Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Jenom by me zajimalo, zda jsou tu taky maminky, ktere pracovaly jako chuvy a jak se jim dari uplatnovat zkusenosti z hlidani na svych vlastnich detech… ![]()
Vychovávat vlastní je mnohem, mnohem těžší. A to jsme si myslela, že když hlídám tři děti(6tiletou čertici, 3letou postiženou a novorozence) - na který rodiče kašlali celý den, že jsem připravená na vše. ![]()
@Aladina píše:
Vychovávat vlastní je mnohem, mnohem těžší. A to jsme si myslela, že když hlídám tři děti(6tiletou čertici, 3letou postiženou a novorozence) - na který rodiče kašlali celý den, že jsem připravená na vše.
no to presne si taky myslim. ze vlastni je vlastni. presto vsecko nejak doufam, ze neco z vychovy vsech deti, ktere jsem hlidala si ke svemu vlastnimu prinesu. nebo alespon ty chyby tech rodicu… ![]()
@Aladina píše:
Tys hlídala nějak dlouho a víc dětí?
jj, 9 let jsem to delala… skvela zkusenost!!!
Tak mně naopak vychovávat vlastní dítě připadá jednodušší. Asi proto, že to není rozmazlený zápaďácký fracek, na kterého neplatilo absolutně nic patrně kromě tělesných trestů, které byly ovšem zapovězené, takže nemám vyzkoušené, jestli aspoň ty by fungovaly
![]()
Já dělala Au-pair hodně dávno a jen pár měsíců. Uplatnit zkušenosti po 10 letech asi není to pravé, já hlídala 4 letou slečnu a třináctiletýho puberťáka, takže ty zkušenosti s nima uplatním stejně až za pár let ![]()
Ty jo, @Aladina to ti dali hlídat novoše? Na to za mých časů chtěli jen sestřičky a upřímně - já se bála, dala jsem si do podmínek, že hlídám až od dvou let a ne postižený, že s tím nemám zkušenosti. A teď si říkám, jak jsem byla pitomá, u syna bylo nejnáročnější období od roka do tří let
s miminem jsem mohla mít celkem slušnou pohodičku ![]()
@opinka píše:
Tak mně naopak vychovávat vlastní dítě připadá jednodušší. Asi proto, že to není rozmazlený zápaďácký fracek, na kterého neplatilo absolutně nic patrně kromě tělesných trestů, které byly ovšem zapovězené, takže nemám vyzkoušené, jestli aspoň ty by fungovaly![]()
![]()
ja se treba hlavne tesim na tu svobodu… budu to ja, kdo bude rozhodovat co a jak.
![]()
@opinka píše:
Tak mně naopak vychovávat vlastní dítě připadá jednodušší. Asi proto, že to není rozmazlený zápaďácký fracek, na kterého neplatilo absolutně nic patrně kromě tělesných trestů, které byly ovšem zapovězené, takže nemám vyzkoušené, jestli aspoň ty by fungovaly![]()
![]()
Hehe, kamarádce fungovalo na rozcapenou holčičku jen pouhá pohrůžka násilí
Prej stačilo jí pošeptat, že jí dá na zadek a všichni se pak divili, jak je najednou z uječenýho fracka milá a poslušná holčička ![]()
Na ty moje to nefungovalo, těm tím už bezúspěšně vyhrožovali rodiče. ![]()
@Gina108 píše:
Hehe, kamarádce fungovalo na rozcapenou holčičku jen pouhá pohrůžka násilíPrej stačilo jí pošeptat, že jí dá na zadek a všichni se pak divili, jak je najednou z uječenýho fracka milá a poslušná holčička
Na ty moje to nefungovalo, těm tím už bezúspěšně vyhrožovali rodiče.
to by me zajimalo, co kamaradce na jeji vyhruzky rekli rodice te holcicky…
![]()
@tanik1912 píše:
ja se treba hlavne tesim na tu svobodu… budu to ja, kdo bude rozhodovat co a jak.![]()
A hodně ses s těmi rodiči „neshodla“? Nám dali v agentuře nějaký pokyny, kde kladli důraz na respektování jejich pravidel, i kdyby byly debilní, ale já byla celkem u rozumný rodiny. Jediný, co mě lezlo na nervy bylo, že k jídlu mimo snídaně zakazovali dětem, potažmo i mně pít, že prej to ředí žaludeční šťávy a nalít pití si mohli až po večeři např.
No a taky divný „zápaďácký“ zvyk - sprchovat se ráno a do postele lézt jak prase. Oni zas nechápali, že já se myju večer ![]()
@tanik1912 píše:
to by me zajimalo, co kamaradce na jeji vyhruzky rekli rodice te holcicky…![]()
Nic, oni to neřešili a holka to nepráskla. Akorát nějaká teta holčičky se ptala, tak jí to kamarádka řekla a ona „Hááá, ale malé děti se nesmí bít.“ A kámoška:„Vždyť bych jí nikdy nebila, jen jsem jí postrašila.“ a ta teta byla nadšená, jakej že je to super nápad
(HOLČIČKA TOTIŽ DĚLALA BORDEL při přípravě její svatby, tak byla sama ráda, že jí ta kámoška usměrnila)
@Gina108 píše:
A hodně ses s těmi rodiči „neshodla“? Nám dali v agentuře nějaký pokyny, kde kladli důraz na respektování jejich pravidel, i kdyby byly debilní, ale já byla celkem u rozumný rodiny. Jediný, co mě lezlo na nervy bylo, že k jídlu mimo snídaně zakazovali dětem, potažmo i mně pít, že prej to ředí žaludeční šťávy a nalít pití si mohli až po večeři např.![]()
![]()
No a taky divný „zápaďácký“ zvyk - sprchovat se ráno a do postele lézt jak prase. Oni zas nechápali, že já se myju večer
no, jak ktera rodina byla rozumna… za ty roky jsem zazila naprosto uzasny lidi, kteri mi nechavali naprostou volnost a blbce, kteri byli opravdu jen blbci. mozna nekdy napisu roman… ![]()
ale s tim sprchovanim mas uplnou pravdu, nechapu to do dneska. jit spat spinavy…
fuuuj.
@Gina108 píše:
Nic, oni to neřešili a holka to nepráskla. Akorát nějaká teta holčičky se ptala, tak jí to kamarádka řekla a ona „Hááá, ale malé děti se nesmí bít.“ A kámoška:„Vždyť bych jí nikdy nebila, jen jsem jí postrašila.“ a ta teta byla nadšená, jakej že je to super nápad(HOLČIČKA TOTIŽ DĚLALA BORDEL při přípravě její svatby, tak byla sama ráda, že jí ta kámoška usměrnila)
dobry taktika…
ja nastesti nemusela deti bit, ale jednou jsem kluka tak pleskla, kdyz byl nahaty z koupelny, ze mu zustal na zadku otisk moji ruky. ikdyz to bylo v USA, tak nastesti rodice byli rozumni, otec byl Rus, tak z toho nic nedelali. vedeli, ze ten maly dokaze vytocit do nepricetnosti..
Já jsem si mohla dělat, vařit, co jsem chtěla. Padla na mě celá domácnost se vším všudy a 99,5% vaření (ona jednou za ten rok uvařila - připálila knedliky a on udělal jednou čínu). Nejmladší se narodil měsíc po mém příjezdu. Matka se dva týdny nezvedala z postele jinam než na záchod a pak zmizela do práce.
Jak já byla blbá. těch hodin navíc a tak málo peněz. ![]()
Ale těžší je to teď v tom smyslu - že teprve teď stoprocentně vážně mám strach o zdraví mých dětí, mám tu zodpovědnost a tak. Dřív mi to nedocházelo. Dřív jsem byla jen naprdlá, jak rodinka prdí na svý děti.
Příspěvek upraven 03.08.12 v 16:07