Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím rychlou radu. Dcerka psala DÚ a rozdělila slovo AZOR na A-
ZOR, manžel tvrdí, že je to špatně, že to vůbec neměla dělit, já si myslím, že to být může ![]()
Myslím, že to má dcerka správně, ale jsem dost dlouho ze školy a kluci dost dlouho před školou…
Je to správě ![]()
Ať si dá menžel ruku pod bradu a vysloví to - když se brada dotkne ruky (prostě když otevře hubu
) končí slabika.
@puntice píše:
Je to správě
Ať si dá menžel ruku pod bradu a vysloví to - když se brada dotkne ruky (prostě když otevře hubu) končí slabika.
Príma rada, musím pamatovat ![]()
Jak jinak to dítěti vysvětlit, že… natož manželům ![]()
@kerrankin jasně, ale na Azora to funguje ![]()
Podle této poučky by spousta slov nefungovala nebo stejně byla nejasných, např. třeš-ně tře-šně??? Já vím, ale bude to vědět dítě ve 2. třídě?
@kerrankin Je to poučka pro debila, ovšem od vyučující fonetiky a fonologie na VŠ
![]()
@kerrankin jinak, samozřejmě je podmínkou pořádně artikulovat (otevírat tu hubu ) ![]()
@kerrankin píše:
Jezis, tak blbou poucku jsem jeste neslysela, pardonBrada se dotkne ruky, protoze vyslovuje A, kdyby rikal treba Igor, tak tam zadny dotek neni, a presto jsou to dve slabiky.Deleni na slabiky je intuitivni, prirozene, umeji to uz batolata, proto bych to nechala na dceri a neverila manzelovi, ktery nad tim zbytecne spekuluje
Tak při tom fakt výrazně artikuluj a fakt to funguje…
i u těch slov jako intuice a Itálie…
@cimbík ma to spravne. jinak v nekterych skolach se slabiky vytleskavaji.
Má to správně. V některých školách se slabiky vůbec neučí, učí se genetickou metodou. Máme vlastní zkušenost u nejstaršího syna.
Schopnost slyšet slabiky(bez učení) může souviset s tím, jak dítě vnímá rytmus.
@Jana206 Když se neučí slabiky, podle čeho se učí dělení slov na konci řádku?