Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, tento víkend se stěhuji (snad už naposled) do Jílového u Prahy. Nikoho v tomto městě neznám a ráda bych poznala maminky, se kterými bychom se synkem mohli chodit ven, nebo jen společně na kávu nebo nějaké cvičení. Mě je 24 a mrňouskovi 6 a půl měsíce. ![]()
Jeste bych mela otazku. Je tu pediatr, ktery by nas zaregistroval, nas je az ve Stechovicich a chtela bych lekare primo tady. Dekuju
Maminky, kam tady chodíte s dětmi v kočárku na procházky? Neznám to tu a potřebovala bych radu ![]()
Dobrý večer. Nedávno jsme se přistěhovali do Jílového a nikoho tu neznám. Máme cca měsiční holčičku a hldedáme mamku s malým dítětem pro společné popovídání a procházky. Samota je zlá..
@kocenka111 ahojda, my jsme v Jílovém tři roky a také tu nikoho kromě sousedů neznám, muž odsud pochází, já ne…mám ročníhi chlapečka, jsem na mateřské, tak klidně můžeme kdykoli vyrazit na prochajdu, okolí je tu nádherné
![]()
kocenka tak to je fajn, kdy jste zvyklé vyrážet ven??? s tak malou princeznou máte určitě nějaký zajetý režim, my s tím naším ročním rošťákem už můžeme trošku improvizovat
tak se přizpůsobíme ![]()
já většinou vyrážím na prochajdu kolem druhé odpoledne, byla jsem zvyklá ťapat i deset kilometrů denně, když jsem po porodu shazovala
dneska už mi malý tři až čtyři hodiny v kočárku nevydrží, ale dlouhé procházky děláme pořád a rádi, tak budu ráda určitě za společnost ![]()
Vyrážíme jak kdy po jídle. většinou kolem 14 hod. Malá je ted nějaká rozhozená, v noci měla ucpaný nosánek, tak ven nepujdem dnes raděj.
kocenka my take vyrazime tak nejak po druhe vetsinou, kdyz se vyspi a naji…chapu te, s takovym mrnatkem bych se take ven nehrnula za kazdou cenu…drzim palce, at se z ucpaneho nosanku nic nevyvrbi a je zdrava, ted je pocasi pro ruzne virozy jako delane ![]()
@sedmitecka2 Ještě nepoznam., kdy s mrnětem ven, musí se otužovat, aby nebyla náchylná ale zároven se obávám viroz…
Siminka chápu, já teprve teď, z odstupem, vidím, že jsem ho jako mimčo dost otužovala asi
momentálně jsem mnohem háklivější na počasí, než loni, když byl tříměsíční mimi, divné
ale je fakt, že ještě nebyl nemocný, kromě jedné rýmičky ![]()
tohle počasí je pro úplně malá mimča špatné, ale krátké vycházky bych se nebála, pokud není pecek nastydlý, venku na procházce ti viry nechytí, chce to vyhýbat se obchodlm a MHD…
@sedmitecka2 mimi je ted doma.asi se přehnané bojím nemoci..
@sedmitecka2 Ahojky, chodíváte na procházky? Můžem se někdy přidat? Máte tip na nějakou zajímavou trasu?