Screening a genetika

556
23.8.15 12:26

sreeling a genetika

Dobrý den, mohu se zetat, měla jsem screening negativní, ale nizké AFP a hcg, AFP bylo 0,65Mom a hcg 0,25MoM.tak mě chtěli vidět na genetice, tak jsem tam šla, a dr mě poslala na plodovku.je nějaké riziko že by miminko bylo nějak nemoícné? jinak M.Down prý nehrozí měla jsem hezkou hodnotu 1z7300 v termínu :)
hodně se bojím moc si miminko přejeme7jinak ppodle dr mé je miminko v potřádku podle ultratvuku nic tam nevidí, že by bylo nějak nemocné :)a podle doktora co mě bra plodovku také netak se obracím jestli mohu být v klidu výsledek bych měla vědět až koncem srpna začátkem září.
můžete mi říc jaké riziko miminku hrozé nebo nám nic nehrozí podle hodnot co jsem měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
23.8.15 12:30

@gajkovac Podle doktorů asi hrozí, když tě ženou na plodovku, ale buď v klidu, ultrazvuky jsou OK. Oni jen přehánějí. Spíš bych s plodovkou nesouhlasila, ale pokud už jsi na ní byla, tak už jen vydrž na výsledky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.8.15 12:30

Srílink mě tedy opravdu zaujal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.8.15 12:31
@hanka.br. píše:

Asi překlep, když to má v příspěvku správně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.8.15 12:39
@hanka.br. píše:
:D jo no krásný překlep
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
23.8.15 12:43

Překlep omlouvám se těm komu se to nikdy nestalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.8.15 12:44

Nechapu, proc to resis az po odebrani plodovky. Takovy dotaz bych pochopila spis pri rozhodovani, zda na amnio jit ci ne.

Screening negativni, spolehlivost je cca 90-95%. Rekla bych, ze je mimco v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
23.8.15 12:46

@Bibi239 to čekání je dlouhé :( jen se ptám jestli to někomu taky tak vyšlo :) taky si říkám, že je miminko v pořádku mám doma 2zdravý kluci :) tak proč by nemohl být i ten třetí :). jinak o něm furt vím kope o sto šest :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.8.15 13:22

Nevím, není při nízký hodnotě riziko rozštěpových vad? :think: jakej to byl screening, v kolikátém tt? :think: byl to ten ve 13tt, nebo tripply v 16tt? pokud ten v 16tt, ta myslím že nízká hodnota fakt zvětšuje riziko rozštěpu, ale to jde zase dobře poznat na UTZ, to bych na plodovku nechodila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
23.8.15 13:37

@slavuska1 v 16tt. no mě dr řekli že tam nic nevidí :) ale ted v úterý jdu na velký ultrazvuk do nemocnice.no co jsem našla na netu tak tam nic nepíši o ničem :( tak proto se ptám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.8.15 13:38
@slavuska1 píše:
Nevím, není při nízký hodnotě riziko rozštěpových vad? :think: jakej to byl screening, v kolikátém tt? :think: byl to ten ve 13tt, nebo tripply v 16tt? pokud ten v 16tt, ta myslím že nízká hodnota fakt zvětšuje riziko rozštěpu, ale to jde zase dobře poznat na UTZ, to bych na plodovku nechodila :think:

Riziko přítomnosti rozštěpové vady páteře by mohlo signalizovat ne snížená, ale naopak zvýšená hodnota AFP. Při podezření na tuto vadu se však nedoporučuje provedení aminocentézy, ale genetického ultrazvuku, který je neinvazivní a nepředstavuje pro plod žádné riziko. Obličejové rozštěpy s rozštěpy páteře nebo jiných orgánů nesouvisí a nejsou zjistitelné prenatálně jinak než na UZV nebo MR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
23.8.15 14:01

@hanka.br. takže to vypadá, že miminko by mohlo být v pořádku :) když ho mám dokonce sreening NEGATIVNÍ :).Nemusím se teda moooc strachovat :) každý mi říká že to bude ok.oni totiž ted každou druhou maminku prý posílají na plodovku i když to má negativní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.8.15 14:06
@gajkovac píše:
oni totiž ted každou druhou maminku prý posílají na plodovku i když to má negativní :)
:zed: Dementi. Ale tohle je způsobeno jen tím, že dneska nikdo nezkousne ani operovatelné vady, všichni chtějí 100% zdraví a risknou i 1:100 riziko potratu na plodovce. Tak asi dobře jim tak, nebo nevím. :nevim: Ale je to děs.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.8.15 14:07

@gajkovac Nebrala jsi v těhotenství nějaké léky? Nebo neprošla jsi nějakou zátěží? To by mohlo způsobit snížení hodnot. Tvoje miminko je v pořádku, to se neboj. Když je něco špatně, ozvou se sami už do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.8.15 14:10
@Litta píše: :zed: Dementi. Ale tohle je způsobeno jen tím, že dneska nikdo nezkousne ani operovatelné vady, všichni chtějí 100% zdraví a risknou i 1:100 riziko potratu na plodovce. Tak asi dobře jim tak, nebo nevím. :nevim: Ale je to děs.

To je bohužel pravda. Snížené hodnoty a negativní tripple test - jaké jsou to důvody k tak rizikovému zákroku? Ale zjišťuje si některá z maminek i jiné možnosti? V klidu odběr plodovky podstupují, těžko nadávat na doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí