Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme spolu s přítelem 5 let, skoro dva roky spolu bydlíme, takže jsme si řekli proč ne
miminko jsme chtěli oba
Mě pařby nikdy moc nebavily
No my jsme Nádvorní, taky to není přímo zelené údolí..
nevím jak to popsat
Kolik váží Matyášek? Verunka má 7300gramů, tak mě zajímá, jestli jste taky takhle větší ![]()
@L.U.C.A. V.A. My jsme spolu s přítelem 5 let, skoro dva roky spolu bydlíme, takže jsme si řekli proč ne
miminko jsme chtěli oba
Mě pařby nikdy moc nebavily
No my jsme Nádvorní, taky to není přímo zelené údolí..
nevím jak to popsat
Kolik váží Matyášek? Verunka má 7300gramů, tak mě zajímá, jestli jste taky takhle větší ![]()
@PHV Jasne,kdyz jste chteli, tak proc ne
.Tak ja jsem chodila obcas na diskoteky, posedet na vinko a tak, zadna velka parmenka
. Hlavne ja jsem studovala vysokou, ktera me vubec nebavila, ale rodice chteli, takze o miminku nemohla byt rec.Je fakt, ze ja jsem se s pritelem seznamila kdyz mi bylo 21,oba jsme byli studujici.Pak jsme chteli chvili pracovat a koupit byt. Snazit jsme se zacali od mych 26.To jste mela Verunku hned po skole, ne?
.My mame 65 cm a 6310g. Krasne jsme pribyvali, ale za posledni mesic jen 380g. Takze mam na noc kdyztak prikrmovat a za mesic zacit s prikrmy.My jsme meli ale porodni vahu 2,8kg a pri odchodu z porodnice 2,6kg, tak jestli jste meli treba porodni vahu pres 3 kg, tak to tak odpovida. A vy kojite? A co ockovani? ![]()
Kojím no, Verunce moc chutná
zkoušela jsem mrkvičkovou Polívku ale nechce ji
však má čas
Verunka šla z porodnice s třemi kily, tak to bude ono ![]()
31.8. byla na posledním třetím očkování a u nas pohoda
na noc dostala Nurofen a naštěstí hezky spala, jeden den byla protivná ale na to měla nárok
co očkování u vás?
@L.U.C.A. V.A.
@PHV u nas ockovani v pohode, bez teplot, jen trochu mrzuty, ale tak to k tomu patri ![]()
Tak to je hlavní
a jak vám spinká v noci a přes den? Verunka se v noci budí snad 10×… A přes den neusne jinak, než se svázanýma ručičkama a puštěným šumem.. je to děs, nevím, jestli ji to nějak odnaučovat, nebo počkat, až to přejde samo ![]()
@L.U.C.A. V.A. Tak to je hlavní
a jak vám spinká v noci a přes den? Verunka se v noci budí snad 10×… A přes den neusne jinak, než se svázanýma ručičkama a puštěným šumem.. je to děs, nevím, jestli ji to nějak odnaučovat, nebo počkat, až to přejde samo
![]()
@PHV Jsem ráda, že jsme to zvládli, sice v rijnu nas ceka jeste jedna na pneumokoky, ale to uz snad taky zvládneme
.V noci spinka krasne, nekdy vydrzi az do rana a nekdy se vzbudi, ale tak max jednou
.Jinak ja ho mam ve spacim pytli a on ma rad ruce nahore u hlavy
.Tak s timhle nemam zkusenosti, ale tak dle meho to nicemu nevadi a treba casem si navykne na neco jineho.
@PHV A ve dne jak kdy, nekdy usne vicekrat za den a nekdy treba jen na deset minut. A byly dny, kdy vydrzel treba i 9hodin bez spanku ![]()
Tak to je dobrý no
9 hodin bez spánku a mně by odvezli
Je fakt, že Verunka 1× za den spí přes dvě hodiny, jinak dopoledne tak hodinu a půl, a odpoledne už jen třeba 2× po půl hodincr
teď už spí luxusně, oproti tomu když byla novorozenec..to nespala vůbec ![]()
@PHV U nas je to tak ruzne. Vetsinou po rannim kojeni usne tak na 2 hodky a odpoledne jak kdy. Nekdy parkrat na dvacet minut nebo pul hodky a nekdy treba vubec.Taky zalezi jestli nekde jsme nebo zda jsme doma. A kdyz treba jeden den odpoledne nespi, tak dalsi den to treba dohani.Me spinkal krasne uz od mala.Jako malinky se sam pravidelne budil po 3-4 hodinach na papani a pak vzdy usnul.Taky zalezi, zda cel den jen lezi a nosi se a nebo zda je akcni. Obraci se sam uz na bok a brisko, takze pokud je na dece a takhle tam cvici
, tak pak je vysileny a usne driv a rychleji ![]()
Tak to máte dobré
To spinká hezky
Verunka už se přetáčí na bříško a zpět a nejvíc miluje pozorovat našeho psa - máme jorkšírku. Na tu se směje na celé kolo
máte třeba Facebook?
Je tam lepší komunikace
@L.U.C.A. V.A.
@PHV Za to, jak krásně spinká, jsem ráda
.Bála jsem se, aby se třeba v noci nebudil a nebo aby se nebál tmy.On ale tmu přímo vyžaduje. A když chce spinkat ve dne, tak mu pomáhá dát mu plínu a on si ji dáva přes oči nebo třeba hajánka a pak usne
.Ano mám facebook
.A nevadilo by tykání? ![]()
@L.U.C.A. V.A. Tak ahoj, jsem Pája
Na Facebooku Pavlína Brandýská ![]()
Verunka spí přitulená k plíně a zavázaná jako houska
už ji to fakt budu muset odnaučit '-D Teď poslední týden se mi budí v noci snad co hodinu a já nevím co s ní
jakmile ji položím do postýlky je hned vzhůru, ale když ji nechám u nás v posteli tak spinká jak Andílek.. tak nevím, protože když je u nás, tak se zas nevyspim já, pořád jí podvědomě hlídám, tak mám lehký spaní a ráno jsem jako zmlacena
![]()
Dobrý den,
tušily jste, že existuje skupina sdružující uživatelky z vašeho okolí? Pomozte nám ji rozběhnout a spojte se tak s dalšími maminkami.
Ve skupinách si navíc můžete povídat soukromě. Skupiny mají více vláken, fotoalbum, nástěnku a také vlastní bazar (tedy vaše inzeráty uvidí všechny členky stejné skupiny).
Přidejte se ![]()
adminka Lucka