Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nevím asi bych se snažila prostě i za cenu že bude protivnej, a tak s ním komunikovat, zeptat se třeba zda nepotřebuje něco koupit, nebo cokoliv, ptat se ho, bavit se s ním, nebo i tak mezi řeči řict že tě mrzí, že tě nepřijma, že ho máš ráda. Mám přitele a jeho dcerku jsem ziskavala postupne ted je to moje zaltičko, je ji 16 LET.
On nemá u vás žádné povinnosti, pomoc v domácnosti?
To bych si s přítelem vyjasnila ještě dřív, než by si nastěhoval dítě k nám, nedovolila bych, aby jen seděl u počítače. Jasně bych nastavila pravidla, jasně, že mají přednost školní povinnosti, ale potom i pomoc v domácnosti a zapojení do běžného života. Potom by se i ta společná řeč našla, teĎ jen sedí a hledí do blba.
Po pubertálním klukovi bych nechtěla, aby třeba pral a žehlil prádlo(i když ani to by neuškodilo), ale pomoc s úklidem, přípravou večeře.
Nastavuje jeho otec vůbec nějaké mantinely?
@Anonymní píše:
Aha, takže z bývalé milenky - oficiální přítelkyně se dvěma dětmi + dvě děti z předchozího manželství…z toho syn problematický…
No kdyby sis našla někoho bez dětí, tak tyto problémy řešit nemusíš…kolik ti je let, že už sis nevěřila a šla jsi do zadaného chlapa???
Kluk má zřejmě těžkou pubertu umocněnou rozvodem rodičů, poxcitem, že o něho vlastně nikdo nemá zájem…Ty máš přece na starosti svoje děti…ta nejistota, za nezakořeněnost…to je to nejhorší v období dospívání!!!
Tak si to náááležitě užívej
A Ty máš na tom taky svůj díl viny…jen slkízíš, co si před lety zasela, nic víc…
S tím souhlasím, i když bych to nenapsala tak drsně.
Je v pubertě, nečekej zázraky. Nic se nedá udělat na sílu. Pokud to partner chce, tak ho prostě ignoruj, třeba časem ledy povolí.. Ale jak už bylo napsáno nad mým příspěvkem, mladej se cejtí ukřivděnej, dává Ti to sežrat.. Chce to trpělivost…
Muj přitel byl rozvedený s dcerkou v péči (nejsem zakladatelka) jen jsem ji radila. Měl take z hokkou problemi, ale snažila jsem se co to šlo, a je to ted zlatičko naše.
No to je tedy situace. V první řadě by jste si měli všichni sednout a normálně se snažit domluvit, hlavně tvůj muž se svým synem a samozřejmě s tebou. Když už má mít kluka ve své péči, tak se mu musí taky věnovat, bavit se s ním, normálně si povídat, co ho zajímá a pokud vidí, že se jeho chování nějak horší a začíná být nepříjemný a nafouklý, tak ho nějak usměrnit. Chápu, že s takhle velkým klukem to není jednoduché, ale přesto je to ještě dítě a je toho na něj taky dost. Respektovat by měl samozřejmě i tebe a aby na tebe odsekával, to bych mu vysvětlila, že tedy ne. Myslím, že je to jen problém komunikace mezi vámi.
@Anonymní píše:
Aha, takže z bývalé milenky - oficiální přítelkyně se dvěma dětmi + dvě děti z předchozího manželství…z toho syn problematický…
No kdyby sis našla někoho bez dětí, tak tyto problémy řešit nemusíš…kolik ti je let, že už sis nevěřila a šla jsi do zadaného chlapa???
Kluk má zřejmě těžkou pubertu umocněnou rozvodem rodičů, poxcitem, že o něho vlastně nikdo nemá zájem…Ty máš přece na starosti svoje děti…ta nejistota, za nezakořeněnost…to je to nejhorší v období dospívání!!!
A Ty máš na tom taky svůj díl viny…jen slkízíš, co si před lety zasela, nic víc…
To je trošku drsný ne? a nesouhlasím, s tím, že co zasela, to sklízí. Nevěrný byl partner a ne ona. Jestli je mu 16 a chová se takto, tak je to akorát smrad, který zkouší co může.
Já bych asi začala protestovat proti počítači. Ať začne pracovat doma a taky, at vypadne na chvíli ven. Jak píše první anonym, zeptat se ho, jestli potřebuje něco nakoupit, tak to bych se ho určitě neptala. Je velkej, nohy má, rozum by mělk mít nějaký taky a obchod určitě ví kde je. A%t to s vaším vztahem bylo jakkoliv on by tě měl respektovat jako partnerku jeho táty.
@Anonymní píše:
Já jsem si to myslela, že tady někdo něco takového napíše. Jenže já teda vinu necítím. Mohl se rozvést kvůli kterékoliv jiné milence, které měl..S bývalou manželkou spokojený nebyl.Ta mu to dodnes nemůže odpustit, i když už sama má přítele.
Jeho syn to klade za vinu dodnes JENOM mě, ale okolnosti nevidí. Na rozvod jsou totiž dva.
Mě tím neurazíš ![]()
@Anonymní píše:
tohle mi pripada docela drsne… Ja mam byvaleho manzela a jeho pritelkyni (milenku za trvani manzelstvi), ale rozhdone bych nechtela, aby se nas spolecny syn (muj a ex) choval k jeho pritelkyni takhle…
Ke komukoliv…
![]()
Zakladatelky nevlastni syn v dobe rozvodu nebyl v puberte, to je az ted… A rozhodne otec by se mel postarat o to, aby se choval lepe, jestlize s nimi chce bydlet… ![]()
Tohle mi pripada jako nazor zeny, ktere milenka odloudila manzela a jeste neni srovnana s tim, co se stalo…
![]()
Příspěvek upraven 13.11.12 v 09:03
V tom případě nevím, proč se tady vykecáváš, když víš KDE JE ZAKOPANÝ PES!!!
Chápu, že Ti to neodpustí, já bych to taky neudělala a v jeho věku už vůbec ne…
Ano, ve vztahu se musí snažit oba a to ten manžel evidentně nedělal, když měl milenky…
@Anonymní píše:
No nevím asi bych se snažila prostě i za cenu že bude protivnej, a tak s ním komunikovat, zeptat se třeba zda nepotřebuje něco koupit, nebo cokoliv, ptat se ho, bavit se s ním, nebo i tak mezi řeči řict že tě mrzí, že tě nepřijma, že ho máš ráda. Mám přitele a jeho dcerku jsem ziskavala postupne ted je to moje zaltičko, je ji 16 LET.
Tak já se ho pořád na něco ptám, ale právě že ty jeho odpovědi normální nejsou
A lhala bych, kdybych mu řekla, že ho mám ráda. Ráda ho nemám, protože od té doby, co se známe a co mě přítel předstvail jako přítelkyni, tak mě nesnáší a dává mi to dost najevo.Ale opravdu mě mrzí, že mě nepřijímá. Myslím si, že zas taková špatná nejsem ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem si to myslela, že tady někdo něco takového napíše. Jenže já teda vinu necítím. Mohl se rozvést kvůli kterékoliv jiné milence, které měl..S bývalou manželkou spokojený nebyl.Ta mu to dodnes nemůže odpustit, i když už sama má přítele.
Jeho syn to klade za vinu dodnes JENOM mě, ale okolnosti nevidí. Na rozvod jsou totiž dva.
Mě tím neurazíš
Já myslím, že ten Anonym to nemyslel tak zle, prostě z pohledu toho puberťáka, je to chudák, který nemá nikde stálé zázemí a kořeny.
I ten vztah ke škole, zkušenost s alkoholem o tom vypovídá. Tím netvrdím, že se toto nemůže stát i v úplné, dobře fungující rodině. ALE..
To ale neznamená, že se to nemůže spravit a v rámci možností uklidnit. Chce to ale jiný přístup, hlavně ze strany otce a nastavit nějaké mantinely pro synovo soužití u vás.
Moc dobře jsi věděla, že má dospívající dítě. Není to jen o tom utéct a založit si novou rodinu jinde.
Máš pravdu, na rozvod musí být dva, ale odpovědnost podle mě mají všichni zúčastnění.
Promluv si v první řadě s partnerem, udělejte si pravidla, důležité je, abyste vy dva táhli za jeden provaz a nedopustili, aby vás syn rozeštvával.
Děcka reagují na rozvod docela drsně, taky jsem nenáviděla chlapa, kterého si mamka po rozvodu našla, i když nešlo o nevěru, tyhle děcka nechtějí vidět okolnosti. Ale přečetla bych si něco o nevěrnících - to jen mimochodem.
Kluka si musíš získat, jen tak ti neodpustí rozbití rodiny.
A v případě, že by můj partner nechtěl moje děcko a ani se nesnažil s ním vycházet, nechtěla bych ho.
Tak jak bych začala..Máme s přítelem dvě malé děti, on má z předchozího manželství ještě dvě děti. Ještě v manželství měl hodně milenky, manželku podváděl, nakonec i se mnou
Já jsem to už tak nechtěla, takže jsem se chtěla rozejít. Ale dopadlo to tak, že se rozhodl, že chce být se mnou a odešel od rodiny a od dětí. Je to už 10 let. Bývalá manželka má taky přítele, se kterým (a těmi dětmi)žije.
Jestli se zeptáte, co na to přítel, tak mi na to řekl, že se s ním bavit nemám, kdž nechce.Ale je to prostě divné, být s někým v jedné místnosti a cítit tam takovou tu nepříjemnou, napjatou atmosféru a navíc mlčet(moje děti zatím moc mluvit neumí)Máte někdo nějakou radu, jak se chovat a co dělat, abych se nezbláznila? 

Ten jeho syn chodí už na střední školu. Jelikož měl na té první škole velké problémy s chováním a vlastně poslouchá jen svého otce, tak se jeho rodiče rozhodli, že bude bydlet tady u nás, kde nad ním bude mít přítel kontrolu a dohled. Takže bydlí u nás. A teď jak to soužití vypadá. Vůbec se se mnou nebaví. Máme celkem malý byt, jen 2 pokoje včetně kuchyně. Takže děti naše děti spí s námi v ložnici, mají své postýlky a on spí v druhém pokoji, kde se přes den dělá vlastně všechno. Já tam vařím, hraju si s dětma, učím se, píšu nějaké věci do školy a on tam je, sedí na počítači a toť vše. Maximálně mi odpoví na to, když se ho zeptám, jestli chce něco na jídlo. Když se ho zeptám, co dělal, tak mi odpoví stylem:„Ležím, co asi!“Chápu, že mě nesnáší, ale ani vlastně nemá zájem o to, mě třeba poznat..Jeho matka, která má taky přítele, tak toho nenávidí a dost sprostě ho pomlouvá. Podle mě na tom budu stejně
Jinak se omlouvám za anonym, ale nechci, aby si to přečetl někdo blízký.
Jo, ještě dodám, že na intr kluk jít nemůže, protože právě na předchozí škole tam dělal problémy, pil, hulil atd.,takže takhle se to bohužel vyřešit nedá..