Mami, jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
23.8.15 14:13

@Anet.radova neblbněte. Obě neblbněte. Ona si zničí život, zůstane sama s děckem, za pár let jí dojde, že jí utekl dost důležitý předěl života, ty se časem možná zhroutíš z přemíry nákladu zodpovědnosti za sebe, dítě i vnouče.
A kde bude?
S vámi v bytě? Uvědomuješ si, že to změní a to od základu život vám všem? PŘEMÝŠLÍTE NAD TÍM JAK MOC?
Je to samozřejmě na vás, já bych holku a to píšu zcela upřímně na potrat hnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 14:13
@januschka píše:
Není snad dne, aby tu nebylo jedno kontroverzní téma…

To se omlouvám, pokud je to pro vás kontroverzní.. jen hledám řešení problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5992
23.8.15 14:14

@Anet.radova Napadá mně, nechceš třeba si dítě osvojit, nevím kolik ti je let, ale dcera by mohla třeba na rok přerušit školu, pak jít na učební obor o dítě se můžeš starat ty, brala by jsi RP a bylo by to lepší, dcera je ještě mladá nebude mít určitě takovou trpělivost a zodpovědnost, jako ty, je pořád ještě dítě. Stejně budou spíše vyrůstat jako sourozenci než matka a dítě. Pokud pomůže i otec dítěte tím lépe. Je to můj názor, tak se omlouvám pokud by se ti nelíbil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
23.8.15 14:16

@Anet.radova těžká situace, ale taky bych ji do potratu nenutila. Dívám se na to z úhlu leta neplodné ženy která by za dítko dala vše..
Už tu byla zmínka o adopci, exituje i přímá adopce tj. dítko není ani den v kojeneckém úsatu ani u pěstounů jde přímo do náruče milujích náhradních rodičů..to jen k možným variantám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880

@berry4 souhlas.Trochu mi prijde, ze Aneta (zakl.) uz je smířena a vidi voňavé mimino - asi proto, ze ma doma male dite a příčí se ji představa dceru poslat na potrat.Ja nevidím zadna pozitiva-kdyby spolu byli mladí dyl (ne ze kluk bude platit z povinnosti),kdyby melo mit dite zázemí (ze ti dva vytvoří rodinu),ze ho bude vychovávat vlastní matka (kvuli vztahu matka/dite mi prijde lepsi odklad nez nahradit matku babičkou a matku poslat do školy) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nic asi není „ideální řešení“.
Ale z pozice ženy, která má ohromné problémy otěhotnět a donosit dítě, by mi jako nejlepší řešení přišlo nabídnout dítě k přímé adopci.
Potrat není banální záležitost - ani fyzicky, ani emocionálně.
Pokud by později dcera měla problémy otěhotnět, určitě by si to / Tobě vyčítala, že za problémy stojí potrat (ač to tak být nemusí).

Vzhledem k tomu, že otec dítěte se k tomu staví tak, že dítěti a Tvojí dceři sice věnuje nějaké peníze, ale rozhodně ne čas a podporu, tak si nemyslím, že y bylo dobré řešení dítě vychovávat. Tedy pokud se na to ty necítíš, což mi tak nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
30483
23.8.15 14:17
@Anonymní píše:
@Anet.radova Dobrý den, napiši vam z pohledu těhotné, doma byly s rodiči velké problemy a ja chtěla rychle pryč z domova, rozhodla jsem se tedy leč sobecky otěhotnět, mela jsem partnera o 10 let staršího, me bylo 16. Partner mel skvělou práci a dite si pral, otěhotněla jsem, a naši se vse dozvěděli az kdyz jim prisla pozvánka k soudu, protoze pritel zažádal o to, ze si me chce vzít a ostarsit me. Situace vyšla i kdyz rodiče nevedlo, která bije. Přítele jsem si vzala a momentálně jsem loni odmaturovala a doma mame krásného 3leteho chlapečka a v životě bych nemenila. Můj nazor je miminko si nechat. :srdce: L.

Záměrně v 16 letech otěhotnět, abys vyřešila problémy s rodiči je hloupost, se kterou se vůbec nemáš co chlubit.
Zakladatelko, pokud si dcera dítě nechá, bude to hlavně tvoje dítě. Patnáctiletá žába je ještě dítě. Taky bych zvažovala potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
23.8.15 14:18

@Anet.radova Kde by tedy bydlela, když muži informaci o těhotenství dcery nemůžeš zdělit? Když máte takto závažné problémy v rodině, jak se chcete postarat o mimino, jak chce vůbec dokončit základku? Termín porodu někdy koncem dubna, jak by chodila do školy? Šestinedělí nemusí být med, že

• Citovat
  • Upravit
2205
@januschka píše:
Není snad dne, aby tu nebylo jedno kontroverzní téma…

Přesně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623

@Anet.radova Teď jsem dočetla dvě stránky (odpovídala jsem, když tu ještě nic psáno nebylo). Pokud otec dítěte neplánuje s dcerou žít a utvořit rodinu, tak to je pak složitější :think: My jsme spolu s manželem začali bydlet ještě před porodem.
Přesto si ale myslím, že pokud dcera spíš odmítá potrat, mohla by interrupce na ni mít špatný psychický dopad. Rozhodnutí je stejně na ní. Pokud se na mateřství cítí, tak je jedno, že jí je 15. Ale jak už tu bylo psáno, pokud si miminko nechá, bylo by dobré, kdyby se o něj starala většinou ona, aby ses ty nestala „maminkou“ pátého dítěte. S tvojí podporou to zvládne i bez otce dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880

@mamule42 zensky slyšíte se? Kdyz pises, ze nebude mit zodpovědnost a trpělivost, tak at dite proste v 15 nema. Stejne tak osvojení - proc? Rodice by melo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@berry4 píše:
@Anet.radova neblbněte. Obě neblbněte. Ona si zničí život, zůstane sama s děckem, za pár let jí dojde, že jí utekl dost důležitý předěl života, ty se časem možná zhroutíš z přemíry nákladu zodpovědnosti za sebe, dítě i vnouče.
A kde bude?
S vámi v bytě? Uvědomuješ si, že to změní a to od základu život vám všem? PŘEMÝŠLÍTE NAD TÍM JAK MOC?
Je to samozřejmě na vás, já bych holku a to píšu zcela upřímně na potrat hnala.

Bydlíme v domě. Chápu co chcete říct ale pro mě byl život vždy dar. Nebyl by problém s financemi, na tom jsme docela dobře, dům máme velký a další dítě by se tam vešlo.. Jde mi skutečně jen o ní, zda ona to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.8.15 14:19
@berry4 píše:
A kde bude?
Je to samozřejmě na vás, já bych holku a to píšu zcela upřímně na potrat hnala.

Souhlasím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
23.8.15 14:21
@Anet.radova píše:
Bydlíme v domě. Chápu co chcete říct ale pro mě byl život vždy dar. Nebyl by problém s financemi, na tom jsme docela dobře, dům máme velký a další dítě by se tam vešlo.. Jde mi skutečně jen o ní, zda ona to zvládne.

Tak to my ji ale neznáme:-( To musíš vědět asi nejlíp ty, jestli to zvládne.
Ale pochybuji, že tak mladá holka zvládne školu a výchovu dítěte.
Zůstane to na tobě a tvém muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
23.8.15 14:22

Upřímně, nedovedu si tu situaci představit. Matka by mě v 15 zabila nebo vyhodila, kdybych došla těhotná. Sama za sebe si myslím, že pokud si dcera dítě nechá, zničí sobě i tobě život. Vždyť ještě nemá dokončenou základku. Ovlivní ji to ve výběru SŠ, neprojde si pořádně adolescencí, prostě dospěje předčasně. Myslím, že 15 letá holka není schopná se o dítě podle dnešních standardů postarat, péče o dítě skončí na tobě. Otec dítěte se k tomu taky asi nestaví moc aktivně. Postavit vztah na tom, že se přihodilo dítě, taky nezakládá na slunečné časy.
Určitě se najdou výjimky, kterým to vyšlo, ale moc optimisticky to nevidím.
Navíc v patnácti letech dítě není schopno si ještě plně uvědomit všechny následky a vlivy daného stavu na budoucnost, převládá optimistické zjednodušené vidění světa, takže dcera prostě není schopná vyhodnotit racionálně svou situaci. S tím rozhodováním bys jí měla pomoct.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky