Máme skvělé děti

2183
22.9.14 07:41

máme skvělé děti.

Ahoj toto téma nemá nikoho naštvat. Spíše dovést k zamyšlení a kouknutí na děti z druhé stránky. A pro někoho je to samozřejmostí, což mu závidím.
Zjistila jsem, že jsem moc náročná a kritická matka. Že neustále upomínám, napominam, křičím a chci po nich toho moc. Jednoho dne jsem řešila své děti s kamarádkou a ona mi otevřela oči. Že mám sice živé, hlasité a vztekající děti, ale že umí poslechnout, samy si hrát, spí celou noc, všechno sni včetně ovoce a zeleniny, hlavně že jsou zdrávi a nejsou nijak postižený. Tak at je necháme dýchat a víc si užíváme pohody. No a měla pravdu. Zacla jsem si uvědomovat te ne vše je samozřejmostí a taky kolik jim je let a snížila trošku nároky a je to v klidu a pohodě. Diky moc za přečtení. Pěkný den

Příspěvek upraven 22.09.14 v 08:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1381
22.9.14 07:59

Taky se musim obcas skoro profackovat :oops:…ja tedy jen za tu kriticnost, jinak jsem vicemene liny Rodic, ale moc maleho soudim, srovnavam s jinymi…mam to po mame, ale to me za mak neospravedlnuje…snazim se to eliminovat, myslim, ze to souvisi s mou nesebelaskou, ale to je zas jine tema..dik za tema, jsem zvedava na prispevky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
22.9.14 08:04

Dítě je dar a takhle by se k němu mělo chovat. Člověk si neváží spousty věcí, zdraví a spokojenost je bohužel jednou z nich :( Dítě je kus nás a partnera kterýho milujeme nebo jsme milovali a ikdyby došlo k rozchodu dítěte se to nesmí dotknout. Krásná myšlenka, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11117
22.9.14 08:07

@marieondatra
a co kdyz mam zive, hlasite a vztekajici se deti, co neumi poslechnout a neumi si samy hrat? :mrgreen:
jo a k tomu jeden neji nic krome jogurtu a druha zas nechce spat…

ale jinak samozrejme chapu temu. vsechny deti jsou z podstaty uzasne a (bohuzel pro nas i pro ne), to negativni do nich vetsinou vnasime spis my.
zdar uzasnym detem a jdu si dat kafe, at to uzasne rano ve zdravi preziju :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
22.9.14 08:13

@Ali-Ali mas pravdu, každé dítě je jiné a jedinečné. A zapomínáme nato. Ja brala to ze mi spi od půl roka celou noc a že vše spapaji jak samozřejmost. Ale ono to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.9.14 08:18

Pěkné téma :kytka:
Já teda musím zatím zaklepat. Náš roční je sice hodně aktivní dítě, ale zlaté. V noci spí i 11 hodin (ale vstává v 5), jí všechno co před něj dám (a nají se většinou i uplně sám lžičkou), nevzteká se (zatím), umí si trochu hrát sám a skoro už chodí. :srdce:

Jen nechce pít a to má bohužel po mně.

Asi nám vynahrazuje první měsíce, kdy nechtěl přibírat, nespal a pořád musel být chovaný :)

Tak snad si na tohle téma vzpomenu, až prcka třeba za rok chytne první vzdor a budu z něj na prášky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
22.9.14 08:23

Ja mam taky uzasne deti:o),ted vyzdvihnu jen to dobré:o).dceruška:krasne maluje, rozmluvila se nam, umi uz spoustu pisnicek zazpívat, chová se krásne ke zvířátkům, je kamarádská

a synáček:chytry, jdou mu jazyky, umí zpívat, je hodný na sestřičku, postará se o ni, někdy i bez keců:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
22.9.14 08:29

Pěkná sebereflexe, gratuluji k prozření, změně přístupu, kamarádce, která se nebojí ti na rovinu říct, jak to vidí ona a taky ke skvělým dětem ;)

Já s tímhle problémy naštěstí nemám, dobrou stránku dětí vidím vždy jako první, mám docela empatii, což mi pomáhá si uvědomit, proč se nějak chovají. Náročná na ně moc nejsem, přitvrzuji spíš s věkem a jak dostávají rozum. A to vždycky neposlechnou, období vzdoru měl syn výživné, celou noc spí oba až od cca 2 let, ale jinak jsou supr :lol:
Syn je velmi hodný, citlivý a empatický, (u kluka spíš někdy ke škodě věci), dcera veselá, pozitivní, spolu si krásně rozumí a vyhrajou, jsou to parťáci.

Tak ať ti to pozitivní naladění vydrží! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.14 09:06

Krásné téma. Taky mám skvělé děti. Nebudu se opakovat, jen chci dodat, že jsem si spoustu věcí uvědomila letos na jaře. Malé diagnostikovali celiakii ( do té doby „zdravá“ holčička, bez příznaků, snad jen trošku bledší..) Já si uvědomila, že opravdu když nejde o zdraví, jde o h..o! Takže hlavně, aťjsou ty naše zlatíčka zdravá, zbytek se nějak vstřebá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová