Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, potřebovala bych znát váš názor. Dnes odpoledne mi přišel e-mail od André Epitácio, že mám zaplatit pohledávku 9000 korun, o které ale vůbec nemám tušení. Když chci otevřít přílohu, ve které má být prý kopie úvěrové smlouvy, antivirák mě upozorní, že to není bezpečné. Co myslíte, i když jsem si teda jistá, že nic nedlužím, může mě dejme tomu banka upozornit jen elektronicky na pohledávku? Není to divné?
@neovulka V příloze je vir!!! Neotevírej to. Docela nový spam s virem.
Jinak nám už přišel několikrát. Pokaždé s jinou částkou a jinou úvěrovou smlouvou
Všimni si, že tam není žádný oficiální název banky, kontakt, nic. Prostě spam.
@neovulka dnes zrovna psal známý o něčem takovém, dokonce psal že jako kontakt na tu osobu bylo shodou okolností jeho telefonní číslo s fiktivním jménem, tkaže přílohu neotvírat…to je jasnej podvod
Taky mi dnes přišel takový email, ale jen tam bylo jiné jméno. Smazat, neotvírat
To už přišlo pomalu každámu(mě snad jediné ne
) neotvírat, mazat
Taky mi to dnes přišlo..jen jiné jméno a částka. Příloha má příponu exe že? Je to vir..neotvírat ![]()
@neovulka Tento mail by mohl obsahovat vir. Rychle smaž. Já trubka jej otevřela a teď se obávám, už tři hodiny mi jede antivirák, jestli něco nenajde.
Na jaký mail to přišlo? seznam, centrum,…?? Mě nic takového naštěstí nepřišlo, tak jestli to neposlali jen na jednu doménu.