Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky dvouleťáků,které mají MD na 3 roky ![]()
jak se těšíte do práce?
Mě čeká návrat příští rok v září,a pořád poslední dobou přemýšlím,jak to bude…jestli mi mezi tím nezrušili místo,a co bude pak.
A taky řeším školku,jak to tam ten náš nezbeda zvládne…
No, já mám sice kluka 4,5 roku, ale do práce jsem se těšila stráááášně moc. On to ve školce zvládal na jedničku, když už do ní chodit, 3 ze 4 týdnů v měsíci byl nemocnej, takže já věčně OČR.
Letos chodí druhej rok, a já sedím doma, jsem těhotná a do své práce těhu chodit nemůžu a co myslíte, prcek je od září zdravej. Ťuk Ťuk, já jsem teda vděčná, akorát po práci se mi stýská už teď.
wildcat a jak se tvářili v práci, žes měla furt hlídání nemocnýho dítěte??? ![]()
U nás holky chodily na kobereček, ale co můžou, že??? Tak jen vysvětlily, že mají nemocný dítě a že se s tím nedá moc dělat ![]()
Tak já se netěším–no nedá se říct netěším,práce mě baví…ale jsem doma s Matyášem ráda…
stále doufám,že otěhotním a navážu a budu doma dál ![]()
u Terezky jsem se do práce těšila, neplánovaně jsem otěhotněla, takže se návrat nekonal..ovšem čím déle jsem doma, tím víc se mi nechce
s dvěma dětmi je ten návrat složitější, navíc honzík je mamánek a neumím si nástup do školky u něj představit…
ovšem zas na druhou stranu dělám částečně z domova (tak dvě - tři hodinky denně), proto možná tolik netoužím po plném návratu…
Bébka - Děkuju té šťasté náhodě co mě před skoro 10ti lety přivedla k mému podniku. Na mé pozici pracuje nějakých 1400 lidí a dalších 1000 jako brigádníci. Tím chci říct že jeden věčně chybějící člověk je detail a protože jediné čeho se bojej jsou právníci (máme 17 odborových organizací) tak si prostě nedovolej ani nic mi říct a ani mě vyhodit nebo nedej bože cokoli proti mě udělat. Nezbývalo jim než přijímat moje OČR jednu za druhou a držet pusu. ![]()
Mám skoro dvouletou a do práce se těším moc..jen doufám že nějakou seženu!! pač jinak jsem bez práce
Dělám pro to už teď něco…kurz účetnictví, pomaham účetní atd.. Pokud mi malou vezmou do školky o měsíc dva dřív a ja budu mít práci - bránit tomu nebudu!!
Ale je pravda že znám hodně holek co s tím mají problém, mít víc jak dvě OČR za rok tak je vyhoděj a nějakej důvod si najdou. Je to velkej problém všude no, ale protože nemám hlídání jsem fakt za svůj podnik vděčná.
wildcat píše:
Ale je pravda že znám hodně holek co s tím mají problém, mít víc jak dvě OČR za rok tak je vyhoděj a nějakej důvod si najdou. Je to velkej problém všude no, ale protože nemám hlídání jsem fakt za svůj podnik vděčná.
tak to je super ![]()
Mě končí rodičák příští rok v červenci. Do práce se víceméně nemám kam vrátit, takže mám nervy z toho, jestli o nějakou práci zavadím a ještě větší nervy mám z toho, jak budu zvládat práci, dítě, domácnost…To nemluvím o tom, že mám strach z toho, jak Vítek zvládne školku, aby nebyl moc nemocný a dalších asi milion otázek se mi poslední dobou honí hlavou ![]()
nestraš!!!! malá má 2,5 r., na jaře nás čeká zápis do školky, ale s tím budu mít tak problém já ji tam dávat
bude mi smutno. No chtěla bych až od září. Ještě bohužel nemáme zvládnutý nočník a toto trénujeme už rok.
Petra Z píše:
Tak já se netěším–no nedá se říct netěším,práce mě baví…ale jsem doma s Matyášem ráda…
stále doufám,že otěhotním a navážu a budu doma dál
Já budu muset dát do jeslí ve dvou letech ![]()
Věřím, že se to nějak zvládne ![]()
Do práce prostě musím, kamkoli, doma bych se asi zbláznila ![]()
Ja se musim priznat, ze se mi nechce vubec ![]()
Na prvni materskou jsem nastupovala ze skvely pozice, dobry prachy, ale zase zaverky do noci a reporty nekdy i pres vikend…
Ted jsem doma uz 4. rok a vracet se mam az za rok a pul, ale vratim se asi uz pristi rok v zari, abych vyhovela zamestnavateli, ktery to potrebuje, sobe trosku vydelala nejake penize a vratila se mezi lidi, pozvolna, na pul uvazku ![]()
Sice me to nekdy doma ubiji a kluci me silene stvou, ale na druhou stranu je to super a moc si jich uzivam, touha po kariere me ted na chvili pustila a predstava, ze budu delat nejmin jeste pristich 30 let je taky desna..
Takze ja se budu vracet na pul uvazku, taky nejaka prace z domova, ale je mi jasny, ze tohle ve vsech firmach nejde a muzu byt zamestnavateli vdecna, ze na me tech 5 let pocka a pocita se mnou..
Ale ja se ted realizuju jinak, matersky centrum, dobrovolnictvi… takze prace mam stejne dost i bez prace ![]()
Nejvic se desim skolky pro druhyho a tech nemoci, jak to bude zvladat, jak budou oba nemocni atd… ![]()