Mami, jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
23.8.15 15:49
@Anet.radova píše:
Ano, ani ji nechci do ničeho tlačit ale.. Ona neví. Mluvíme o tom a mám pocit, že na potrat nechce, občas utrousí větu jako- Mám ráda děti… O těch potratech jsem dost četla a nezdá se mi to.. Pomohla by jsi mi, kdybych si miminko nechala?.. Jak by jsme to udělali?.. Vede mně to k tomu myslet si, že si ho nechat chce.. Ale když se jí zeptám, neví.. Chce poradit a nechce to rozhodnout sama.. Co já sní mám dělat? Nutit jí rozhodnout přeci taky nemůžu.

Nutit ne, ale nepodoporovat v jejím jak bysme to udělali. Na rovinu říct, že neudělali, není jak, ztratí zbytek dětství, popsala bych to, jak nebude moc nic, prostě tak, jak to je, skončila, bude jen uvázaná u dítěte, pokud by chtěla pomoct rozhodnout, potrat, stále dokola, kdybych já byla v tvé kůži, volila bych potrat, chceš radu, já jsem pro potrat, nejlepší řešení pro tebe, jako pro dítě na základní škole, potrat. Vždyť ty jí můžeš poradit a evidentně sama váháš, vymlouváš se. Ne, bude mít „zničené“ to období dospívání, dítě je záhul, ona sama je dítě, sotva nad zákonem. A uprímně, co si myslím já? Doma bude peklo, otčím už teď jí dává zabrat tak, že bydlí u tety, to samo o sobě je tragické, s dítětem se všechno milionkrát zhorší, na tebe bude vyvíjený velký tlak, na dceru též, ona bude chtít rozhodovat, co si budeme vyprávět, je to mladé tele, které těžko nebude dělat chyby, ty jí povedeš, jí se to nebude líbit, trhliny vztah matka a dcera se prohloubí…no dej pokoj, směruj jí k potratu, žádné asi si myslím, že si ho chce nechat, mluví o miminku. Mysli na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 15:50
@vokishka píše:
A dcera už těch 15 opravdu má? Že jde teprve do devítky.

Nene, patnáct jí je, už asi 3 měsíce, měla ale dva odklady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
23.8.15 15:52

Myslím, že o tom přemýšlíš dobře. Myslím, že pokud se holka bude moci rozhodnout sama, tak ničeho litovat nebude a život si nezkazí.

To, že hned neví, mi zvláštní nepřijde, naopak i starší holky, ženy váhají.

Nastínila bych jí možnosti, i ne ty moc růžové. Např. že po čtyřměsíčním vztahu se nedá absolutně spoléhat, že vztah vydrží a je dost dobře možné, že zůstane s dítětem sama.
Další otázka, na kterou se sama ptala - jestli bys jí s dítětem pomohla - to musíš taky nějak rozseknout ty. A sice do jaké míry. Jedna věc je ukázat jí co a jak a občas dítě pohlídat a jiná věc je aby ses o dítě starala s ní třeba půl na půl nebo převážně ty.
Možná pokud jí řekneš, že většina povinností by byla na ní, neměla by čas chodit někam s kamarády, stíhala by třeba jen dítě a občas nějaké školní povinnosti, tak možná to bude pro ni dostatečně odrazující.
A třeba ne.

Znám holky, které byly v šestnácti na potratu, i takové, které měli v šestnácti dítě. Dá se to tak i tak.
Nechala bych to prostě na ní a pak ji podpořila.
Manželovi bych to řekla, až ve chvíli, kdy bude mít holka jasno.
Podle mě problémy mají ty ženy, které udělaly něco jen proto, že to tak bylo rozumově nebo společensky přijatelnější, ale šly proti vlastnímu cítění.
Myslím, že pokud má tříletého sourozence, tak moc dobře ví, že mít dítě není jen o tom, že si samo celý den hraje a ona mu večer přečte pohádku. A v tomto má tedy v rozhodování spíš výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 15:55
@Krrysa píše:
radu nemám, jen chci pogratulovat ke vztahu matka - dcera.. tohle značí, že ti věří a to je k nezapalcení a i přes tenhle průser se poplácej po rameni!! a za 2. tvoje dcera není ani rajda ani nic jinýho podobnýho, co jsme tady četla :kytka:

Děkuju :* O své dceři bych si to nikdy nemyslela, na pomluvy od ostatních nedávám.. A jinak moc děkuju, opravdu s dcerou máme super vztah, měla jsem.. A mám zní celý život jen radost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.8.15 15:55

@Anet.radova víš, co mě udivuje? Sama jsi měla dítě tak brzo, jistě si sama uvědomuješ, že jsi z dětství vklouzla rovnou do mateřství, lehké to být nemohlo. Už jen cstč. vzdělání. Budování zázemí apod. Ale. Měla jsi partnera, co ti na obrovské štěstí zůstal.
Tvoje dcera má jít ve vašich šlépějích? Ovšem bez otce s nedodělanou základkou? I Přesto to tobě samé takto vyhovuje? Necháváš rozhodnutí na žábě?
Víš, sama jsem byla brzo matkou, jestli si něco zoufale nepřeji, aby se to kdy stalo mým dětem.
V takovém případě bych se neptala. Jednou jsem máma JÁ, ony nezodpovědné kozy, šly by. Jedna jak druhá, nebo třetí. Kor v případě, že se dozvím, že mi holka zalže, na základce někde natajmo chlastá a souloží. To je i na mně vážně moc.

Příspěvek upraven 23.08.15 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.15 15:56
@Anet.radova píše:
Ano, abych pravdu řekla, za mně, dítě si necháme. Teď podle muže a dcery se rozhodneme. Pokud ano, to co mi tu píšeš jí řeknu. Opravdu, aby měla možnost.. Rozhodnout se co chce. Pokud bude i přesto pro dítě, podpoří ji.

chtěla jsi názory, tady je můj, tohle tvé rozhodnutí v mých očích, je krajně sobecké vůči dceři. Ona neví a ty jí svým chováním, páč sama to dítě chceš, směřuješ k tomu, aby si ho nechala, ona nedokáže přijít a říct, jdu na potrat, k tomu musí být dovedena a to ty neděláš, páč to dítě sama chceš. Tohle mi vůči té dceři přijde strašlivě sobecké, já vím, je to zahaleno do toho, nechci jí nutit na potrat, dělám to pro ni…nemyslím, mít dítě v patnácti letech není to nejlepší pro ni ani omylem. Kdybys jí v tom nepodporovala, neviděla by to růžově. Zvaž to dobře, ano řekneš jí, žádný mejdan, tady máš dítě, máš cos chtěla, chceš to ty, ale ani to není fér k šestnáctileté holce, ona by měla možnost mejdanit s kamarádama, užívat si volnosti puberťáka. A ty jí svým já jsem pro dítě v podstatě manévruješ, byť nevědomky, do toho, aby si to dítě nechala. Promiň upřímnost, neděláš dobře, z mého pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.15 15:58
@Anet.radova píše:
Nene, patnáct jí je, už asi 3 měsíce, měla ale dva odklady. :)

dva odklady? Od kdy lze mít dva odklady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.8.15 15:58
@terinka4444 píše:
chtěla jsi názory, tady je můj, tohle tvé rozhodnutí v mých očích, je krajně sobecké vůči dceři. Ona neví a ty jí svým chováním, páč sama to dítě chceš, směřuješ k tomu, aby si ho nechala, ona nedokáže přijít a říct, jdu na potrat, k tomu musí být dovedena a to ty neděláš, páč to dítě sama chceš. Tohle mi vůči té dceři přijde strašlivě sobecké, já vím, je to zahaleno do toho, nechci jí nutit na potrat, dělám to pro ni…nemyslím, mít dítě v patnácti letech není to nejlepší pro ni ani omylem. Kdybys jí v tom nepodporovala, neviděla by to růžově. Zvaž to dobře, ano řekneš jí, žádný mejdan, tady máš dítě, máš cos chtěla, chceš to ty, ale ani to není fér k šestnáctileté holce, ona by měla možnost mejdanit s kamarádama, užívat si volnosti puberťáka. A ty jí svým já jsem pro dítě v podstatě manévruješ, byť nevědomky, do toho, aby si to dítě nechala. Promiň upřímnost, neděláš dobře, z mého pohledu.

Souhlasím ve vešech bodech. Sama jsem to tu již takto nastínila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.8.15 15:59

A přemýšlely jste, jaký život bude mít tvoje vnouče?
Co když se tatínek nebude chtít starat a budou jen alimenty, co když bude miminko neklidné a bude často marodit, takže nebude mít dcera možnost chodit hned do školy…vrátí se tam i třeba za 2 roky? Píšeš, že se dobře učí, tak by třeba mohla udělat VŠ, zvládne to i s mrnětem? Nemá ŽÁDNÉ finance, bude lítat po brigádách, aby měla nějakou kačku navíc nebo to budete zcela dotovat vy než dodělá SŠ a nastoupí do práce?
Než otěhotněla, jaké měla do budoucna plány? (chtěla cestovat, studovat nebo žádné neměla?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 16:02
@sianka píše:
Myslím, že o tom přemýšlíš dobře. Myslím, že pokud se holka bude moci rozhodnout sama, tak ničeho litovat nebude a život si nezkazí.

To, že hned neví, mi zvláštní nepřijde, naopak i starší holky, ženy váhají.

Nastínila bych jí možnosti, i ne ty moc růžové. Např. že po čtyřměsíčním vztahu se nedá absolutně spoléhat, že vztah vydrží a je dost dobře možné, že zůstane s dítětem sama.
Další otázka, na kterou se sama ptala - jestli bys jí s dítětem pomohla - to musíš taky nějak rozseknout ty. A sice do jaké míry. Jedna věc je ukázat jí co a jak a občas dítě pohlídat a jiná věc je aby ses o dítě starala s ní třeba půl na půl nebo převážně ty.
Možná pokud jí řekneš, že většina povinností by byla na ní, neměla by čas chodit někam s kamarády, stíhala by třeba jen dítě a občas nějaké školní povinnosti, tak možná to bude pro ni dostatečně odrazující.
A třeba ne.

Znám holky, které byly v šestnácti na potratu, i takové, které měli v šestnácti dítě. Dá se to tak i tak.
Nechala bych to prostě na ní a pak ji podpořila.
Manželovi bych to řekla, až ve chvíli, kdy bude mít holka jasno.
Podle mě problémy mají ty ženy, které udělaly něco jen proto, že to tak bylo rozumově nebo společensky přijatelnější, ale šly proti vlastnímu cítění.
Myslím, že pokud má tříletého sourozence, tak moc dobře ví, že mít dítě není jen o tom, že si samo celý den hraje a ona mu večer přečte pohádku. A v tomto má tedy v rozhodování spíš výhodu.

Děkuju holky moc, místo s mužem si asi opravdu promluví s dcerou. Obě možnosti probereme důkladně. Zjistím co chce.. A jak říkáš, rozseknu co by bylo kdyby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CarolS
23.8.15 16:02

Je to šílený a já bych jí hnala na potrat, sorry. Je jí 15, je dítě. Je to extrémně brzy. Sama nic nezažila, nic o životě neví a bum, už bude matka…

• Citovat
  • Upravit
2880
23.8.15 16:03

Nikdo nepíše, ze dcera je rajda - ale ze na okoli to bude tak působit. Jsou mlade matky, na tablech je vcelku bezne videt dudlik nebo prstýnek-jde ale o ten rozdil, ze je to ZŠ a SŠ, nikdo se po detailech pidit nebude (jestli to byla velka láska, prvni sex nebo mela odklad školní docházky).Faktem je, ze kdyz nekdo porodí na zakladce, pozitiva to nebudi-nemusi si kazdy myslet, ze je slečna primiskuitni, ale nezodpovedna uz treba jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
23.8.15 16:04
@Krrysa píše:
radu nemám, jen chcipogratulovat ke vztahu matka - dcera..tohle značí, že ti věří a to je k nezapalcení a i přes tenhle průser se poplácej po rameni!! a za 2. tvoje dcera není ani rajda ani nic jinýho podobnýho, co jsme tady četla :kytka:

to jako fakt? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
23.8.15 16:07
@Anet.radova píše:
@JaneDoe To už jsem včera udělala, byl u nás.. Seznámili jsme se. Příjde mi, že je to docela zodpovědný kluk, řekl mi, že pokud si dítě nechá, je ochoten platit i se starat. Tedy- nechce si holku nastěhovat domu ale pomocí s výchovou ano.

Hm hm, to je fakt zodpovědný kluk. Udělat holce děcko to jo, že, to je je přece příjemné, vypustit potvůrky. Ale žít s ní? To už ne. Jak můžete jako matka říct, že je ten kluk zodpovědný, když zbouchne holku na potkání a pak s ní nechce žít?

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
23.8.15 16:10

Z mého pohledu a možná trošku tvrdě a naturalisticky řečeno, ale: Sama roztáhla nohy, sama ať si to rozhodne. Až se rozhodne, podpořte ji, jste její matka, tak byste ji prostě podpořit měla. Ale podpořit, ne že ona si dítě odrodí a vy ho vychováte. Jak už tu někdo psal. Dítě, brigády, povinnosti, dálkově škola. Žádné lítání po venku jako vrstevníci apod. Může si za to sama, musí nést následky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky