Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer, já jsem hodně náměsíčná. Je to nepříjemné, někdy mám z toho až úzkosti, hlavně když se mi zdá něco nepříjemného a nejde se vzbudit.
Mám vysledováno, že jsem náměsíčná vždy ve stresu. Když mám stres tak jsem náměsíčná hned po usnutí. Přítel mě musí budit. Chodím po pokoji, mluvím, ATP.
Nezkoušela jsem na to nic, vím, že když jsem v klidu nejsem náměsíčná.
Ja to mela stejny, kdyz byla mala, hledala jsem ji po posteli pritom byla v postylce, pak to nejak utichlo a obcas se mi to stane zase, ale prijde mi, ze na me treba pada skrin, nebo jsem nekde jinde nez v loznici, ale pak se vzbudim a jsem uplne vystresovama a desne mi busi srdce. Zaviram si branku do schodu, abych z nich nespadla radsi. Neporadim, driv to bylo lepsi, nez se narodila dcera, snad az bude zase vse v klidu, tak i tohle bude lepsi.
@nikive přesně tak i ja to mam ihned po usnuti nebo krátce po usnuti. A ty pocity uzkosti právě taky… ![]()
Zdravím všechny maminky,
Předem se omlouvám za anonym ale je to pro mě osobně nepříjemné téma… Chtěla bych se zeptat máte některá z vás zkušenosti s náměsičnosti? Mám dvouměsíční miminko a jsem často v poslední době náměsičná (určitě je to spojené větším stresem a přerušovanym spánek a nevyspanim) - hledám malého v postely, vstanu směrem že se někde vydám a vždy na mě manžel promluví a já se probudím a v klidu si lehnu. Měla jsem s tím už problémy v dospívání a byla jsem i na vyšetření na neurologii a výsledek somnambolismus.
Prosím v okolí nikoho takového neznám, jen asi bych chtěla si přečíst že nejsem sama a v jaké míře se s tím někdo již setkal a zkušenosti nebo jestly třeba pomohli nějaké bylinky nebo me napadly bachovy esence. Jestly jste náměsičnost řešili a jak.
Je to pro mě strašně citlivé téma plné obav a hlavně obav o malého aby se něco nestalo a jelikož nikoho neznám v okolí s tímto problémem tak jsem zkusila se podělit tady o názory.
Moc děkuji