Po porodu mám noční můry

Anonymní
26.1.20 23:03

Po porodu mám noční můry

Dobrý večer,
Už nevím jak dál. Omlouvám se že píšu anonymně ale snad mě pochopíte. Mám 7 měsíců po porodu který trval 17 hodin bez podání léků proti bolesti. Syna miluju nadevše i svého přítele, podporu mám v rodině od všech ale… měsíc po porodu se mi začal zdát sen…no spíš noční můra…jsem v něm já s malým(ve snu cca 1 měsíc) a svým přítelem a s mámou tátou i bráškou… svět nikde a my jedeme autem se schovat k nějakým lidem kteří přežili nějakou vlnu krvelačných zvířat i lidí, kteří jsou vidět údajně jen v noci. Dojedeme do nějakého sklepa a já jsem tam jenom s miminkem a ostatní se úplně vytratí ze snu pryč. Malej je v postýlce a já si jdu pro něco mimo sklep..a naproti mě přes místnost stojí postava které jsou vidět jen nohy jinak od kolen nahoru je stín. Chci zavřít dveře a zamknout ale jakmile sáhnu na kliku rozeběhne se to proti mě a je to úplně v obličeji roztrhané a od krve a hned se vzbudím. Nemohu se vůbec pohnout, jsem spocena a usnu za další až dlouhou dobu…zda se mi to několikrát do týdne pořád jen tahle část jsem z toho zoufalá..uz jsem se probudila i ze snu do snu kdy jsem šla vzbudit přítele že se bojím a on na mě vystartoval se stejným obličejem jako ten? člověk?..až pak jsem se opravdu probudila…cvok nejsem nikdy jsem toto neměla. Na horory nekoukám vůbec…nevíte někdo prosím proč se mi to děje nebo nemáte někdo s něčím podobným zkušenost?? :(… :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
26.1.20 23:12

To vypadá na spánkovou paralýzu. Já s tím zkušenost naštěstí nemám, ale viděla jsem, že se to řešilo i tady..

https://www.emimino.cz/…lyza-272955/

https://www.emimino.cz/…azil-308729/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
26.1.20 23:17

Já mám od porodu taky noční můry, dost trpím nespavostí a opakuje se mi víceméně stejný sen, taky cítím, že je to následek šíleného porodu :nevim: Plánuji jít k psychologovi, možná by ti to taky pomohlo. Máš to s kým probrat, třeba s partnerem? Já mám docela obavy se s tím svěřit, zmínila jsem se kamarádce a ta se mi pomalu vysmála, že řeším kraviny a každá ženská si u porodu zažila svoje :roll: To uznávám, ale každá se s tím vypořádá jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 23:22
@Marlovee píše:
Já mám od porodu taky noční můry, dost trpím nespavostí a opakuje se mi víceméně stejný sen, taky cítím, že je to následek šíleného porodu :nevim: Plánuji jít k psychologovi, možná by ti to taky pomohlo. Máš to s kým probrat, třeba s partnerem? Já mám docela obavy se s tím svěřit, zmínila jsem se kamarádce a ta se mi pomalu vysmála, že řeším kraviny a každá ženská si u porodu zažila svoje :roll: To uznávám, ale každá se s tím vypořádá jinak :think:

Podporu u přítele nám obrovskou. Vyslechne mě snaží se mi pomoct tím že ho mám vzbudit i ve 3 ráno že se mnou přijde i být třeba abych věděla že jsme tu jen mi…ale k doktorce se bojím…aby mi neřekla že jsem vlastně cvok..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.20 23:23
@Marlovee píše:
Já mám od porodu taky noční můry, dost trpím nespavostí a opakuje se mi víceméně stejný sen, taky cítím, že je to následek šíleného porodu :nevim: Plánuji jít k psychologovi, možná by ti to taky pomohlo. Máš to s kým probrat, třeba s partnerem? Já mám docela obavy se s tím svěřit, zmínila jsem se kamarádce a ta se mi pomalu vysmála, že řeším kraviny a každá ženská si u porodu zažila svoje :roll: To uznávám, ale každá se s tím vypořádá jinak :think:
Podporu u přítele nám obrovskou. Vyslechne mě snaží se mi pomoct tím že ho mám vzbudit i ve 3 ráno že se mnou přijde i být třeba abych věděla že jsme tu jen mi…ale k doktorce se bojím…aby mi neřekla že jsem vlastně cvok..
@Anonymní píše:
Podporu u přítele nám obrovskou. Vyslechne mě snaží se mi pomoct tím že ho mám vzbudit i ve 3 ráno že se mnou přijde i být třeba abych věděla že jsme tu jen mi…ale k doktorce se bojím…aby mi neřekla že jsem vlastně cvok..

Projde i byt

• Citovat
  • Upravit
14665
26.1.20 23:28

Měla jsem rozepsaný delší příspěvek, ale zeptám se prostě takhle - myslíš, že bys mohla ten sen jakoby vůlí „změnit“, vymyslet šťastný konec? Například sebrat miminko a utéct z toho sklepa, dohonit ostatní, kteří se ti ztratili, aby ses cítila v bezpečí? Ptám se hlavně kvůli té situaci „sen ve snu“, je možné, že bys dokázala tu noční můru ovládnout a osobně se mi takové sny pak nevrací. Jinak si myslím, že to může zobrazovat nějaké potlačené trauma, buď přímo z porodu, nebo porodem či mateřstvím spuštěné / obnovené. Nejlepší je zeptat se na výklad vždy sama sebe, co ty si myslíš, že to má zobrazovat, co to v tobě vyvolává za pocity, představy, vzpomínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 23:39
@Michelle_M píše:
Měla jsem rozepsaný delší příspěvek, ale zeptám se prostě takhle - myslíš, že bys mohla ten sen jakoby vůlí „změnit“, vymyslet šťastný konec? Například sebrat miminko a utéct z toho sklepa, dohonit ostatní, kteří se ti ztratili, aby ses cítila v bezpečí? Ptám se hlavně kvůli té situaci „sen ve snu“, je možné, že bys dokázala tu noční můru ovládnout a osobně se mi takové sny pak nevrací. Jinak si myslím, že to může zobrazovat nějaké potlačené trauma, buď přímo z porodu, nebo porodem či mateřstvím spuštěné / obnovené. Nejlepší je zeptat se na výklad vždy sama sebe, co ty si myslíš, že to má zobrazovat, co to v tobě vyvolává za pocity, představy, vzpomínky…
Změnit mi nejde vůbec nic..ani nevím kam se vždy ostatní ztratí. Vyvolá to ve mě akorát pocit úzkosti a strachu..nejde to ani po miminku ale jen po mě… měli jsme mít dvojčata ale jedno umřelo hned na začátku ale vůbec tomu nevěnuji pozornost…vždycky mám jen strach, úzkost bolesti hlavy..nic víc
  • Citovat
  • Upravit
Sonarka
26.1.20 23:43

Po porodu jsem měla taky šílené sny..v každém snu bylo všude plno krve a někomu z mých blízkých se tam vždy stalo něco hrozného, nejčastěji to byly děti, někdy partner, někdy já, bylo to hrozně nepříjemné…pokaždé když jsem vzbudila, tak hrozná úleva, že to byl jen sen..u mě to ale netrvalo tak dlouho, tuším půl roku a ty sny nebyly stejný, jen v nich prostě byl vždy nějaký masakr 8o :roll: U mě to pak přešlo samo a prý to bylo hormonama po porodu :think: U tebe to spíš vypadá na opravdové trauma..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.20 23:46
@Sonarka píše:
Po porodu jsem měla taky šílené sny..v každém snu bylo všude plno krve a někomu z mých blízkých se tam vždy stalo něco hrozného, nejčastěji to byly děti, někdy partner, někdy já, bylo to hrozně nepříjemné…pokaždé když jsem vzbudila, tak hrozná úleva, že to byl jen sen..u mě to ale netrvalo tak dlouho, tuším půl roku a ty sny nebyly stejný, jen v nich prostě byl vždy nějaký masakr 8o :roll: U mě to pak přešlo samo a prý to bylo hormonama po porodu :think: U tebe to spíš vypadá na opravdové trauma..

Prosím nezlob se ale jak to myslíš opravdové trauma?

• Citovat
  • Upravit
Janli
26.1.20 23:48

Zkus kineziologii, ta na tyhle „traumata“ funguje výborně.

• Citovat
  • Upravit
1721
26.1.20 23:52
@Anonymní píše:

To že se ti něco takového zdá určitě není projevem nějakého,, zcvoknutí".
Já měla strašné hororové sny když jsem se přestěhovala za svým manželem, tehdy přítelem. Ale tam to bylo dáno tím, že v bytě zemřelo dítě.
Jak tu někdo psal, šel by sen ovlivnit? Jinak si myslím, že je to následek velmi těžkého porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 23:56
@MichaelaHw píše:
To že se ti něco takového zdá určitě není projevem nějakého,, zcvoknutí".
Já měla strašné hororové sny když jsem se přestěhovala za svým manželem, tehdy přítelem. Ale tam to bylo dáno tím, že v bytě zemřelo dítě.
Jak tu někdo psal, šel by sen ovlivnit? Jinak si myslím, že je to následek velmi těžkého porodu

I když se snažím před spaním myslet na jiný konec toho snu i přemýšlet úplně nad jiným snem vždy je to stejné…porod byl pro mě osobne opravdu těžký. Někdo by řekl že byl v pohodě ale já se porodu bála už od 1 trimestru :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.20 23:59
@Janli píše:
Zkus kineziologii, ta na tyhle „traumata“ funguje výborně.

Děkuju moc za radu… máš s tím nějakou větší zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
1721
27.1.20 00:00
@Anonymní píše:
I když se snažím před spaním myslet na jiný konec toho snu i přemýšlet úplně nad jiným snem vždy je to stejné…porod byl pro mě osobne opravdu těžký. Někdo by řekl že byl v pohodě ale já se porodu bála už od 1 trimestru :(

Pokud ses opravdu velmi bála porodu a byl náročný, nestyděla bych se a vyhledala odbornou pomoc. Osobně nemám zkušenost, ale vím, že jsou přímo pro maminky. Není se za co stydět, navíc nejsi první ani poslední která měla děsné zážitky z porodu. Moje maminka má z porodu trauma do dnes a to co z ní vypadne, tak z toho mi vstávají vlasy hrůzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.1.20 00:00
@Anonymní píše:
Děkuju moc za radu… máš s tím nějakou větší zkušenost?

Mám a výbornou, díky kineziologii jsem zpracovala hodně věcí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100