Mami, jak se narodí miminko?

1848
18.5.12 23:58

Mami, jak se narodi miminko?

Ahoj maminky,
Jen tak pro pobaveni by me zajimalo, jak jste svym ratolestem vysvetlily, jak prichazi na svet miminka a reakce deticek ;)

My mame jeste spoooustu casu, ale treba se tu nejen ja inspiruju a hlavne se tu urcite pobavime ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
19.5.12 00:09

ahoj,moji neteri to vysvetlovala kamoska,to ji bylo pet…to pojedu do nemocnice,tam mi rozriznou brisko,vyndaj miminko a bude to hotovo a mala ji odpovedela,teto,to ti jeste nikdo nerek,ze deti vyndavaj pipinkou???to by sis ale mela zjistit :lol: :lol: :lol: no my umiraly smichy a vubec netusime,odkud to ví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
19.5.12 00:12

Ahojky, protože moje straší dcera měla v době čekání na 2 :andel: skoro 7 let, půjčila jsem jí knížku o mateřství a spolu jsme to projely týden po týdnu až do porodu.
Vzala to jako normální věc, akorát se bála, že je kolem toho krev - tu nemusí

Tím se to vlastně uzavřelo. Nad ránem jsem v den D odjela do porodky a 2 den za mnou přišla a zkoumala ségru a pak břicho , jestli je fakt pryč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.5.12 00:32

Taky mám připravenou verzi, že mi ho doktor vyndá z bříška… ale také znám případy, že miminko vyleze „pulinou“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
19.5.12 06:50

Jsem biolog, takže u nás děti odmalička vědí, že spermie + vajíčko, jak se mimi narodí atd. Nedělám s tím cavyky :mrgreen: Malá viděla i svoje fotky těsně po narození a ta krev se jí u toho taky moc nelíbí. A zatím je nenapadlo zajímat se moc o to, jak se ta spermie k vajíčku dostane. Vědí jen, že se maminka s tatínkem mají rádi a tulí se :) Akorát občas Lucka prohlašuje, že možná bude mít miminko, protože se ve školce s Filípkem tulili a dali si pusu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sifa
19.5.12 06:58

Ahoj, ja malymu (5) pustila nenasilny video z porodu (do vody), aby nebyla videt primo ´´julča´´ a uz chape ze jde ven pipinou haha.. minule se ho na to nekdo ptal a rekl, ze se prece narodi buchtou,ne?? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14020
19.5.12 07:01

Já si taky myslím, že říkat dětem věci narovinu a popravdě je lepší, než jim namlouvat čápa a podobné kidy. Stejně na to přijdou jak to je a pak se může lehko důvěra vytratit a nebudou brát rodiče vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
19.5.12 07:39

když se narodil viktor, byly klárce 4 roky. já jsem jí říkala, že miminko roste pomalu v bříšku a když přijde jeho čas, odjedu do nemocnice, kde se narodí. manžel ji nainstruoval, že se narodí pipinkou a ona to musela rozebírat zrovna v úplně prázdném obchodě - no prodavačky měly haló :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
19.5.12 07:44

ahoj, tak u nás se o sexualitě a těle bavíme na rovinu od útlého dětství. mě se nelíbí, když někdo plete hlavu dětem nesmysly.. :nevim: nepřijde mi ani vtipné, když děti na základě tabuizování témat v rodině něco řeknou a dospělí se pak dobře baví. je to spíš trapné.

takže u nás malej od malička ( 1 rok ) ví, jak příroda funguje. postupně s věkem zjistil, jaké má příroda cykly, jak se rozmnožuje, nakazila jsem ho svou fascinací nad tím, jaký je to zázrak.

docela divné také je, že přijde ze školy ( 8 let ) a říká mi, jak se děti baví o sexu a že jsou hloupí a nerozumí jim. třeba si říkají " ty jsi gay " a nevědí co to je. :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
19.5.12 07:48

tetka vysvětlovala sestřence asi takhle: asi v půlce měsíce se mamince v bříšku připravují polštáře a peřinky pro miminko a pokud maminka s tatínkem chtějí tak se budou moc tulit a z toho tam bude miminko a pokud ne tak ty polštáře a peřinky musí zas pryč- to jako menstruace a pokud je tam miminko tak stejnou cestou jako ty polštáře, vyjde ven až když se vyspí a odpočine si a vyroste :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
19.5.12 07:50

včera mi syn říkal, když viděl moje nahé břicho, myslím, že už jsi připravená na porod. já řekla, myslíš ? no ještě měsíc, ale už bych chtěla rodit. chtěl bys tam být ? a on : to rozhodně ne ! budeš hrozně řvát ! a já : nebudu, proč bych řvala ? a on : no je to vždycky v televizi. a když jsi rodila mě, tak jsi neřvala ? a já : ne, prosim tě, v telefizi z toho dělaj tragédii.
tak se začal smát a byl rád. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
19.5.12 07:55
@aleesha píše:
u nás děti odmalička vědí, že spermie + vajíčko, jak se mimi narodí atd. Nedělám s tím cavyky :mrgreen: Malá viděla i svoje fotky těsně po narození a ta krev se jí u toho taky moc nelíbí. A zatím je nenapadlo zajímat se moc o to, jak se ta spermie k vajíčku dostane.

Asi takhle jako aleesha jsme to staršímu vysvětlili taky - 6 roků (mladšího to zatím nezajímá). Je naprosto spokojený, ví co chtěl vědět a nikde dál to nerozebírá.
K popisu jsem samozřejmě nepoužila klasické názvy, spíš jak jsme doma zvyklí říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
19.5.12 07:59

u nás tohle začalo hodně brzo :)) máme velkou farmu kde je 200 porodů do roka, naše děti to tedy mají z první ruky :))) že tatínek dává mamince do bříška se mínko a z toho semínka v bříšku vyroste miminko, ketré se pak pinďulí narodí, bylo jasné :)) horší to bylo s inseminací :)) že tatínek prý " montuje kobylku" a je z toho hříbátko, mě fakt pobavilo. nebo komentář, když jsme Klárce připouštěli poničku, ketrá dotyčného hřebečka skopala, tak na to kouká a povídá " dneska nebude mimi". prostě jasná páka :)))
nejhorší je, že děti ve školce , nebo spíš něketří rodiče nejsou tak otevření ( což chápu, všichni nejsme takoví naturalisti), a když klárka dělala dětem přednásšku, kdeže se teda ty děti, jehňata, telata, hříbata atd berou, neobešlo se to bez kmentářů :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
19.5.12 08:01

My od mala říkáme, že tatínek musí dát mamince do bříška semínko a z něj pak vyroste to miminko - děti zatím nezajímá jak se to semínko k té mamince dostane :) Nejstaršího tyhle věci nezajímaly nikdy, takže se vyptávají hlavně holky. Odpovídám na co se ptají, bo si myslím, že netřeba vysvětlovat vše najednou, prostě až k tomu dospějou tak se zeptají a my vysvětlíme.
Obě ví, že mimčo se z bříška vykulí prckou - i když třetí Eliška trvá na tom, že zadkem :lol: když teď někomu hrdě ukazuje malou sestru, tak povídá, že pan doktor vytáhl Žofku zadkem a lidi se pak zmateně ptají jestli jako šla KP :lol: :lol: Ale jinak mají jasno už od malička, poté co shlédli krtkovskou pohádku Krtek a maminka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
19.5.12 08:05

@doriang krtek a maminka je teda docela brutál :)) taková obr díra a navíc jí ještě krtek, nebo kdo, skáče po břiše :)))))) taky jsme vysvětlovali, že ne zadkem, zvířátka to mají vzadu pěkně pospolu a když klárka stála při porodu ovečky u hlavy, nenechala si vysvětlit, že to není prdelkou :))) a nejlepší byla sousedovic holčika, která tam byla s klárkou a potom jen s otevřenou pusou kouká na jehně a říká " kdes ho vzal" :)))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí