Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anielkha píše:Luciashku, mam uz 14 dni silene migrenove stavy (nevidim, neslysim, nemuzu mluvit, necitim ruce, brni mne jazyk a oblicej) a myslis, ze to nekdo resi?
Jedna doktorka mi slibila, ze mne s tim nebude trapit, pripadne porod vyvolaji… a dal uz to nikdo neresil. Jeden doktor mi rekne, muzete si vzit brufen, druhy v zadnem pripade… tak si vyber
Hlavne ze bolest hlavy se ma resit…jen abys vedela, ze v tom nejsi sama
No, tak jsem ráda, že v tom sama nejsem. Z tý hlavy doslova šílím a k tomu všechno ostatní. Ruce mi už ani nesplaskávají a můj manžel je děsně starostliveja všechno ho trápí třikrát víc než mě, takže když mi pořád hapruje tlak kolem 130/85, jsem oteklá, mám tak moc kilo a hlavně vody nahoře a k tomu se přidá ten zbytek, tak je vyplašenej a má strach. Já jen doufám, že to bude v poho. Zatím krom tlaku, váhy a otoků na mě doktor neshledal nic divnýho, což se divím
Já už ani skoro nevstanu na záchod. A jeho info k tomu, že bolest žeber a břicha nahoře je špatná, mi je k ničemu. Mám už tak zhuntovaný záda tou tíhou, že mě bolí vše. jak když mi to snad všude praská. Chtěl mě poslat na vyvolání už dnes, ale v porodce mu řekli, že přes víkend se se mnou nikdo rodit nebude… No, nemám slov
luciashek píše:No, tak jsem ráda, že v tom sama nejsem. Z tý hlavy doslova šílím a k tomu všechno ostatní. Ruce mi už ani nesplaskávají a můj manžel je děsně starostliveja všechno ho trápí třikrát víc než mě, takže když mi pořád hapruje tlak kolem 130/85, jsem oteklá, mám tak moc kilo a hlavně vody nahoře a k tomu se přidá ten zbytek, tak je vyplašenej a má strach. Já jen doufám, že to bude v poho. Zatím krom tlaku, váhy a otoků na mě doktor neshledal nic divnýho, což se divímJá už ani skoro nevstanu na záchod. A jeho info k tomu, že bolest žeber a břicha nahoře je špatná, mi je k ničemu. Mám už tak zhuntovaný záda tou tíhou, že mě bolí vše. jak když mi to snad všude praská. Chtěl mě poslat na vyvolání už dnes, ale v porodce mu řekli, že přes víkend se se mnou nikdo rodit nebude… No, nemám slov
Manzel se taky boji, ale uz je to dobry, pondeli mas za chvili… hlavne, ze uz se to nekam pohnulo!
Luciashku, tak vydrž přes víkend ![]()
Mě naštěstí nic není, dneska kontrola - vše v pořádku (čistá plodovka, monitor, průtoky), ale už to taky dýl natahovat nechtějí. Takže v neděli večer nástup (to budu podle utz už 41+4), třeba prcka do té doby přemluvím, ale že to dá práce ![]()
Také jsem ve 40 tt. a malému se nechce vůbec ven
. Luxuju, žehlím, vytírám, ale nic na toho mého drobečka neplatí.
Zatím jsem bez příznaků. Jediné co mě poslední dva dny trápí jsou bolesti zad.
Chjo, jestli mám z něčeho strach, tak pak je to vyvolaný porod ![]()
@medvidkova.m píše:
Také jsem ve 40 tt. a malému se nechce vůbec ven. Luxuju, žehlím, vytírám, ale nic na toho mého drobečka neplatí.
Zatím jsem bez příznaků. Jediné co mě poslední dva dny trápí jsou bolesti zad.
Chjo, jestli mám z něčeho strach, tak pak je to vyvolaný porod
no, podle mě nepomůže nic, když se mu nechce, tak nechce. Já měla vyvolávačku 41tt a ........to je jedno, každá to má jiný, drž se!!!!!!!!!!!!! ![]()
Ahoj…tak se snad diskuze obnoví
dneska jsem 39+1,už třetí den mě píchá čípek a stydká kost ale nic se neděje..je tu někdo taky tak? ![]()
Ahoj holky jsem 40tt byla jsem ve čtvrtek na kontrole a dr mi do papírů napsala že jsem otevřená na špičku prstu a v pondělí jdu na vyvolání porodu tabletou myslíte že by se to rozjelo samo ještě? Díky za uklidnění ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky jsem 40tt byla jsem ve čtvrtek na kontrole a dr mi do papírů napsala že jsem otevřená na špičku prstu a v pondělí jdu na vyvolání porodu tabletou myslíte že by se to rozjelo samo ještě? Díky za uklidnění
Já byla v pondělí na kontrole u prvního s tím, že v úterý v 8:00 nástup a vyvolání porodu, zatím se vůbec nic nechystalo. No, v úterý v 5:00 jsem začala rodit sama, malej přišel na svět ve středu v 1:38. Takže ano, může. Myslím, že mě pomohl sex, ale bůh ví, jestli je to jen babská pověra nebo fakt ![]()
@Anonymní píše:
@alena1995 sexik máme obden
To je super
, ale jak říkám, bůh ví jestli to bylo tím.
Každopádně naděje je. A přitom já když šla spát, tak nic, ani náznak, nic nebylo, fakt mě nenapadlo, že za 4 hodiny to začne (šla jsem spát kolem jedné).
@Anonymní píše:
@alena1995 tak vidíšuvidíme jak to bude kdo ví
Každopádně jsi aspoň otevřená na špičku prstu, máš větší šance než já 😀 hodně štěstí a zvládnete to ❤️️
A proč chtějí vyvolávat hned? Já byla teda ve 40+4 na kontrole kde se mělo rozhodnout, kdy by se mohlo vyvolat a při te kontrole mi praskla voda, malý byl za 3 hodiny venku, ale nez k tomu došlo, tak jsme se s doktorkou bavily, ze az tak někdy příšti týden ( bylo to v pátek). Jinak teda procházka, úklid, sex a vana, nicméně me nepomohlo nic ![]()
@Anonymní píše:
@Deninina kvůli těhu cukrovce nedoporučuje se přenášet
Jo tak to jo, každopádně vyvolání nemusí znamenat nic špatného, mám dvě kamarádky, co sly vyvolavane a porod měly rychlý a bezproblémový. Hodně to je v hlavě, hlavně se neboj a pokud se to samo nerozjede, tak nebuď smutná, mysli pozitivně a věř, ze to bude všechno dobré ![]()