Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Psala jsi že jestě máte hypo tak nevím jak by to pka vycházelo i se splátkama…ale za mě- já bych do toho šla! pokud je to za tak skvělou cenu a ve stavu kdy se to dá opravovat po částech tak jo, kdy dostanete takovou nabídku…a evidentne jsi do toho tam uplně zamilovaná ![]()
Pokud je to opravdu vyhodna cena sel bych do toho, a jak rikas pomalu si to predelaval
Pokud na to máte, hypo Vám končí příští rok a máte na to splácet ji tak proč ne ![]()
Já mít peníze na koupi, tak bych do toho asi šla
Jednou bys toho mohla litovat, že jsi promarnila takovou šanci…
V prvni rade ych to nechala prohlednou odbornikem, znamym ktery tomu rozumi a urci co tam muze za velke investice byt… spousta veci neni na prvni pohled videt, pak bych zhodnotila dostupnost se 2 malymi detmi, + potom dostupnost prace, skolka, skola..
a kdyz se vam to libi, asi bych do toho sla, ale urcite bych se naprosto nevydala z penez, je lepsi treba 1,2 si pujcit na nizky urok, ted jsou hypo uplne v pohode a ze zbytku si nechala rezervu + na opravy co jsou nejaktunejsi - a dale proste rekonstrukce postupna…
@Dice Hypoška nám končí 4/2013, takže to pěkně vyjde, letos už bychom stejně moc oprav nezvládli.
Já bych do toho šla. Hypo vám končí příští rok a i kdyby jste si něco zase půjčili, už to nebude tolik (nemám představu, za kolik vám chalupu nabídla). Navíc pokud by to byl náš společný a dlouhodobý sen, neváhala bych.
Mimochodem, kde je tak krásně? ![]()
@beruska2× píše:
V prvni rade ych to nechala prohlednou odbornikem, znamym ktery tomu rozumi a urci co tam muze za velke investice byt… spousta veci neni na prvni pohled videt, pak bych zhodnotila dostupnost se 2 malymi detmi, + potom dostupnost prace, skolka, skola..
a kdyz se vam to libi, asi bych do toho sla, ale urcite bych se naprosto nevydala z penez, je lepsi treba 1,2 si pujcit na nizky urok, ted jsou hypo uplne v pohode a ze zbytku si nechala rezervu + na opravy co jsou nejaktunejsi - a dale proste rekonstrukce postupna…
Pro vysvětlení: Neměli bychom to k trvalému bydlení, ale jako chalupu
Domeček máme ve městě postavený 5 let zpátky a na něj hypotéku.
Zakladatelko - možná jsem to nepochopila, ale chcete tu dřevěnici na trvalé bydlení?
@Alichi Jak říkám paní se toho chce zbavit za každou cenu a hlavně levně, chce za ní 50 tis. Kč
. Lokalita je Klokočov/Bílá pomezí hranic ČR/SR Kysuce. ![]()
@Anonymní píše:
@Dice Hypoška nám končí 4/2013, takže to pěkně vyjde, letos už bychom stejně moc oprav nezvládli.
Já bych do toho šla. Pokud domeček není ve stavu, kdy by vám do příštího dubna spadnul na hlavu, tak můžete opravy do té doby odložit…
Mezitím jsi už odpověděla.
Právě jsem měla pocit, že jako „chalupu“, ale jak tu někdo začal řešit školku atd., tak jsem zapochybovala.
Šla bych do toho.
Anonymní já to pochopila jako chalupu..
nic vás nežene a pokud to není úplná ruina tak směle do toho
Ahoj holky,
Poprosila bych o nestranný názor - roky toužíme po chaloupce, dřevěnice nebo roubenka v 1 lokalitě, kterou jsme si zamilovali, jakmile jsme poprvé navštívili
Tak rok od roku v létě vždy podnikáme výlety právě zde, na houby, borůvky, nebo jen tak na túry, někdy si vyhlédneme nějakou k prodeji a jedeme se kochat
Prostě sníme a sníme. Protože mám ještě hypotéku /končí příští rok na jaře/, nechceme se zadlužovat, ALE tento rok jakousi náhodou /či osudem
/ se nám naskytla možnost koupit starší dřevěnici a za dá se říci směšné peníze, paní je už stará, a chce se chaloupky zbavit, těžko už dojde do vesnice, tak se chce stěhovat k dceři do města. Chalupa je totiž na úplné samotě a dojet se k ní dá jen za sucha a 4×4. Prostě kouzelné místo jak v pohádce, vedle chalupy spousta hřibů, borůvek, ostružin, no paráda 
..jistě času máme dost, děti jsou malé, můžeme opravovat postupně, chalupa je k užívání ihned, ale přece jen, střecha už není 100%, rovněž některé trámy se musí vyměnit…no prostě jak to u starých dřevěnic bývá. Samozřejmě nechceme rekonstrukci za miliony, ale tak ať se dá pohodlně obývat a nepadá nám na hlavu. Těžko také odhadnout, kolik peněz spolkne 
Co zvážit pro a proti? Jsme malinko zaslepení tou nádhernou krajinou a hlavně nízkou cenou, takže rozum jaksi ustoupil do pozadí a zřejmě nejsem moc objektivní 
A teď k otázce..na chalupu máme peníze v hotovosti, ALE jsou zde malinko obavy = je sice krásné, že budeme mít vysněnou chaloupku, ale vyžaduje určitě spoustu oprav a investic a to je největší naše obava, jestli to zvládneme finačně, další půjčky nechceme brát, z příjmů máme nějaké rezervy, ale určitě ne statisícové
Ptám se, šly byste do toho splnili byste si svůj sen, nebo raději jen snili a toužili a žili si pohodlně