Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminy, tak téma zní jasně, čeká nás nástup do první třídy, velká událost, jelikož jde první dítě, už jsem vyfasovali seznam věcí, co bude potřeba, některé věci zajišťuje škola, aktovka bude z Tobgallu, jen zajet, vyzkoušet, vybrat, dítě se zatím těší a pořád se ptá, kdy už půjde…nás čeká příští rok navíc prvňáček druhý
takže mám se zbláznit už teď nebo až potom
každý tvdí, že první třída je nejhorší, tak jsem zvědavá
rady a tipy ostřílených matek jsou vítány ![]()
Já bych to neřešila, prázdniny přede dveřmi, na plašení času dost. Taky mám doma budoucího prvňáčka, netěší se, má to těžce na háku, neřeším to. Aktovku ho nechám vybrat, objednám někdy o prázdninách, stejně tak penál a kufřík, dokoupíme nějaké hadry a vše ostatní zajistí škola ![]()
Tak to máte dobrý, že vám všechno zajišťuje škola, nám jenom něco, takže my můžeme plašit ![]()
@dlouha neplaš, bude hůř.. seznam vyfásneš v každé třídě, ale pak už člověk aspoň tuší, co a jak.. ale tak je fajn pro prvňáčka mít věci předem, ať si to ozkouší, a pod
je to krásné, když se ještě do školy těší.. jak jsou starší, tak je to takové - fakt musím? ááách jo ![]()
@dlouha
No kluk půjde do vesnické malotřídky a škola se souhlasem rodičů vše pořídí, aby měli děti vše stejné a podobné kvality, už má vyzkoušeno, co se jí u dětí osvědčilo.. pak přispěje obec a zbytek doplatíme ![]()
@JayLee už???
tak to jsem brzda podniku ![]()
Jako víte co, ono se nezdá, ale to uteče jako voda, úplně stejně, jako když se na něj koukám, jako miminko, jak kdyby to bylo včera…dva měsíce utečou mrknutím oka
No s přestihem bych si sehnala tašku, penál, přezuvky, obuv na cvičení, oblečení na tělocvik a jinak nic.
Stejně na začátku roku donese seznam, co bude učitelka vyžadovat… takže do obchodu budeš stejně muset letět. Budeš nadávat jak pes, ale co naděláš. Stejně dopředu nevíš, co budou chtít, tak to máš jedno. Už to dopředu neřeším, čekám na seznam od školy…
Takhle, tahle debata není založená, na to, aby se to vyřešilo dnes a hned, ale v průběhu sem může někdo něco napsat, co se druhýmu může hodit, od akcí na aktovky, zkušeností s nima, po pastelky třeba ![]()
@Black Cat no ten my máme ten seznam právě, už teď, za což jsem teda osobně ráda, než to všechno shánět až v září
@dlouha Pastelky můžu doporučit Stabilo trojhranné silnější ![]()
Trénují ten správný úchop tužky a jsou krásně měkké, takže supr kreslí. Jenže jsou drahé…
@Black Cat no my je máme právě doma a budu je kupovat i do školy, jsou úžasné, ty tak krásně malují, jiné pastelky to je děs
@dlouha Hele, v září sem napiš, kolikrát tě učitelka ještě do obchodu prohnala. Já ten první týden v září úplně nesnáším… ![]()
Ořezávátko doporučím to se zásobníkem na odřezky a větší, aby se to dobře drželo a hodně se tam vešlo…
Tak pastelky jako jediné už máme, babička projevila přání mu k narozeninám koupit něco do školky, takže ty si opatruje v šuplíku
To nám i učitelka na zápisu říkala, že mají být trojhranné a kolik barev, takže ty má podle požadavků, ale nejspíš dostane ještě ve škole jedny.. Jinak co se týče tužky, tak malej má tuto:
http://www.sevt.cz/…ky-32448100/?…
Občas trošku prasí úchop, takže na tuto už je zvyklý, když si doma dělá ty předškolácké „úkoly“. Asi budeme kupovat i do první třídy