepůjdou na svatbu a všem které pozvu řeknou ať nechodí. Co mám dělat?