Malé roční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1689
19.11.12 10:25

Malé roční dítě

Za týden jdu s dcerkou na roční prohlídku a začínám se trošku děsit.
Včera jsem jí vážila a měřila a míry jsou následující:
8,1 kg a 71 cm…
Což o to, řeknete si - bude malinkatá. Jenže já měřím 189 cm, manžel 193 cm. Starší dcera měla v roce skoro deset kilo a o deset centimetrů víc…
Dr. jí dělala testy z krve na alergii na laktozu a celilakii - vše OK.
Chtěl bych se zeptat, kolik měřilo vaše dítě v roce a druhý dotaz. Pokud někdo z vás řešil právě růst - na jaké vyšetření vás posílali a jak to dopadlo.
Moc děkuji.
PS: Vím, že s největší pravděpodobností bude vše v pořádku, ale i přesto chci mí přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
19.11.12 10:28

7,8 kg a 74 cm (po porodu 3,3kg a 48cm). Ani já a ani dr. to neřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
19.11.12 10:28

Ahoj, právě jsem se koukla malé do průkazu a míry v roce byly následující:váha 8600 a délka 74cm. Dcerka se narodila jako prcek, měla jen 45 cm a 2600.Dnes jí jsou tři roky a 4 měsíce a má 98 cm a 15a půl kg. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25959
19.11.12 10:29

Nás roční teprve čeká, ale v 10 měs měla malá 8kg a 70cm. Jestli jí dobře a nemá žádné problémy, asi bych to neřešila. Třeba bude po někom jiném z rodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.11.12 10:31

Mala je naprosto, ale naprosto v normalu!!! Co resis?
Moje dcerka mela v roce stezi sedm kilo a ted, kdy bude mit v lednu dva roky ma 10 kilo a odrusta velikosti 74!

Tak klid, pokud je hrava a spokojena, je to v poradku! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
19.11.12 10:33

Ahoj, asi ti nepomůžu s měřením, ale napíšu ti moji zkušenost. Můj otec měří 198cm, moje máma 189, moje mladší sestra 185. Já měřím 173cm a jsem nejmenší z celé široké rodiny. A jsem relativně zdravá.

Synův otec měří cca 190cm a syn měl v roce kolem 85cm (teď má 115cm - čtyři roky). Matka mého ex měří 165cm a jeho otec 170cm.

Myslím, že je to opravdu různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
19.11.12 10:36

@Hellik Ahoj ;)
Neplaš :roll: Já mám 177cm. Syn, když se narodil 3900g 53 cm. Na roce 11kg. Ted v 11 letech 58kg a 164 cm 8o. Dcera 4000g 54cm. Na roce 10500. V 8 letech 38kg a 145cm. Naše zakrslá Adélka při narozeni 3070g a ted na roce má jen 8700g a 78cm :nevim: Doktorka mi tvrdí, že je naprosto v pořádku, že má celkově drobnou kostru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
19.11.12 10:37

Myslím že je v pořádku že se o to zajímáš. Někdo napíše neřeš to, ale kdyby náhodou byl problém, tys to neřešila tak co potom? ;) Jinak my měli 74 cm a něco pře 8 a půl kila. Myslím že vaše míry jsou v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.11.12 10:39
@Bavi píše:
Myslím že je v pořádku že se o to zajímáš. Někdo napíše neřeš to, ale kdyby náhodou byl problém, tys to neřešila tak co potom? ;) Jinak my měli 74 cm a něco pře 8 a půl kila. Myslím že vaše míry jsou v pořádku ;)

Samozrejme, okamzite resit, pokud je ditko unavene, spave, zdanlive „podvyzivene“… pokud je dite aktivni, hrave a „usmevave“, tak bych to ja osobne neresila… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.11.12 10:40

@Barca12345 přesně na to se mě ptala dr., řekla jsem jí že je aktivní, v pohodě, usměvavá. Na to mi řekla, že je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
19.11.12 10:40

@Barca12345 njn ale když mají v rodině tak velké proporce tak si myslím že to není zas tak od věci se na to poptat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
19.11.12 10:42

:srdce: Holky, asi jo. Vše bude OK. Člověk to má pořád v hlavě… Zdravým rozumem si říkám to samé, jen jsem právě chtěla vyzistit, co a jak.
Mě z toho klepne. :mrgreen:
A to jsem si vždycky přála, aby moje dítě nebylo moc vysoké :roll: Matky fakt nevědí, co chtějí,,, co? :D
@Bavi, díky… :srdce:
Okolo mě spousta dětí v podobném věku a moje je nejmenší - taková myška. Už jsem si říkala. To na to má taky velký vliv.
A ty debilní růstové grafy v průkazu mi taky moc nepřidali.
A to kámoška má kluka, u které to dr. neřešila a pak mu přišli na alergii na laktozu. Celkem jsem to s ní prožívala a ona se se mnou radila… Takže těch vlivů bylo na mě nějak moc. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
19.11.12 10:49

@Hellik neřešit to dožene, ;) Jestli od poslední KO přibrala nebo alespoň povyrostala tak se vyvýjí takže bych v tom nehledala problém ;) U každého dítka je růst jiný…máme kamarádku a její dcera 12m 74cm a 10,7kg(rodiče jsou oba vysocí) a my v necelých 11m 80cm a 9,5kg (my jsme taky oba celkem vysocí):nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.11.12 10:53

A co zbytek rodiny? MM má sice 190 cm, ale jinak jsou u něho v rodině všeci prťaví. Takže sice starší syn měl v roce k 80 cm, ale malá bude ráda, když bude mít těch 75, co má býr prý jako průměr - teď na 10měsíční měla 73 cm a 9,1 kg - to měl malý víc v 8 měsících :lol: Holt je asi třeba po babičce. Kdežto malý je po mně 174 cm, což není teda žádná supr výška, ale lehký nadprůměr jo), resp. mém taťkovi, který je statný a má 186 cm, takže taky žádný prcek. Podívala bych se na to i v kontextu širší rodiny.

Ještě mě napadla štítná žláza, mám dojem, že tam taky může být pomalejší růst - nebo ne? :think: Ale pokud to dr. sleduje a i řeší a je všecko OK, tak bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.11.12 11:03

Není až tak důležité, kolik aktuálně měří a váží, ale jestli má rovnoměrnou tu růstovou křivku - žádné velké výkyvy.
Majda měla v roce 73cm a 7,3kg. Což rozhodně není v normálu, byla až pod nultým percentilem.
Od narození si držela cca 10-15. percentil, okolo roku takhle spadla, ale do 18ti měsíců se zas vyškrábala na ten 10. a tam se jakž takž drží až doteď - 4 roky.
Takže bych mrkla na tu křivku a pokud vždycky byla maličká, tak to až tak neřeš…
Majda nebyla na žádných testech, jen dr. poradila ji častěji třeba zvážit, jestli zas začne nabírat, nebo ne. Až kdyby to bylo nějak dlouhodobější, řešila by to.
Ale pokud byla celou dobu třeba okolo 50. percentilu a teď rychle se takhle „zarazila“, to bych nějaké odběry nebo něco chtěla vyšetřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová