Mami, jsem těhotná

23.8.15 13:42

Mami, jsem těhotná.

Věta, která šokuje každou matku nezletilé dcery.

Ahoj, jmenuji se Aneta.
Nikdy by mně nenapadlo, že budu přispívat zrovna sem.. A s takovým problémem.
Tak od začátku. Mám 15 let starou dceru, až donedávna jsem si myslela, že zodpovědnou, inteligentní.. Možná až moc. Bude nastupovat do deváté třídy, od první třídy samé jedničky, občas ulítla dvojka ale to je tak vše co by se jí dalo vytknout. Svědomitě se připravuje do školy a teď přes prázdniny byla na dvou brigádách. Vlastně dokonalé dítě, do minulého týdne. Přišla za mnou stím, že si potřebuje promluvit. Narozdíl od matek co se zděsí, že se něco děje jsem byla opravdu v klidu, opravdu mi nikdy nedělala vážnější problémy. A pak mi to řekla- je těhotná!! První co mně napadlo je jí seřvat, proč se nechránila ale ovládla jsem se a vyslechla si jí. Trochu se mi ulevilo, když řekla, že kondom použili.. I přesto se to stalo. Nemám důvod jí nevěřit, běžně spolu mluvíme o ochraně a bezpečném sexu. No, bohužel se mi to mé kvítko rozbulelo, takže jsem si musela na další odpovědi počkat. Kde a kdy se to stalo mi nechtěla říci ale nakonec zní teda vypadlo, že před pár týdny byla u kamaráda, který pořádal „mejdan“ a stím kamarádem se to i stalo. Evidentně to byl víc než kamarád, i mi ho dcerka párkrát ukázala.. Předpokládám, že spolu chodí/li, jen mi to asi něchtěla říct, je o deset let starší než ona. Docela mě zamrzelo, že mi lhala udájně se vydávajíc za kamarádkou a místo toho jde pít alkohol. Nicméně.. Nebyli jsme jiní. Dál je to dost složité. Otci dítěte to tedy řekla, prý to nechá na ni, že jí podpoří ať se rozhodne jakkoli.. Upřímně. Nevím co mám dělat, dcera chce abych jí pomohla rozhodnout co dál ale co já ji můžu radit. Nechce abych to říkala jejímu otci, což ani neudělám. Můj muž je cholerik co dceru několikrát uhodil, dcera poté bydlela několik měsíců u tety a v polovině prázdnin se vrátila. Muže tedy do rozhodování nezapojím.
K rozhodnutí- potrat nebo dítě?
Kdyby jsme se rozhodli dítě si ponechat, co s dcerou a studiem?? Pracuji z domova, takže bych mohla s hlídáním vypomoct ale na babičku na plný úvazek se tedy necítím.. Tedy pokud by dcera zůstala alespoň rok doma s dětskem tak možná i ano, ale nehodlám dítěti ubližovat nahrazováním mateřského mléka sunarem. Alespoň ten rok bych si přála aby byla doma, potom by mohla se svými znamkami nastoupit na střední ( původně plánovala gympl ale asi se bude muset upnout na jiný obor). Nebo si zjistit, která škola nabízí individuální učební plán. Zkrátka aby se zařídila.

Bohužel mám zkušenost, že pokud jde žena na potrat tak se to na ni silně psychicky podepsat.. Ale zase by mohla žít jako puberťák a užívat si, vystudovat.. Jít na vysokou a začít život bez bříměte. Ale ona sama nevypadá, že by se jí potrat zamlouval.. I přesto, že je to nejjednodušší možnost. Copak jí můžu nutit do potratu? Může mě za to jednou nenávidět, může toho litovat. Ani já nejsem zastáncem potratů, pokud nejde o znásilnění. Ale jde tu o budoucnost mé dcery.
Ps: Chci jen říct, že dcera je fajn holka, nefetuje ani nekouří, s kluky se bavila vždy víc než s holkama ale myslela jsem, že je to protože má tři bratry..
Prosím o nestrané názory jak se mám k situaci postavit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
23.8.15 13:46

To máš opravdu v nicku jméno a příjmení a píšeš tady tak osobní věci? Nebo to tam máš jen tak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.8.15 13:48

Jinak je teda super, že se ti svěřila. Samozřejmě je to na ní, taky bych jí do potratu nenutila… Spíš si pozvi na kafčo toho tatínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
23.8.15 13:49

Teda-k větě nebyli jsme jini, bych rekla jedine: ja teda urcite a se mnou veškeré me spoluzacky, ktere nemely sex na ZŠ (výjimkou byla spoluzacka romského původu, která osmou třídu končila porodem-ale taky mela 16let).Asi dcera uz pod zákonem neni, ne? Promluvila bych si s ni, jak by si to představovala, ale šanci vztahu s 25letym klukem bych nedavala. Nerikam, ze nebudou výjimka, ale pravděpodobnost se mi jeví dost mala, asi bych byla pro potrat. A tvůj muz na to rika co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@JaneDoe píše:
To máš opravdu v nicku jméno a příjmení a píšeš tady tak osobní věci? Nebo to tam máš jen tak??

Ano, jméno mám správně, příjmení ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
@JaneDoe píše:
To máš opravdu v nicku jméno a příjmení a píšeš tady tak osobní věci? Nebo to tam máš jen tak??

to je opravdu k veci a moc to zakladatelce pomuze… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
23.8.15 13:50

A kde by bydlela, když to nemůžeš říct tvému muži? 8o

• Citovat
  • Upravit
7376
23.8.15 13:50

@Anet.radova napisu ti sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
23.8.15 13:51

@Anet.radova No… :roll: situaci ti nezávidím… Kdyby měla aspoň už tu devítku… :think:
Asi bych zjistila, jestli s tím klukem ještě je. A pozvala ho domů a chtěla slyšet jeho názor. Pokud má práci, je to jen plus. Pak by bylo dobré vědět, v kolikátým týdnu je. A jak jste finančně zaopatření… Bude to těžký, ale dítě bych si nechala. Nikdo ti nezaručí, že se ještě nemůže něco stát, to je první věc, druhá věc…riskovat, že už to nepůjde :nevim: Jak říkám, lehký to nebude, ale když se už stalo, nechala bych si to :pankac: :kytka: hodně sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.8.15 13:51
@MarieOVMUC píše:
to je opravdu k veci a moc to zakladatelce pomuze… :zed: :zed:

no to je hrozné, fakt, bouchni se aspoň pořádně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.8.15 13:52
@Anet.radova píše:
Ano, jméno mám správně, příjmení ne.

OK, já jen kdyby sis to neuvědomila. Jak jsem psala, pozvi si toho přítele na kafčo a uvidíš jestli je fakt tak zodpovědný atd. Pak promýšlejte dál :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
23.8.15 13:52

Mám okolo sebe 3 kamarádky, které byly okolo 15-16 na potratu a nikterak je to nepoznamenalo. Naopak si dneska říkají všechny, že udělaly jedině dobře, ale nerozhodovala bych za ní, musí sama a v jejím rozhodnutí bych jí podpořila a případně zkonzultovala. Hold, když se rozhodla, že bude roztahovat nožky, musí se i v tomto rozhodnout hlavně sama :nevim: ty jí nemůžeš k ničemu nutit. Max. jí sdělit možnosti aby se v tom holka tak neztrácela. Nic neuděláš, důležité je, že ti to řekla včas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.15 13:53

@Anet.radova Dobrý den, napiši vam z pohledu těhotné, doma byly s rodiči velké problemy a ja chtěla rychle pryč z domova, rozhodla jsem se tedy leč sobecky otěhotnět, mela jsem partnera o 10 let staršího, me bylo 16. Partner mel skvělou práci a dite si pral, otěhotněla jsem, a naši se vse dozvěděli az kdyz jim prisla pozvánka k soudu, protoze pritel zažádal o to, ze si me chce vzít a ostarsit me. Situace vyšla i kdyz rodiče nevedlo, která bije. Přítele jsem si vzala a momentálně jsem loni odmaturovala a doma mame krásného 3leteho chlapečka a v životě bych nemenila. Můj nazor je miminko si nechat. :srdce: L.

• Citovat
  • Upravit
7188
@Rakosnicek1983 píše:
Teda-k větě nebyli jsme jini, bych rekla jedine: ja teda urcite a se mnou veškeré me spoluzacky, ktere nemely sex na ZŠ (výjimkou byla spoluzacka romského původu, která osmou třídu končila porodem-ale taky mela 16let).Asi dcera uz pod zákonem neni, ne? Promluvila bych si s ni, jak by si to představovala, ale šanci vztahu s 25letym klukem bych nedavala. Nerikam, ze nebudou výjimka, ale pravděpodobnost se mi jeví dost mala, asi bych byla pro potrat. A tvůj muz na to rika co?

Nemyslim si, ze je na tom neco spatnyho. Ja mela sex na ZS, dokonce vic nez jednou, ale s tim klukem jsem tenkrat asi rok chodila. Jo, s odstupem casu vidim, ze je to asi brzo, ale pokud se nic nestane, tak o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@JaneDoe To už jsem včera udělala, byl u nás.. Seznámili jsme se. Příjde mi, že je to docela zodpovědný kluk, řekl mi, že pokud si dítě nechá, je ochoten platit i se starat. Tedy- nechce si holku nastěhovat domu ale pomocí s výchovou ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí