Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám blbou vlastnost. Neustále odkládám své povinnosti. A pak všechno honím na poslední chvíli a ve stresu. Dělám to už od dětství. Zrovna v tuhle chvíli je půl jedný. A poslední 4 hodiny dělám samé kraviny - TV, PC. A povinnosti zase nic. Přitom když už se k činosti dokopu, tak mi to nevadí. Ale dokopat se je problém. Jasně, je to o vůli. Máte to někdo podobně? Máte nějaký osvědčený fígl, který na vás funguje? Nebo se v tom plácáte. Mě přijde, že tímto stylem promrhávám strašně času. Ale prostě se nedokážu donutit.
NO jsme dvě, já si odpoledne řekla že na zítřek navařím guláš ale já vša hnilá začla až v půl deváté, tudíž mas se pořád dusí a já tu dřepím a čekám až změkne
Fígl nemám žádný, taky by sa mi šikl někdo kdo by mě poháněl bičem ![]()
To moc dobře znám. Rekord v začátku vaření mám kolem půlnoci. Přitom jsem x hodin předtím dělala co? Koukala na TV a říkala si: O reklamě půjdu. Až tohle skončí, půjdu vařit. Ve 22.00 půjdu. 22.30 - musím.
Takhle vlastnost je fakt zničující - moc se nevyspím. Ale nějak to neumím jinak. Jak už jsem psala, dělám to od dětství.
JO, to znám, dnes po noční jsem si uvařila kafe pustila seriál a řekla si že až skončí pudu něco dělat, seriál skončil, začal další a další a další, a dělat jsem šla asi v 11:00 a teprv spát ![]()
Ahoj holky tak už jsme 3,a myslím že nebudem jediné. Já odkládání hlavně práci do práce:-) Papirovani, inventury, tabulky, objednávky atd.Ale jak píšete nejhorší je se k tomu dokopat.Pak už to jde samo a rychle. Vždycky si říkám budu to dělat postupně ať toho pak nemám tolik, no a pak to všechno honim g neděli večer nebo v Pondělí ráno:-)
Jj, přesně tohle mám taky, já se teprve chystám jít vařit, zdaleka v tom nejsi sama ![]()
Nebojte nejste v tom samy. Mǎ to dokonce i odborný výraz - prokrastinace. Já jsem takto zrovna prosvihla i koncert na ktery jsem se strasne moc tesila, pac nez jsem se dokopala k jeho zakoupení pres net, listky jsou fuc ![]()
To je pro mě úplnej balzám na duši, tohle číst!
Já už teď vařit nejdu, odložila jsem to na ráno. ![]()
U mě to jde ve vlnách, mám období, kdy to není tak zlé a pak zas nějakou dobu nezvládám… Blbý je, jak se to pak všechno nabaluje a už není šance všechno dohnat. ![]()
@Titty píše:
To je pro mě úplnej balzám na duši, tohle číst!
Já už teď vařit nejdu, odložila jsem to na ráno.U mě to jde ve vlnách, mám období, kdy to není tak zlé a pak zas nějakou dobu nezvládám… Blbý je, jak se to pak všechno nabaluje a už není šance všechnodohnat.
tak tak aj u mně,, někdy dělám do roztrhání od samého rána a jindy
![]()
Hlásím se do party. Většinou odkládám docela dost věcí. V poslední době hlavně ulehnutí do postele. A ráno bych si dala nejradči facku. Ale já to asi neumím zalést třeba ve 21h.
Jinak ve škole i pak v práci jsem docela často odkládala věci a řešila je až se blížil termín. Takže jsem vlastně neměla čistý stůl.
@omites píše:
Hlásím se do party. Většinou odkládám docela dost věcí. V poslední době hlavně ulehnutí do postele. A ráno bych si dala nejradči facku. Ale já to asi neumím zalést třeba ve 21h.
Jinak ve škole i pak v práci jsem docela často odkládala věci a řešila je až se blížil termín. Takže jsem vlastně neměla čistý stůl.
jo, nejlepší když ráno člověk brzo musí vstát a jde do postele až svítá ![]()
@1simona1 Tak já mizím
, jelikož svišť vstává v 6h. To zas bude ráno ![]()
@omites píše:
@1simona1 Tak já mizím, jelikož svišť vstává v 6h. To zas bude ráno
No holky já jsem dnes ten úklid tak dlouho odkládlala, až jsem ho nakonec odložila.
![]()
Snad bude zítra líp, ale moc tomu nevěřím…
![]()