Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych si udělala střízlivý odhad, kolik mě budou opravy stát v jakém časovém horizontu. Pak odhad příjmů a pokud tam pak vyjde nula nebo něco málo kolem, tak bych do toho rozhodně šla. Říkáš, že hypo vám končí příští rok, tak do té doby neinvestujte do chaloupky a až potom se eventuelně znovu zadlužte. Plnit si sny je v životě důležité. Ne sice za každou cenu, ale i když to něco stojí, stojí to za to ![]()
Super
. My máme fakt hodně podobnou představu. (Bohužel jsme to už s manželem odsunuli někam dál a asi už si to nikdy nesplníme.) Chtěli jsme farmu Medvídka Pú
. Měli bychom tam osla, který by se jmenoval Íjáček, prase, který by se jmenovalo Prasátko, kočku, která by se jmenovala Tygr, králíka, který by se jmenoval Králík a slepici, která by se jmenovala Moudrá sova
. Přemýšleli jsme, jak vyřešit toho medvíka
.
Tak to závidím
Já chci taky svoji „farmičku“ přesně tak jak ji popisuješ. Určitě blázen nejsi, spíš naopak. Hrozně ti fandím, já na svůj sen stále čekám
Poohlížíme se po domečku, který by byl ideální, ale zatím je to všechno takové bez plesání srdce. Nepřeskočila ta pověstná jiskra
A kde nyní bydlíte? Nemáte to moc daleko? Doufám, že jsem četla správně, že máte domeček. A tam by nebylo možné mít tu farmičku? Vím, že roubenka je roubenka a ten les atd. kolem je něco jiného.
Nám se ten sen taky splnil zrovna včera:)Bydlíme ve městě a chceme na vysočinu:)Vyhlídli jsme si domeček a včera jsme se dověděli, že majitel souhlasí s naší cenou
je to domek na okraji vesnice s obrovským pozemkem a hospodářskými budovami:)Budeme to opravovat svépomocí a až tobude tak se nastěhujem na trvalo, m nemůžem se dočkat:)
@Kaspinka Tak to gratuluji, já stále věřím v ten svůj, snad to taky klapne. Jak dlouho jste čekali, než se splnil váš sen?
Sen si splnte ![]()
Já si taky jeden před rokem a měsícem splnila a nelituju
@Kaspinka píše:
Nám se ten sen taky splnil zrovna včera:)Bydlíme ve městě a chceme na vysočinu:)Vyhlídli jsme si domeček a včera jsme se dověděli, že majitel souhlasí s naší cenouje to domek na okraji vesnice s obrovským pozemkem a hospodářskými budovami:)Budeme to opravovat svépomocí a až tobude tak se nastěhujem na trvalo, m nemůžem se dočkat:)
Super
Snad nám to taky vyjde. Doufám, že nemáme velké oči
, nerada bych pak litovala.
My takhle koupili roubenku před 4 lety. Letos jsme dodělali rekonstrukci a přestěhovali se tu natrvalo
.
Sice jsme se zadlužili a nebylo to vždy jednoduché, ale taky jsme šli za svým snem
a nelutuju
Holky teda… Já chci taky. My si vždycky říkali s bratránkem, jak jednou budem žít - dvě/tři dřevěnice někde na samotě… A skutek utek.
Zakladatelko, vůbec si o tobě nemyslím, že jsi blázen. Třeba nám za pár let budeš dodávat bio výrobky. ![]()
A je dobře, že s vámi jde mrknout stavař a stolař, ta cena je prostě hrozně nízká. Držím vám palce.
@leňula2 - jo, jo - už jsem psala, že Bílé Karpaty (spíš ty Biele z „druhé“ strany) mají něco do sebe…
@Anonymní píše:
@alien5 Máme to 60 km. U domečku je nemožné mít farmičku
Možné je všechno, jen to stojí víc usilí ![]()
Já budu na jaře zakládat chov brojlerů a kuřic, pole se už pomalu chystá na zplanýrování, hnojení a 1 osazení na jaře
![]()
@žouželka Máme tady menší satelit, to by nás sousedi asi utloukli, i když fakt co by ne, třeba bysme prudící sousedy vystrnadili smrádkem od slepic ![]()
Zakladatelko asi před 2 měsíci jsme koupili roubenku
po něčem takové jsme toužili asi milion let
obyvatelná není, takže opravujem
no a aby jsme tam mohly já a děti trávit čas, tak mi manžel koupil karavan, ten mi šoupl na zahradu a já vegetím
zrovna dneska jsem se vrátila, vyhnal mě déšť
máme úžasný pozemek, moc se nám tam líbí. Pokud ta vaše je obyvatelná, splňte si sen
teď čtu 50 tisíc, ber to! my daly daleko víc a bydlet se v tom nedá ![]()
Ale vím že časem tak max do dvou let budem mít krásnou chalupu ![]()
Urcite do toho bezte, zvlast za takovou cenu
![]()
Taky mam sen, mit drevenici na samote a trvale tam zit, bohuzel asi prozatim neuskutecnitelny ![]()
@leňula2 Náhoda nás zavedla před lety právě na to místo a okamžitě jsme si to tam zamilovali
A pak už to fičelo
Pořád to bylo pro nás drahé, i když ceny dřevěnic jsou tam nízké 350 tis. - 600 tis. to je pořád relativně levné, až tento rok, prostě náhodou, když jsme tam zase jeli na výlet, tak známá paní, která tam žije, nám dala echo, že paní chce prodat…a bylo to. První chtěla za chalupu 250 tis., nijak jsme nesmlouvali, prostě jsme si vzali čas na rozmyšlenou a pak volala a řekla si o 50 tis. Kč, protože nechce čekat a hodně spěchá 
Já totiž uvažuju už i dále, protože s tím souvisí další velký sen, snad mě nebudete mít za blázna, ale chtěla bych takovou farmičku, kozy, kravičky, ovečky, koně, slepice, králíky apod. Úplně si dokážeme představit život v souladu s přírodou, vyrábět sýry, sbírat bylinky… prostě farmařit

Snad se mi nebudete smát, ale jak jsme tam poprvé přijeli kdysi, tak jsem měla takové jakoby Dejá vu, jako bych věděla, že jsem tak už kdysi žila a právě takto. Třeba jednou prodáme dům a přestěhujeme se tam natrvalo
Další věc je ta, že to nechceme říkat rodičům, oni jsou takový rýpálci, všechno nám chtějí řídit, organizovat
a nepřejeme si, aby nám i toto nějak vymlouvali /jako, že by vymlouvali/ a zasahovali do toho!