Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
už jsem to jednou zjišťovala, ale nějak to vypršelo do ztracena
Ahojky, my sme z Hodonína ![]()
V Kyjově sem rodila a bylo to tam moc fajn
Ahoj, Jitu prozradíš mi nějaké podrobnosti z Kyjovské porodnice? V září čekáme další mimi.
Ahoj Jitule, tak to je skvělá náhoda. Kde přesně jsi učila, smím-li se zeptat?
vyderka: mě se tam moc líbilo, byli tam super doktoři a ještě lepší sestřičky. Co my vadilo, tak ty společné sprchy a wc, ale to se má prý opravovat a bude mít každý pokoj svoje. Co se porodních boxů týče, je každá mamina zvlášť a nic nejde slyšet. Přítel se mnou byl celou dobu a byli na něj všichni moc milí. Co by tě ještě zajímalo?
Jo a jednou z výhod třeba oproti Břeclavy je, že miminku než jsme odcházeli udělali všechna vyšetření ( kyčle, oči, mozek, ledviny…)
Jíťo učila jsem tam na té soukromé hotelovce
Všechno
Musím si totiž najít všechny nové doktory, pro sebe i pro Julku, taky jsme zvyklí chodit na plavání, pak vím, že v Kyjově je nějaké mateřské centrum. To bude mazec, takže každá rada dobrá ![]()
vyderka: a ty se sem stěhuješ? Přímo do Kyjova?
Porodka byla v poho, když ale půjdu rodit příště, asi zvolím a zaplatím si nadstandartní pokoj po porodu. Já chytila na pokoji takovou k**** ( omlouvám se), že jsem byla totálně hotová
Jinak to bylo v poho, na porodním boxu byl balón, pytel, sprcha, wc a mohli jsme si pustit kazeťák…
ahoj holky,
pro vyderku: jestli jste zvyklí chodit plavat, klidně můžete pokračovat na bazénu v Hodoníně. Z Kyjova to není zas tak moc daleko. S Káťou jezdíme plavat taky a moc se jí to líbí. Jestli budeš chtít, napíšu ti telefonický kontakt na Baby klub Katka, který kursy organizuje. Myslím, že zrovna někdy od března budou otevírat nové kursy, takže pokud už tou dobou budete v Kyjově, můžete se zapsat. Je to fakt skvělé, instruktorky jsou moc fajn a mimo plavání na bazénu Baby klub organizuje i týdenní plavecké pobyty pro rodiče s dětmi někde na horách. Loni jsme s nimi byli týden v Tatrách a byla to super dovolená.
Jíťo my na to plavání chceme chodit. Zatím jsme prcci tak budem chodit do těch van a potom do bazénu. Kája má moc rád vodu, je jak vodník, Už se na to moc těšíme
Holky víte co je legrační? Já jsem taky Jitka ![]()
Nestěhujem se přímo do Kyjova, ale do Želetic.
Teďka jsem prohledávala Seznam a pátrám po nějakém gynekologovi pro sebe a pediatrovi pro Julku.
S tím plaváním ještě uvidím, každopádně přes léto se bude cákat na zahradě v bazénu a pak s mrňouskem bych chtěla začít tak jak s Julkou od 2 měsíců. Jenže nevím, jak to bude s hlídáním. Babičku máme v Brně a manža je celý den v práci.
vyderka: tak to je bomba ![]()
dobrý gyndař je primář v Kyjově pan doktor Flesinger, ale nevím jestli ještě a zda vůbec bere nové pacientky. Bylo by super se k němu dostat, je to opravdu kapacita
Ahoj Jitule, to plavnání vám fakt moc doporučuju. My jsme s malou začali plavat loni v září (od jejích 4 měsíců) a byla jsem překvapená, jak ji to ve vanách baví. Je fajn, že se vůbec nebojí vody a nechá si v pohodě polít vodou hlavičku, což teď oceňuju, když jí umývám vlásky. Taky díky plavání je trošku otužilá a loňskou zimu jsme přečkali v pohodě bez nachlazení. Takže vám přeju hodně radosti z vašeho malého plaváčka
Vyderko, jak tak koukám, tak dneska slaví vaše dcerka narozeniny! Tak jí přeju hodně zdravíčka a ať vám roste do krásy. J.