Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, trochu mne trápí váha a výška syna v 17m, 75cm a 9,3kg. Jí velice dobře a téměř vše. Oproti dětem stejného věku je o dost menší, jinak je to zdravý a chytrý kluk:)menší je tedy od narození(3.3kg a 48cm). Máte někdo doma podobného prťouska
také by mne zajímalo co vaše děti v tomto věku již umí a co žvatlají:) díky A.
@andrea222 Ahoj, segra ma holcicku, ktera ma v 16 mesicich 8,5 kg, ale miru nevim. Porodni vahu mela lehce pres 3 kg. Ji hodne, ale chvili neposedi. Doktorka to neresi a segra taky ne. A proc taky, hlavne ze basti a je vesela ![]()
Kluk má ve dvou letech necelých 81 cm a kolem 9,5 kilo. Podle domácího měření 9,3 ale na normálním měření má většinou o trošku víc, proto počítám zhruba těch 9,5. Je sice už mimo tabulky, ale je zdravej a je můj ![]()
Dceři je 17 měsíců a váží 8,5 kg a měří 74cm. Taky to nějak neřeším, hubená má být po kom a malá taky ![]()
@andrea222 Tak jsem tak koukla do průkazky a kluk měl v 18 měsících 76,5 cm a 10,3 kg… jo a teď v skoro 3 letech má 88 cm a 12 kg.
Jinak můj kluk ještě nemluví (asi jen 20-25 slov ve dvou letech), ale tam má omluvu, že je z tříjazyčneho prostředí. A ne a ne se naučit na nočník. Jinak chytrej je, šikovnej také. A vychcanej jak opičák.
Tak malej mel ted ve dvou letech 85 cm a 9,5 kg. Vyska dobry, ale vaha - zebra mu lezou, hrozny. Pritom ji docela rad, i kdyz je vybiravej. Nemluvi, jenom jedine slovo - „ham“.
Je teda z dvoujazycneho prostredi. Rozumi vsemu, jenom je linej mluvit, radsi ukaze a vymyslel si svou vlastni znakovou rec.
Nocnik zatim taky ignoruje, parkrat se mi do nej podaril zachytit bobek, ale moc ne, nehrotim to. Jinak teda vsude lita, skace, chvili neposedi. Doktorka nas kvuli te vaze posila na gastro, ale ja myslim, ze je po mne, ja byla taky takove vyzle, i ted mam jenom nejakych 48 kilo.
Jééé, tak to jste mne docela uklidnily
jelikož máme v okolí hodně velké děti, tak ten rozdíl je tam znát. Jak jsem psala s jídlem nemá problém od narození, je hodně akční než jiné děti, jiní byly ještě na bříšku a on už se plazil, pak lezl a chodil také brzy, chvíli neposeděl. Podle lékařky je vše v pořádku, jen jsem koukala na míry dcery, váhově na tom byla stejně, ale měla v tu dobu 81cm…já jsem tedy prcek a manžel také není žádný dlouhán…také si říkám, že jestli bude menší i ve školce, tak aby nebyl „utlačovanej“ i když povahu na to tedy nemá, ale jako matka milovaného syna, si dělám starosti ![]()
@Easinka heh… mame deti skoro jak pres kopirak.. 8 dni od sebe, obleceni urcite podle vysky nosi take na 1-1,5 roku misto na 2 leteho, nemluvi, nechodi na nocnik.. jen ta porodni velikost se nam nejak neshoduje ![]()
Syn má v 18 měs. 82 cm a 11,75 kg, narodil se o 2 týdny dřív 50 cm a 3 kg. Tak je asi normální průměr. Každopádně kdyby byl menší, tak bych to neřešila.. Pokud by opravdu pěkně papal, tak je to prostě dané geneticky a určitě mu nic nechybí. Může pak třeba rychleji vyrůst během puberty.