Maminka má nádor

461
22.3.13 20:16

Maminka ma nador

Dobry vecer
maminka ma nador a potrebovala bych poradit jak ji s tim muzu pomoci? Aby se s tim co nejlepe vyporadala
Mate zkusenosti s alternativni lecbou?
omlouvam se za styl psani ale dcera mi neco pomackala na klavesnici a nefunguji mi hacky ani carky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jessie8951
22.3.13 20:19

To je mi moc líto :( Ale ještě to nemusí nic znamenat. Už má výsledky histologie? Každopádně ji držet nad vodou, ukázat, že jste tu pro ni a že ji v tom samotnou nenecháte. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
12743
22.3.13 20:25

Hlavně jí buď psychickou oporou. mojí mámě pomáhalo o tom mluvit. nechtěla abychom dělali jako že se nic neděje. při léčbě se moc pomoci nedá. snad jen vozit na vyšetření, na chemo apod. a takové ty praktické věci. poklidit, nakoupit, uvařit, dojet na pochůzky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
22.3.13 20:28

@Edit1 moc mne to mrzí, aktuálně řeším něco podobného s bráškou :(

Můžeš prosím napsat víc informací? V jakém stádiu nemoc je, výsledky histologie, čeho je to onemocnění…

Jak se maminka s tímto popasovala?

Určitě potřebuje podporu rodiny, že na to není a nebude nikdy sama, pomůžete co to půjde :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.3.13 20:46

@aktijka oznamila nam to dnes byla pro vysledky
jedna se o nador v prsu a hystologie je pozitivni :,(
samozrejme je z toho spatna bude se muset s tim vyporadat a prijmout to

a co ta alternativni lecba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.3.13 20:49

@Edit1 Hodně se mluví třeba o pití šťávy z červené řepy a prostě obecně dělání z ní salátů a tak. Hodně se toho dá najít na netu, jak podpořit léčbu alternativně. Držím mamince place, ať se z toho co nejdřív dostane a vzchopí se i psychicky a vy všichni taky, musí to být hrozný nápor. Držte se a hodně síly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
22.3.13 21:03

@Edit1 my jsme se právě na cestu alternativní léčby dali…zatím úspěšně, 16.4.jede na kontrolní CT, tak uvidíme…
V první řadě ti ale musím napsat, že právě ta alternativní léčba je dražší záležitost, ty léky se objednávají z Mexika, něco z Ukrajiny..jde o to, že tyto přípravky u nás nejsou povolený :zed:
Otázka proč? Protože fungují, je to přírodní a bohužel ekonomicky nezajímavé-nejde na tom tolik vydělat :zed: :zed:
Nevím jestli jsi o tom už třeba něco slyšela, píšu tu o vitamínu B17 společně s B15, MMS.. zkus si toto dát do vyhledávače a něco si o tom přečíst, velmi zajímavé jsou diskuse/zkušenosti pacientů, dají se sehnat i léky od rodin, kdy přišli už pozdě :(

Nevím odkud jsi, v Praze sídlí společnost která se onkologickou/alternativní léčbou zabývá, bohužel je to soukromé zařízení, takže se vše taktéž platí, ale právě oni si bráchu proklepli a nasadili léky přesně podle diagnózy a aktuálního stavu…věřím že by pomohli i mamince…je to strašně těžké období, nám trvalo 2 měsíce, než jsme si to v hlavě úplně srovnali..ale tahle naděje mě osobně pomohla.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.3.13 21:13

@aktijka děkuji moc za rady. Zkusím se po tom podívat. Jsem alespoň ráda, že mamka je pro zkusit alternativní léčbu - zatím i k té léčbě co ji bude asi čekat. Musel bráška na chemo nebo ozařování? Jak dlouho to trvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.13 21:15

Hodně tu řepu, brokolici, silný koncentrát z aloe od nějakýho léčitele, jinak prostě šťávu z aloe, co se prodává v supermarketech, Bachovy esence, reiki.

Držte se, určitě to bude dobrý, moje maminka to zvládla :hug: :hug:

J.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.13 21:17

Moje mamka na tu alternativní léčbu právě není, prošla vším, co k tomu patří :( a tohle bylo jediné, co nějak zkusila.
 J.

• Citovat
  • Upravit
3096
22.3.13 21:25

@Edit1 tak to je dobře, že je pro alternativní léčbu!!! To je strašně důležitý, musí tomu prostě důvěřovat!!!

Opravdu se třeba na 5 hodin zavři ke kompu, projdi si to všechno, jestli chceš, napiš mi email a já ti ráda nějaké materiály k tomu přepošlu..člověku to nalije strašně moc síly a energie do těla, že se dá s tou zákeřností dlouhodobě bojovat a vyhrát!!!

Bráška podstoupil jen chirurgickou léčbu, 5 týdnů strávil na ICU a JIP ve Střešovicích, kam se dostal za 5 s 12, koncem ledna se konečně zbavil i vývodu z dutiny břišní, a koncem února i výživy do žaludku (z 90kg skončil na 61kg)…mezitím co doslova bojovat v nemocnici, našli jsme výše zmiňované, zkontaktovali Dr. a od ledna je u nich v péči..žádná další „běžná“ léčba nebyla, protože na tom byl po fyzické stránce špatně a nezvládl by to…

Ještě mne teď napadlo Protonové centrum v Praze, v listopadu zahájili provoz, když jsem tam v prosinci psala, tak zatím léčili jen tumory hlavy a prostatu..tak zkusit napsat tam, jak jsou na tom, jestli už nerozšířili i na další části těla. Jen teda tam jsou zatím nějaké tahanice s pojišťovnami, co jsem slyšela posledně…ale pokud by to šlo, bylo by to super, je to bez větších vedlejších účinků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
22.3.13 21:31

Se tak trochu obávám, že šťáva z aloe v supermarketech okolo aloe jen běžela..tím nechci aloe shazovat, ale bohužel to co se supermarketech dnes prodává…

JO ještě jedna podstatná věc: rakovinové buňky milují bílý CUKR!!! Takže ideálně vyloučit, či aspoň výrazně omezit, jde to nahradit stévií-je čistě přírodní, nebo aspoň třtinovým, a stejně tak bílá mouka, omezit mléčné výrobky, uzeniny..vše dobré, ale nezdravé :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
22.3.13 21:32

@Edit1 Tak právě tímhle teď procházíme.
Mamka měla nádor v prsu, na histologii byla zrovna v den, kdy já jsem šla z porodnice, a když synovi byl týden, oznámila nám to. :,(
Za měsíc byla na operaci (ve FN HK), jenže centimetrový nádor - svině - měl už metastázu v podpažních uzlinách. Takže měla 6 cyklů chemoterapií, to je 6× 3 týdny, dojížděla do HK (taťka ji vozil). No, je bez vlasů, ale paruky se už dají koupit krásné, lepší než svoje vlasy. Při chemo jí bylo blbě, hodně blbě, na zvracení, slabo, později i velmi bolavé afty v puse. Ale je 14 dnů po poslední chemošce a už je to dobré. Teď bude mamka zahajovat léčbu ozařováním. Pak jsou v plánu lázně, aspoň se o ně bude snažit.
Moje mamka vůbec není na alternativní léčbu, takže toto je (při zhoubném nádoru a výskytu metastáz/y) standardní postup. Někdy, když je nádor velký, musí být nejdřív chemoterapie, aby se nádor zmenšil a dal se operovat.

To zásadní: člověk procházející chemoterapií nic zlého nevydechuje, ani jeho pot není závadný (tuhle kravinu tvrdí některé hloupé zdravotní sestry z mého okolí! Není to pravda.). Takže rozhodně neoddělovat maminku od rodiny a od vnoučat, spíše naopak, podpora dětí je hodně důležitá.
 http://www.porodnice.cz/node/56635

Další informace třeba tady: http://www.mou.cz/…oradna/t2296
ale je toho mraky, kde se dá dozvědět moc a moc.

Drž se a mamku podpoř. 80% lidí s nádorem se uzdraví.

A ještě něco, moje mamka to má z hormonální substituční terapie, takže prevence: až budeme v tom věku, asi nebudeme užívat ty hormony (přechodové problémy jsou dobře léčitelné alternativně).
Jinak Ty jsi potenciálně riziková, takže např. IVF by u Tebe nemělo připadat v úvahu (bohužel u mě proběhlo dříve než mamka onemocněla, bez úspěchu, pak mám dvě děti přirozeně, teď bych asi jednala jinak a hormonům bych se snažila vyhnout).

Není to konec světa, jen se ten svět pro Vás trochu změnil. Ale bude to zas dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
22.3.13 22:02

Zakladatelko moc me mrzi, co prozivas. nador. onemocneni jsme meli v rodine :( a z toho duvodu se manzel-vcelar zacal zajimat o moznosti vyuziti vcelich produktu. Nasel japonskou studii o propolisu a jeho podavani pri nadorech. Podle te studie zabranuje dalsimu rustu nadoru a pri chemotetapii a radioterapii snizuje vedlejsi ucinky. Da se sehnat jako tinktura (tu byste asi nevyuzili),jak mast-mozna pri ozarovani a hlavne propolis s medem, nebo tablety s propolisem k vnitr. uziti a to je ten nejlepsi zpusob uzivani. Jen je nutne nejdriv zkusit, jestli neni alergie-dat 1davku a den pockat, jestli neni nejaka reakce.. nejlepsi sehnat nejakeho vcelare, ktery dela i tohle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.3.13 22:14

Moje babička na rakovinu prsu bohužel zemřela… Ale z její strany šlo z velké části o ignorování doktorů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí