Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky nezaložíme uzavřenou skupinu pro maminky náročných dětiček. Dětičky by mohli být jakýhokoliv věku ať se můžeme vzájemně podpořit a poradit.
Přidáte se někdo?
Ahoj Helena
No jo a co si predstavujes pod pojmem „narocné dítě“?
ja treba si myslim, ze narocne dite mam a jiná maminka by mi rekla - to nic není! ![]()
Ja bych řekla, že náročné dítě ja tak moc náročné, nakolik to maminka připustí
já to bohužel připouštím fakt hodně ![]()
@Clementine píše:
Ja bych řekla, že náročné dítě ja tak moc náročné, nakolik to maminka připustí![]()
já to bohužel připouštím fakt hodně
Myslíš, jako náročné na čas a věnování se mu, nebo jak?
Omlouvám se, ale fakt netuším jak je to myšleno…
@andelka111 píše:
Myslíš, jako náročné na čas a věnování se mu, nebo jak?Omlouvám se, ale fakt netuším jak je to myšleno…
Například když nechce jíst, prostě ho nakrmím, bo nemám na to, nechat ho hlady, panická hrůza z nedostatku živin, apod. Výsledek je, že ve školce jí sám, doma se nechá krmit. ![]()
Za něco nemůžu, třeba za to, že je to asociál, který se bojí dětí i dospělých. Že lpí na desítkách rituálů denně a když něco uděláme jinak, v lepším případě jen protestuje, v horším chytí hysterák. A tak.
Kdybych to tak neřešila, dávno asi jí sám nebo máme těch „rituálů“ třeba jen pět.
![]()
No ale to je fuk, jak rikam, pojem „naročné dítko“ je dosti široký
Omlouvám se zakladatelce, do skupiny nechci (už jsem ve dvou), ale tak jsem se zamyslela nad tím názvem „náročné“ dítě.
@helickav píše:
Maminky nezaložíme uzavřenou skupinu pro maminky náročných dětiček. Dětičky by mohli být jakýhokoliv věku ať se můžeme vzájemně podpořit a poradit.
Přidáte se někdo?Ahoj Helena
Náročných dětiček nebo rozmazlených smradů?
Chci být pozitivní, tak náročných dětí.
Náročných asi na vše - od malinka plakání, pomalejší fyzický vývoj, nejezení, nepití, strach z cizích lidí(všech kromě rodiny), hysterčení atd… ![]()
@helickav já jsem pro, můj 4-letý syn má ADHD syndrom, moje roční holčička astma…takže se do skupiny ráda přidám ![]()
Malému je půl roku, tak je možné, že z toho ještě vyroste, ale jinak je to s ním náročné už od těhotenství… kdyby to nevadilo, také se ráda přidám ![]()
Klidně bych se přidala. Mám takovýho malýho vzteklouna doma ![]()
@emari Možná právě v té skupině maminky zjistí, jak moc „náročné“ oproti jiným dítě je a posděluje své starosti a tak…
@emari Nemyslím, že bych malého „nálepkovala“, kdy se přidám na emiminu do skupiny a pokecáním s ostatními maminami. Beru svého malýho takového, jaký je. Jen třeba v okolí mám maminky s mimči, které si dokáží vyhrát půl dne samotný a klepou si na hlavu, že můj malý to prostě neumí a potřebuje nestálý kontakt. Taky je pro někoho absolutně nepochopitelný, že malý začal pást koníčky až po třetím měsíci, když jejich mrňata už snad v porodnici pásla. Takže ráda tady najdu maminky, které třeba nemají tabulkové dětičky a poradíme si navzájem nějaké ty triky. A určitě tím do budoucna malýho nijak neovlivňuji ![]()