Přítelův syn bydlí s námi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2693
13.11.12 11:45

Chodá se prostě na svůj věk. Puberta je strašně složité období a i když jeho otec měl za trvání miolenky, je to jeho otec, děti si rodiče idealizují, proto nesnáší jak tebe tak přítele své maminky. Neví co se sebou, tkaže reaguje přemrštěně - problémy ve škole, alkohol. Je to jeho volání o pomoc.
Další věc - překvapuje mě reakce lidí, co vby měl všechno dělat. Co znám takovýhle puberťáky, tak přijdou domů, hodí tašku na zem a paří na počítači. Samozřejmě by bylo dobré, aby něco dělal, určitě to ale bude dlouho trvat, než se adaptuje na situaci, že byl vlastně donucen žít v bytě s otcem, jeho novou rodinu a vnímat to štěstí, které máte, ale on je jakýmsi článkem, který tam vlastně nepatří. Doporučila bych spíše psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
13.11.12 12:19
@lekno píše:
8o Aha, takže z bývalé milenky - oficiální přítelkyně se dvěma dětmi + dvě děti z předchozího manželství…z toho syn problematický…

No kdyby sis našla někoho bez dětí, tak tyto problémy řešit nemusíš…kolik ti je let, že už sis nevěřila a šla jsi do zadaného chlapa??? :zed:

Kluk má zřejmě těžkou pubertu umocněnou rozvodem rodičů, poxcitem, že o něho vlastně nikdo nemá zájem…Ty máš přece na starosti svoje děti…ta nejistota, za nezakořeněnost…to je to nejhorší v období dospívání!!!
A Ty máš na tom taky svůj díl viny…jen slkízíš, co si před lety zasela, nic víc…

Tak si to náááležitě užívej :poblion:

Stydis se za sve nazory, ze musis psat jako anonym?

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
13.11.12 12:27
@Naima píše:
Stydis se za sve nazory, ze musis psat jako anonym?

admin jiz lekno odtajnil..

• Citovat
  • Upravit
Naima
13.11.12 12:29
@Ema N. píše:
admin jiz lekno odtajnil..

Jj, proto se ptam konkretne ji :-).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.12 19:40

Děkuju za rady a typy. Napsala jsem to asi špatně, my máme dva plus kk, akorát jsem nevěděla, kde je na tomhle počítači plusko :roll: :lol:
To chápu, že není ráda, že je tady s námi. Však on to taky nebral jako nějakou radostnou událost, ale spíš jako trest. Nesnáší totiž řev dětí. ;) Jako máme malého kojence a prostě občas pláče, i když se snažím aby neplakal často, když vím, že mu to vadí.

• Citovat
  • Upravit
Caty
14.11.12 19:56

A jak bere nového přítele své mámy? Taky ho nebere nebo jsou spolu ok?
Jinak souhlasím s tím, že ti to dává prostě za vinu, je to dítě, vidí jen to co chce, nevidí pozadí. Můj strejda se rozvedl, našel si novou partnerku, nastěhovali se o patro níž od bývalé s dětmi a měl s novou ženou dítě. Jeho dcera, tehdy asi 10 s ním dodnes nemluví a to je to skoro 20 let? Se synem je vpohodě, stýkají se.
Prostě záleží i na dítěti podle mě. Nastavila bych mu pravidla, co má doma dělat, vynést koš, umýt nebo uklidit nádobí, svačiny bych mu nedělala, na to je velký dost. Režim jako u každého jiného dítěte, jen tak se bude cítit začleněný do vaší nové domácnosti, takhle má navrh a ty z toho šílíš. Neosuhlasím s tím, že co sis zasela, sklízíš, zaprvé nevěrný byl chlap, ne tym za druhé jsi taky nemusela zprvu vědět že je ženatý a má děti a ikdyby ano, v tomhle případě je jednoznačně prostě podle mě vždy vina na tom, kdo podvedl.
Dávala bych mu ale i kapesné, aby si mohl něco koupit, prostě udělat z vás normální rodinu jako každá jiná. nechat být to co bylo, kso se s kým rozvedl, kdo koho podvedl, jste nová rodina, tak tak žijte se vším všudy. Synovi bych přestala podstrojovat, nosit jídlo pod nos a ptát se. On za chvilku sám přijde. Uvidíš, jen změň taktiku a nechovej se jako ta co mu ublížila. Ikdyby jsi mu ublížila, ty jsi dospělá, jsi nová partnerka jeho otce a on tě tak musí respektovat. Nejdřív bych to ale probrala s manželem at jste pak zajedno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.13 19:11

Tak tady opět zakladatelka!
Už jsou to přes dva měsíce, co s námi tady syn mého přítele bydlí..jak jsem psala dříve..no a jsem čím dál více znechucená. Napíšu hned proč.
Petr je v jídle dost rozmlsaný, řekla bych spíše rozmazlený :cert: Moc toho nesní, ale kdyžb už něco, tak je to cibulová bageta, která se zapéká v troubě, Pribináček, Piškotík, ovocné přesnídávky pro miminka(ty kupuju malému, ale kupuju jich víc, protože vím, že si taky dá-to mi nevadí, jím je taky :oops: )Pak ještě bábovku a puding.Nic jiného se mu jíst nechce.
O víkendu jsme měli kuře s rýží, prý nic moc. Druhá den byl pstruh s americkými brambory, taky fuj.Tak už jsem mu z legrace řekla, že než se k nám nastěhoval, musel asi jíst hodně luxusní jídla, když mu u nás nic nechutná. :nevim: Prý děláme samé zdravé jídla..a on je víc na to maso, které naopak já zase moc nekupuju, protože je celkem drahé, ale hlavně proto, že ho moc neumím zpraovat a uvařit :oops:
Jeho táta se ho vždycky zeptá, co chce v obchodě..a on na to odpoví, že Pribináčka! Že stojí 20 korun ho už nezajímá. Celkem to leze do peněz..a když ho má on, musím koupit i našemu společnému synovi, ten mu ho totiž závidí :roll:
Další problém je v tom, že svůj volný čas tráví z 95% na internetu, hlavně facebooku. Ať si tam dělá, co chce, je mi to jedno.Ale elektřinu tady platím já a vsadím se, že budu doplácet, protože furt jede počítač a on ho má zapojený v elektřině. Nic tady nedělá, jen když mu jeho táta řekne, ať jde třeba utřít nádobí..Tak to jde, ho poslouchá na slovo. Děti nám podrží a hraje si s nimi, jen když je doma tatínek, chce se mu asi zavděčit. Když jsem s nima doma sama já, tak mi s dětma nepomůže NIKDY!!Jednou si hrál se starším klukem, protože mu to nakázal táta, ale potom šel někam pro něco do auta.Jen zaklaply dveře a okamžitě si s ním hrát přestal a honem na facebook! :D
Taky mě štve, že mu na to vše jeho otec nic neřekne..aspoň na to, jak je rozmlsaný..

• Citovat
  • Upravit
cher
21.1.13 19:28

Zakladatelko, pokud se neshodnete na všem, co se týče jeho s partnerem, tak vás to rozdělí.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.1.13 19:33
@Anonymní píše:
Už jsou to přes dva měsíce, co s námi tady syn mého přítele bydlí..jak jsem psala dříve..no a jsem čím dál více znechucená. Napíšu hned proč.
Petr je v jídle dost rozmlsaný, řekla bych spíše rozmazlený :cert: Moc toho nesní, ale kdyžb už něco, tak je to cibulová bageta, která se zapéká v troubě, Pribináček, Piškotík, ovocné přesnídávky pro miminka(ty kupuju malému, ale kupuju jich víc, protože vím, že si taky dá-to mi nevadí, jím je taky :oops: )Pak ještě bábovku a puding.Nic jiného se mu jíst nechce.
O víkendu jsme měli kuře s rýží, prý nic moc. Druhá den byl pstruh s americkými brambory, taky fuj.Tak už jsem mu z legrace řekla, že než se k nám nastěhoval, musel asi jíst hodně luxusní jídla, když mu u nás nic nechutná. :nevim: Prý děláme samé zdravé jídla..a on je víc na to maso, které naopak já zase moc nekupuju, protože je celkem drahé, ale hlavně proto, že ho moc neumím zpraovat a uvařit :oops:
Jeho táta se ho vždycky zeptá, co chce v obchodě..a on na to odpoví, že Pribináčka! Že stojí 20 korun ho už nezajímá. Celkem to leze do peněz..a když ho má on, musím koupit i našemu společnému synovi, ten mu ho totiž závidí :roll:
Další problém je v tom, že svůj volný čas tráví z 95% na internetu, hlavně facebooku. Ať si tam dělá, co chce, je mi to jedno.Ale elektřinu tady platím já a vsadím se, že budu doplácet, protože furt jede počítač a on ho má zapojený v elektřině. Nic tady nedělá, jen když mu jeho táta řekne, ať jde třeba utřít nádobí..Tak to jde, ho poslouchá na slovo. Děti nám podrží a hraje si s nimi, jen když je doma tatínek, chce se mu asi zavděčit. Když jsem s nima doma sama já, tak mi s dětma nepomůže NIKDY!!Jednou si hrál se starším klukem, protože mu to nakázal táta, ale potom šel někam pro něco do auta.Jen zaklaply dveře a okamžitě si s ním hrát přestal a honem na facebook! :D
Taky mě štve, že mu na to vše jeho otec nic neřekne..aspoň na to, jak je rozmlsaný..

Mnohý vlastní puberťák se chová stejně, ne-li hůře. Elektřina? Otec na syna neplatí alimenty, tak z těch peněz přepodkládám hradíte spotřebu syna. Že mu nechutná? Nerýpala bych ohledně luxusních jídel, ale požádala bych ho, jestli nechce třeba se mnou něco uvařit, co by mu chutnalo. Může jít někdy s tebou nakoupit, aby viděl, co co stojí. A nebo s tátou. Myslím, že ho nemáš ráda, ale chápu to. Nevím, jak bych se zachovala já. Hlavní problém u vás je asi v tom malém bytě. Musíte si zákonitě jít na nervy. A příkazy k činnosti ať mu dává taťka a ty se pak nemusíš zlobit.

• Citovat
  • Upravit
didcikk
21.1.13 19:33
Milá zakladatelko, já vůbec teda nechápu proč by se měl starat o tvé děti. A ještě k tomu když je to u vás takový. Akorát ty děti víc bude nenávidět. Hele všude je to stejný s dětma v pubertě že jsou na Facebooku apod. A s tou elektrikou mi to příjde taky padlé na hlavu :roll: zas tak to nežere, u nás jedou 3 počítače! :roll: Ale to je můj názor, ale pomoc by mohl třeba s košem, luxování, vytáhnout nádobí z myčky. Ale děti mu zatím nedávej. :think:. A pokud už něco, musíte se nadtím schodnout s manželem jinak to nikdy nepůjde, nebudete šťastný ani vy, ani on. :mavam:
@Anonymní píše:
  • Citovat
  • Upravit
3030
21.1.13 19:36

Já nevím, ale vidím to na problém s chlapem. Platíš elektřinu, tak snad chlap ti dává peníze. Na jednu stranu malo jí, ale vyčítáš mu, že drahé potraviny. No tak at táta koupí co kluk potřebuje. Mě to připadá úplně skoro normální chování pubertáka s přihlédnutím, že tě nemá rád a já se mu nedivím, vzala jsi mu tátu. To prostě dítě takto bere. Na druhou stranu se ti nedivím, že tě to vytáčí. Musí to být na palici, ale ty sis vybrala muže se závazkem, tak máš cos chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
21.1.13 19:36

Zakladatelko - myslím, že vám to nemůže klapat - on je proti tobě zaujatý, je protivný, je to puberťák - to už je samo o sobě diagnóza. A ty mu taky neuděláš nic dobrého - platíte elektriku s manželem, ne? a jestli mu jede počítač, tak to zase tak velká položka v domácnosti nebude. Hlídat a hrát s malými dětmi si fakt nemusí a nedělají to většinou ani vlastní sourozenci. Takže se 16tiletému klukovi nedivím, že si nechce hrát s mrňaty - on je vlastně taky dítě, tak proč z něj dělat chůvu - co kdybys to pojala jako brigádu - ty zabavíš děti na tolik minut tolikrát týdně a já ti za to dám xx korun. Jemu vadí, že vaříš zdravě - však není problém udělat čas od času večeři podle něj, ne? Řízek, nějakou omáčku, nebo co by on rád bys mohla vyzkoušet - co na tom, že to nebude jako od maminky, snaha se cení… Víš, on když vidí od tebe nezájem- i přes jeho nezájem - tak nemůžeš čekat nic jiného. Prostě to pořád musíš zkoušet a zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.13 19:53
@Kobliha51 píše:
Mnohý vlastní puberťák se chová stejně, ne-li hůře. Elektřina? Otec na syna neplatí alimenty, tak z těch peněz přepodkládám hradíte spotřebu syna. Že mu nechutná? Nerýpala bych ohledně luxusních jídel, ale požádala bych ho, jestli nechce třeba se mnou něco uvařit, co by mu chutnalo. Může jít někdy s tebou nakoupit, aby viděl, co co stojí. A nebo s tátou. Myslím, že ho nemáš ráda, ale chápu to. Nevím, jak bych se zachovala já. Hlavní problém u vás je asi v tom malém bytě. Musíte si zákonitě jít na nervy. A příkazy k činnosti ať mu dává taťka a ty se pak nemusíš zlobit.

Táta alimenty neplatí, takže jídlo a věci do školy plus jízdné mu z toho platí. Elektřinu patím stále jen já..věci na naše dvě děti taky jen já. Na to mi nedává ani kačku. To mě taky štve..jemu platí téměř vše, ale když bude mít te´d náš nejmenší rok, tak to se nai nezeptá, co mu má koupit. :nevim:
Ten jestli by se mnou uvařil, tak to bych se dříve stala anglickou princeznou :lol: Ten by se mnou nevařil ani za nic.
Ráda ho poprvadě nemám :oops: Chtěla jsem si k němu vytvořit pěkný vztah, ale jaksi to nejde. Vadí mi ta jeho rozežranost v jídle a neúcta k cizím penězům.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.1.13 19:57
@Anonymní píše:
Táta alimenty neplatí, takže jídlo a věci do školy plus jízdné mu z toho platí. Elektřinu patím stále jen já..věci na naše dvě děti taky jen já. Na to mi nedává ani kačku. To mě taky štve..jemu platí téměř vše, ale když bude mít te´d náš nejmenší rok, tak to se nai nezeptá, co mu má koupit. :nevim:
Ten jestli by se mnou uvařil, tak to bych se dříve stala anglickou princeznou :lol: Ten by se mnou nevařil ani za nic.
Ráda ho poprvadě nemám :oops: Chtěla jsem si k němu vytvořit pěkný vztah, ale jaksi to nejde. Vadí mi ta jeho rozežranost v jídle a neúcta k cizím penězům.

V patnácti jsem asi nebyla jiná, jen jsem prostě měla jiné podmínky a byla jsem holka. Taky by mohl hulit marjánku, brát drogy, chlastat, doma vám krást peníze, bít vás… i takoví se najdou. Ale asi budeš mít problém i s otcem viď? To se pak všechno hůř snáší, já vím… Máš holka naloženo a konec není vidět. :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.13 19:58
@didcikk píše:
Milá zakladatelko, já vůbec teda nechápu proč by se měl starat o tvé děti. A ještě k tomu když je to u vás takový. Akorát ty děti víc bude nenávidět. Hele všude je to stejný s dětma v pubertě že jsou na Facebooku apod. A s tou elektrikou mi to příjde taky padlé na hlavu :roll: zas tak to nežere, u nás jedou 3 počítače! :roll: Ale to je můj názor, ale pomoc by mohl třeba s košem, luxování, vytáhnout nádobí z myčky. Ale děti mu zatím nedávej. :think:. A pokud už něco, musíte se nadtím schodnout s manželem jinak to nikdy nepůjde, nebudete šťastný ani vy, ani on. :mavam:

Však on se o naše děti nestará. Ale někdy je třeba je podržet, když třeba oba řvou, nebo se něco rozleje a utřít to..hlídat jsme mu je nikdy nedali, to bych se o ně bála. :nevim: Jednou náš maličký brečel. Nejdřív mu řekl, ať je zticha, pak ať drží hubu. 8o Tak jsem mu řekla, že už to trošku přehání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová