Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem 29 tt, dnes jsem byla na kontrole. Trápí mě vysoký tlak, při příchodu mi sestra naměřila tlak 170 na pravé ruce, na levé 160, ten spodní teď nevím, ale hraniční je 90. Doktorka mi zakázala jíst smažené (smažák, řízky a tak), bílé pečivo, jídlo co obsahuje éčka, dokonce mluvila i ovoci a do karty dokonce napsala „dieta“. Je vůbec něco, co můžu jíst? Jsem celkem zoufalá z toho. Nijak se nepřejídám, ale je jasný, že v těhu ty kila jdou prostě víc nahoru a do toho ještě ten tlak
Tak si mám každý den měřit tlak a kdybych se necítila dobře a měla ten spodní tlak nad 90, mám přijít a nejspíš mě požene do nemocnice
Nad 90 je to už nebezpečný pro mimčo, pak prý neroste, tak nějak mi to dr. vysvětlovala. Máte někdo takové problémy? A ještě k tomu tlaku, pak mě sestra měřila ještě potřetí a to jsem měla 150, sice míň, ale i tak je to dost, já to mám ale psychickýho původu, říkala jsem to i doktorce, ať jdu kamkoliv k dr., tlak mi takhle vyskočí. Doma se měřím a většinou je to v pohodě.
Mrkni třeba na www.varimezdrave.cz. Jídlo je celkem chutné a zdravé, akorát ingredience jsou dražší…