Mami, jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1219
23.8.15 13:54
@Anet.radova píše:
@JaneDoe To už jsem včera udělala, byl u nás.. Seznámili jsme se. Příjde mi, že je to docela zodpovědný kluk, řekl mi, že pokud si dítě nechá, je ochoten platit i se starat. Tedy- nechce si holku nastěhovat domu ale pomocí s výchovou ano.

aha, jasný, tak záleží na holce, já bych dceru taky do ničeho nenutila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102846
23.8.15 13:57

Upřímně, holka se musí rozhodnout sama a snažila bych se na tvém místě zdržet i jakýkoliv rad, ze kterých by mohlo být zřejmé k jaké variantě se kloníš. A až se dcera rozhodne, tak podpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 13:58

@JaneDoe To už jsem včera udělala, byl u nás.. Seznámili jsme se. Příjde mi, že je to docela zodpovědný kluk, řekl mi, že pokud si dítě nechá, je ochoten platit i se starat. Tedy- nechce si holku nastěhovat domu ale pomocí s výchovou ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
23.8.15 13:59

@Azeretereza tak špatného na tom nic neni, ale podle mého nazoru neni duvod začínat se sexem na základce, proste je to dle mého brzo a o holce, co s tim začne ve 14 nebo 15 si pomyslím, ze je bud rajda, nedockava nebo nerozumna - bez ohledu na to, jestli otěhotní nebo ne.Ne nadarmo je hranice za trestný čin na 15 letech, asi bych si představovala, ze ma holka na základce jine starosti a nejake líbání a mazleni by ji mohlo stacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
23.8.15 14:00

Nechala bych rozhodnutí jen a jen na dceři. S tím, že jí pomohu, ale nebudu suplovat její roli matky. Studium SŠ buď s individuálním plánem nebo dálkově. Žádný studentský život, ale povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.8.15 14:00

No, ja bych byla v takovem pripade pro potrat. teda pokud je uplne na zacatku. z sirokeho okoli znam jen jeden pripad, kdy si slecna v 15 dite nechala a skoncilo to tak, ze z 95% ho mela babicka. ja si teda ani nedokazu predstavit patnactiletou holku, ktera by se byla schopna zhostit ulohy matky naplno, at uz casove, ale hlavne psychicky :nevim:

takze ono to nechani rozhodnuti na ni - no jasne, nemuze se k nicemu nutit. ale ona si taky tezko plne uvedomuje, co vsechno by ji cekalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
23.8.15 14:01
@JaneDoe píše:
no to je hrozné, fakt, bouchni se aspoň pořádně :roll:

8o :lol: holka, ty mas problem, vis to? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
23.8.15 14:02

@Anet.radova Ahoj :) Já jsem rodila v 17 letech (ano, je to trochu později, ale ne o moc) a miminko jsem si moc přála. První reakce rodičů byla samozřejmě potrat. I když se na mě nijak nezlobili, chtěli, abych si udělala střední. Nicméně jsem si ve škole domluvila IVP (individuální vzdělávací plán - samostatná příprava + zkoušky ve škole) a bez přerušení dokončila třetí i čtvrtý ročník SŠ i s dítětem. Táta mi pomáhal hlídat jen při zkouškách ve škole ve čtvrťáku (ve třeťáku jsem si synka brala s sebou) a pak 1× týdně před týdnů maturitou. Jinak jsem byla na mimčo sama s přítelem.
Teď jsou moji rodiče šťastní, že mají už dva vnoučky a táta má strašnou radost, že jsem se do mateřství vrhla takhle brzo, protože zase brzo děti odrostou a já budu mít ještě spoustu energie na sebe a manžela :)
Já myslím, že pokud dcera miminko chce, určitě to zvládne. Devátou třídu by mohla dokončit bez problémů, těch pár týdnů na konci roku by ji snad učitelé vyšli vstříc a dali ji IVP. Na SŠ by pak mohla nastoupit později a třeba dálkově nebo zase na IVP.
Teď, když ty svoje dva kluky vidím, neumím si představit, že bych tenkrát s tím prvním šla na potrat, že by nebyl.
Takže za mě - miminko :) Dcera to určitě s pomocí zvládne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.8.15 14:03
@MarieOVMUC píše:
8o :lol: holka, ty mas problem, vis to? :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
23.8.15 14:04

@Anet.radova nevim no, takze spolu nebudou zit jako rodina, dite bude vychováváne min ze zacatku babičkou, aby matka mohla vubec nastoupit na SŠ, jako zit se to da, ale kolik životu to zmeni (nechci psát zničí)?Ty vypadnes z pracovního rytmu, dcera bude svobodná matka, ktera mozna ani materstvi a jeho povinnosti nepozná, kdyz to budes suplovat ty, pritel bude platit a zit jinde, dite nebude mit mužský vzor (co tak chapu manzel zakladatelky by asi dědeček byt nechtel) atd. Nevim, jestli to stoji za to. JIste, kdybyste dopredu vedeli, ze by pro dceru byl potrat fatální, tak at si dite nechá, nicméně si nemyslim, ze by pro ni představoval riziko nemit v budoucnu deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 14:09
@Oňulínka píše:
@Anet.radova Ahoj :) Já jsem rodila v 17 letech (ano, je to trochu později, ale ne o moc) a miminko jsem si moc přála. První reakce rodičů byla samozřejmě potrat. I když se na mě nijak nezlobili, chtěli, abych si udělala střední. Nicméně jsem si ve škole domluvila IVP (individuální vzdělávací plán - samostatná příprava + zkoušky ve škole) a bez přerušení dokončila třetí i čtvrtý ročník SŠ i s dítětem. Táta mi pomáhal hlídat jen při zkouškách ve škole ve čtvrťáku (ve třeťáku jsem si synka brala s sebou) a pak 1× týdně před týdnů maturitou. Jinak jsem byla na mimčo sama s přítelem.
Teď jsou moji rodiče šťastní, že mají už dva vnoučky a táta má strašnou radost, že jsem se do mateřství vrhla takhle brzo, protože zase brzo děti odrostou a já budu mít ještě spoustu energie na sebe a manžela :)
Já myslím, že pokud dcera miminko chce, určitě to zvládne. Devátou třídu by mohla dokončit bez problémů, těch pár týdnů na konci roku by ji snad učitelé vyšli vstříc a dali ji IVP. Na SŠ by pak mohla nastoupit později a třeba dálkově nebo zase na IVP.
Teď, když ty svoje dva kluky vidím, neumím si představit, že bych tenkrát s tím prvním šla na potrat, že by nebyl.
Takže za mě - miminko :) Dcera to určitě s pomocí zvládne!

Myslím, že nechce jít na potrat.. Má děti ráda, o mého tříletého synka se stará vzorně ale vím, že být sestra a matka je něco jiného.

Od poslední menstruace je to 5 týdnů, vlastně mi to řekla týden potom co to nedostala a hned co přišla od gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.8.15 14:09

@Anet.radova Z toho co píšeš, jsem pochopila, že to byla tzv. jednorázovka a otec dítěte neplánuje utvořit s tvou dcerou rodinu (do budoucna). V tom případě bych byla 100% pro potrat. Holka si zkazí život. Pokud by byli zamilovaní, měli spolu plány, že to zvládnou, najdou si byt až to půjde atd. to by byla jiná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
23.8.15 14:11

Není snad dne, aby tu nebylo jedno kontroverzní téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 14:11
@donaga píše:
Ještě je možnost dítě odnosit, porodit a dát k adopci.
pozvala bych tatínka dítěte, vyslechla si, jak si představují svůj budoucí život, zamyslela se nad tím, jaké máte možnosti co to pro vás znamená. Podle toho bych viděla rozhodvání, kdy poslední krok stejně musí udělat dcera.

Ano, chvíli jsem i nad tím přemýšlela ale.. Ne. Pokud dítě porodí, už si ho necháme. To vím, vidět ho a vědět, že je to naposledy, nezvládla bych to já, natož dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
23.8.15 14:12
@Anet.radova píše:
Myslím, že nechce jít na potrat.. Má děti ráda, o mého tříletého synka se stará vzorně ale vím, že být sestra a matka je něco jiného.Od poslední menstruace je to 5 týdnů, vlastně mi to řekla týden potom co to nedostala a hned co přišla od gynekologa.

Myslim nestačí-musis si s ni promluvit a ne neco předpokládat. A krom toho je teda dost v zacatku, to se muze jeste leccos vyřešit samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí