Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, ráda bych věděla, jak dobíjíte baterky, když celé dny běháte kolem dětí, domácnosti, eventuelně práce. Ráda bych se nechala inspirovat.
Nedobíjím, kupuji nové, jednorázové
.
No dobře, blbý vtip… snažím se cvičit (dopoledne, s dětmi, takže je to s adrenalinem- přeskakování autíček, které mi přijednou pod nohy, odstrkování ovíjejících se dětí apod.), dala jsem se na pečení (ne ve velkém, ale zkouším nové recepty, značně jsem po dobu mateřské rozšířila svůj repertoár), čtu si, nebo se jen tak povaluji, mám- li kdy
.
Chodím cvičit, do nedávna jsem chodila do práce na jeden den, jdu sama na nákup, na kafe s kamarádkou, pak taky odjedu na celý víkend pryč a mám klid. Jéé toho je spousta. ![]()
@PavlaaAmálka Taky cvičením, chvilkou u kafe a netu. Občas nakupy. Občas spánek, ale ten teď se dvěma dětma fakt jen obcas ![]()
Káva s kamarádkou, pečení dobrot a občas nějaký koncert. Partner je pořád v práci, tak toho času pro sebe moc nemám.
Spánek, hospůdka, posezení na netu, cestování - klidně i s prckem, odpočinek s knížkou a kafíčkem a dobrým dortíkem.
Taky jsem začala péct, zrovna mám v trobě kváskový chleb. Jinak se snažím alespoň jednou týdně na pár hodin vypadnout sama ven ![]()
Já večer, když uložím všechny smraďochy, všechno zpacifikuju, tak usedám na zahradu s kafem…ten kliiiiiid
Většinou si tak užívám, že vvšichni spí že jdu spát až ve 2
Pak mi stačí pár hodin spánku, ptz večer jsme měli pohodu a tichoA když je nejhůř…musím vypadnout někam pryč, za kamarádkou, s manželem…ale bez těch klíšťat
Tak to se vracím taky jako znovuzrozená ![]()
Tak mě dobíjí chodit do přírody nebo jezdit na výlety jako rodina tzn. s dětmi a s manželem, který je jinak celé dny v práci, tak alespoň občas o víkendu.. Že si moc stejně neodpočinu mi nevadí, hlavně že vypadnu z bytu a strávíme hezký den pohromadě. Mimo to mě taky baví posezení s přáteli, děti si hrají a my klábosíme…Ale třeba jít někam bez dětí - jako jo, občas divadlo, kafe s kámoškou, ale to mě příliš nebaví a příliv energie mi to taky moc nedodá…
Jo a ještě jsem si vzpomněla, že já výborně relaxuju u sekání trávy nebo řízením auta
![]()
Já si jdu dneska koupit něco na sebe… Ale mám trochu obavu, že až se uvidím v kabince, tak s hadrama vztekle seknu a dám se na chlast nebo čokoládu ![]()
Já zatím kafem, čokoládou a sexem. Ale co budu dělat, až se nám narodí druhé dítko, to netuším
protože už ted jsem utahaná neskutečně, doufám, že je to těhotenstvím… ![]()
Rozmazluju se - takže každé ráno ještě než drak vyleze z postele, si v klidu zacvičím jógu, případně zaposiluju, to už teď ve 34tt moc teda ne, už se těším, až budu moct začít běhat zase. Teď mi už ale několikátý den vstával před šestou, když slyšel tatínka chrastit a balit se do posilovny, nevím, co je to za móresy, pak chrápe tři hodiny po obědě ![]()
Jinak čtu - jak beletrii, tak odborné knížky. Učím se nové věci - hodně jsem se zdokonalila ve vektorové grafice, teď se učím naplno využívat výhod focení se zrcadlovkou. Někdy poslouchám zajímavé pořady v angličtině na internetu, aby to nebylo tak pasivní
Když chci vypnout čtu časopisy, nejčastěji o zdravém životním stylu nebo o vaření
Někdy si šiju, někdy háčkuju. Někdy jdeme ven jen tak do cukrárny, na kávičku. Nakupování mě moc nebere, ale taky je to možnost
A někdy jen tak krafám o nesmyslech na emiminu ![]()
No a tím prokládám takovou tu klasiku vyvařování, mytí nádobí, utírání zadku, praní, uklízení, procházkování, hraní si, převlíkání pocantanejch bodyček a samozřejmě vzorného manželkování ![]()
2× týdně za mnou chodí trenérka a cvičím, občas večer relax ve vaně s knížkou, občas sama na nákup, návštěva apod. Vždycky se dá najít chvíle času na odpočinek a relax. O prázdninách pojede manžel se všema dětma, máme 4, na chalupu k rodině a já budu odpočívat a relaxovat. A hlavně se těším na to neskutečné ticho ![]()
Já dobíjím v přírodě. S přítelem o víkendu vyrazíme někam pod stan, ke známejm na chatu, nebo kamkoliv pryč od každodenního kolotoče. Přes týden jsem na všechno sama, takže přítel se o malýho postará, snídani mi udělá, až se někdy cítím hloupě jak se krásně stará. Nejlíp se ale dobíjí u známýho na srubu. Uprostřed lesa, nikde ani živáčka, krásnej relax. Nikam mě netlačí čas, jestli mám to nebo ono. Malej si hraje sám, nemá kam prchnout.