Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je z vás nejaká mamička z Letňan, ktorá by mala záujem o prechádzky alebo len tak pokecať? Mám 2-ročného Jakubka a 4.11. pribudne k nemu braček.
Zuzana
Ahoj Zuzko,
jsem na tom podobne, jako ty - v srpnu dvouleta holcicka a v cervnu nam pribyl do rodiny kluk…:)
Bydlime na Ostravske, tak hodne chodime na Starou naves, tak se urcite muzeme potkat…;)
Dej kdyztak vedet…:)
Ahoj Magdaleno,
som rada, ze sa predsa len niekto ozval ![]()
Vidim, ze to mame ozaj podobne. To je fajn. My byvame na Frycovickej, takze chodievame na blizsie pieskovisko. No to vobec nevadi, prejdeme sa na Staru naves. Aj tam obcas zajdeme.
Zuzana
Zuzko a kam tak nejvic chodite…?
My jsme pres leto nejvic byli na hristi v Ojai…:)
Ted se stejne uz na hriste moc neda, tak spis tak jenom carame po okoli - a s holkama planujeme tu solnou jeskyni, co je za Sumperkou - tak byste se mohli treba pridat…:)
Tak to sme sa mozno aj videli. My chodievame na to pieskovisko naproti Ojaju ![]()
Mas pravdu, tiez si myslim, ze uz pieskovisko nebude v kurze.
Viem kde je Sumperka, no o solnej jaskyni neviem nic. Mozes mi o tom nieco blizsie povedat?
Z.
http://solnajeskyneletnany.cz/ - jeste jsme tam nebyli, je to nove od zari…
Moc info tam neuviedli, ale nevadi. Mozme tam zajst, aspon uvidime ako to vyzera v praxi.
Zuzana
Ahoj holky,
jsem taky z Letňan. Vyrůstala jsem tady, pak se přestěhovala a před rokem jsme se vrátili zpět. Mám 5ti letou dceru Kristýnku, ta chodí do školky na Rychnovskou a 7.měsíčního syna Kryštofa. Bydlíme na Tupolevce. Když bylo teplo tak jsme chodili taky na hřiště na Starou náves.
Lenka
Ahoj Lenka,
tak to uz mas doma velku slecnu
Pomaha ti s malym Krystofom? Ma akoby zivu babiku. Ja som zvedava ako bude reagovat na mimino nas Jakub.
Zuzana
Ahoj Zuzko,
jj už je to velká slečna a důležitá. Na Kryštofa pořádně začla reagovat až když se na ni začal usmívat a povídat si s ní. Ale myslím, že ani moc nežárlila. Teď už mi pomáhá.
A neboj pokud Jakuba zapojíš a uděláš si čas i na něj nebo ti pomůže manžel tak to zvládnete v pohodě. Je to někdy o nervy,ale určitě se to dá. Určitě bude šikovnej. Uvidíš.
Přeju ti pohodovej a rychlej porod. Kde budeš rodit?
Presne tak, tiez si myslim, ze je to o tom zapojeni. Len to nejak zvladnut a bude. Aj sa na to tesim, hlavne na Jakubovu reakciu.
Rodit budem v Neratoviciach. Vlastne mozno, pretoze pri prehliadke nam sestricka povedala, ze si mame zizstit ci prave nemaju stop-stav. Tak uvidim. Je to teraz ozaj sama tehulka, takze porodnice praskaju vo svoch
Kde si rodila ty?
Z.
Kristýnku jsem rodila v Motole, protože jsem bydleli asi 10minut od porodnice a ona šla předčasně ve 30+5tt. Takže to byla nejlepší a nejrychlejší varianta. A Kryštofa jsem rodila v Podolí. Moje dr.gyn. tak rodí,ale nějak jsme se nesešli ve dni. Vůbec mi to nevadilo. PA byla úplně suprová, já měla rychlej porod a doktor mě přišel akorát zašít.
Ale Neratovice jsou prý taky super. Tak snad tě stop stav mine a ty budeš rodit v klidu. A kdyby něco tak zkus Bulovku. Tam to předělali a prý je to taky o.k. Rodila tam v únoru švagrová a líbilo se jí tam.
Jakub to určitě zvládne. A ty taky. Kdyby jsi pak potřebovala tak ti můžu pomoct. Kika je přes den ve školce a já se s malým sama docela nudím, protože on je to hodný miminko. Nééé že by nebyl někdy protivný a kor teď když mu začínají růst zuby a měl virózku a dlouho teploty,ale jinak je to fakt smíšek. Prostě pohodář.
Tak to si mala pekne predcasny porod, ale hlavne, ze to dobre dopadlo. Ja som mala tiez dost rychly porod a na prvorodicku ozaj super. Takto by som rodila aj 5-krat
Rodila som na Bulovke. Bolo to tam dobre, bola som spokojna. Aj teraz som to mala v plane, no neskoro som sa dozvedela o registracii a hold smola. Par dni skor a bola by som tam. Ale nevadi, tiez som pocula, ze Neratovice su fajn. Sice nie su pripraveni na nejake vacsie komplikacie, ale na tie mysliet nebudeme
Aj to tam pekne vyzeralo.
Dakujem za pomoc, dam vediet ![]()
Ked sa nudis, mozme zajst na prechadzku. My sme tiez teraz trosku smrkati, ale ak by bolo pekne, tak by som sla von. Uz nam z toho sedenia doma sibe obom.
Z.
Já měla oba porody rychlí. Takže bych taky klidně takhle rodila vícekrát. No ale myslím si, že dvě zatím stačí. A Praha od Neratovic neni tak daleko. Je to i tak fajn.
Na ven se určitě můžem klidně domluvit. Jen pondělky a čtvrtky máme takový zabraný. Jinak můžem kdykoliv. Tak stačí říct.
Vravi sa, ze druhy je este rychlejsi, no viac bolestivy. Necham sa prekvapit
Dnes mam poradnu v Neratoviciach, uvidime co nove s drobcekom. Uz ma budi skoro rano, to utekam rychlo na zachod. Na konci uz to tak byva. A dokonca mam pocit, ze mozno uz trosku zostupil do panvy pretoze ma tak nepali zaha. To je fakt neprijemne. Aby som to nezakrikla ![]()
Ak budes mat teda cas, povec kedy. Mas toho predsa len viac s dvoma detmi.