Chlapské práce a ženy bez partnera

7323
17.11.12 11:27

Chlapské práce x ženy bez partnera

Zdravím Vás, ženy bez partnera, matky samoživitelky a i Vás ostatní :mavam: Chtěla bych se zeptat, jak řešíte situace (nebo někdo z Vašeho okolí), kdy je potřeba v domácnosti něco opravit, zařídit, zrenovovat a nemáte partnera, který by to udělal? Jak to řešíte, máte známého, kolegu, někoho z rodiny, kdo Vám pomůže, nebo si na všechno voláte řemeslníka? Zajímalo by mě to, protože mám pocit, že je skoro vše pro samotnou ženskou problém. Uděláte si i nějakou práci samy? (nemám na mysli výměnu žárovky apod., ale např. vymalování bytu, přivrtání poličky atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
17.11.12 11:30

Kamaradka si k vanocum nechala nadelit akuvrtacku a krome rekonstrukce koupelny si vsechno udelala sama, od podlah po kuchynskou linku. Otazka je, zda takova samostatnost budoucimu souziti s muzem svedci. Ja byla v pytli, kdyz jsem zila sama a protejkal mi zachod… :)

• Citovat
  • Upravit
47759
17.11.12 11:34

Moje máma zůstala na 4 děti sama, bez problémů vymaluje, s vrtackou zachází jak profík, to samé s motorovkou, maflikem či primocarkou, musí si dělat dřevo na zimu, aby měla čím topit. Obdivuju jí, já se těch mašin šíleně bojím :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.11.12 11:35

Moje mamka několikrát vymalovala celej byt… a jinak běžné údržbářské práce v bytě - výměna vodovodních baterií apod dělala taky. Na velkou práci už se ale někdo sehnal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
17.11.12 11:35

Ja ac jsem nezila sama, tak jsem vetsinu praci delala sama, vcetne montovani nabytku. Partner nebyl zrovna manualne zrucny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.11.12 11:49

@ncc1701 Já to všechno umím, ale před chlapem se tvářím, že vůbec :mrgreen:

Jinak bez chlapa bych poprosila bráchu, taťku, kamaráda… Přinejhorším normálně placený řemeslník - předpokládám, že peněz není v takové situaci nazbyt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
17.11.12 11:50

Moje babička si volala Hodinového manžela pak to prasklo a ona se vymlouvala, že nás nechtěla obtěžovat, od té doby jí pomáhá manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.11.12 11:51

Moje mamka, kdyz byla sama, mela na vsechno kamarady. :)
Patri mezi zeny, ktere si samy navymeni ani zarovku. Ted ma staleho pritele, takze uz to resit nemusi.
Ale jinak existuji hodinovi manzelove, kteri cokoliv udelaji, opravi a nejsou tak drazi. :)

• Citovat
  • Upravit
4275
17.11.12 11:59

Přiznám se - já i když mám manžela, srabsky volám tatínka :oops: ale jelikož jeho dodací lhůty jsou skoro tak dlouhé jako mého manžela, tak se občas taky domluvíme s mámou (druhý byt v baráku), dáme dohromady trochu delší seznam(aby nejel na 10 minut) a zavoláme hod. manžela. nebo jakéhokoliv jiného řemeslníka. chybí nám pouze slušný instalatér, jinak už máme vychytaný opravdu šikovný řemeslníky, co ti neříkají „paninko, ale to by zvládnul manžel. nemáte? tak si nějakýho pořiďte“ (jako třeba minule říkal zámečník na namazání zámku u vrat :roll: on se teda hlavně zasekl, tak proto jsme ho volaly)

jinak manžel mi minule na cosi, co udělal asi po dvou měsícich, prohlásil „ale to by jsi zvládla taky, kdybys chtěla“. hm, tak s takovou může bydlet jinde a já bych za ním zaskočila jen až budu chtít pro syna sourozence, ne? :nevim: jako já mu taky peru, i když by to zvládl sám. to mě tenkrát hodně dožral a hodně dlouho to odvolával :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
17.11.12 12:05

Já když jsem žila 5 let sama tak jsem si taky musela poradit s mnoha věcma..vymalovat byt, vyměnitel. vypínače, dokonce jsem si sama přidělala i lustr s větrákem a zapojila.. s vrtačkou se do práce nepouštím protože bydlím v paneláku a to dává zabrat i chlapům vrtat do panelu takže na to si vždycky někoho pozvu- kamarady, tátu.. ale zasádrování děr na zdi (vykousané díry v sádrokartonu od psa :mrgreen: ), ale položit lino, i podlahu umím. Ale je pravda, že najít si pak chlapa, kterého bych si dokazala vážit byl dost oříšek.. a takového co by skousl mě, jako naprosto soběstačnou ženskou.. no..trvalo to 5 let než jsem takového našla..ale našla :srdce: :srdce: :dance: :dance:

VRTAČKÁM V ŽENSKÝCH RUKÁCH ZDAR!!! :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
17.11.12 12:16

Nemyslim, že přivrtání poličky a výmalba je chlapská práce :nevim:

zacházet s vrtačkou není těžký, nábytek se dneska taky dá poměrně snadno smontovat.

Od chlapa si nechám vyměnit vypínač (ale to spíš proto, že jsem jelito), vypodložit dveře, svařit lino, vrtat do dlaždiček. Žádnýho tu většinou k dispozici nemám (jsem samoživitelka jen z půlky) …no asi bych si zaplatila profíka a nebo řekla někomu v rodině. U nás by to byl spíš profík, já mám rodinu daleko a 100km mi nikdo kvůli linu nepojede :mrgreen:

ženská zvládne víc než člověk!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.11.12 12:28

Tak obdivuju ženský, který si toto všechno zvládnou udělat samy. Jinak si myslím, že výmalba a vrtání je především chlapská záležitost, pak si nějak neumím představit, co by ti chlapi měli doma vlastně dělat :) Samozřejmě, že ženská pomáhá, ale já vymalovala 5 pokojů a na zbytek baráku jsem si musela zavolat malíře. Takže zas tak jednoduchý to není, fyzicky už jsem ten zbytek nedala. Výměnu zásuvek apod. taky dělat nechci, neboť do elektřiny zasahovat se bojím. Spíš jsm myslela i věci, které jsou fyzicky nemožné, jako třeba stěhování nábytku (těžké skříně a tak). Je mně blbý říkat pořád někomu, ale je teda pravda, že se chlapi nehrnou a od kamarádů, od kterých bych pomoc čekala, slyším často výmluvy, proč nemůžou zajít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
17.11.12 12:33

Tak to já si v době, kdy jsem byla sama, dělala vše - a nehledejte žádné dvojsmysly :)
ovšem na vylovení chcíplých rybiček z akvárka jsem si zvala kámoše, neb jsem se toho štítila - slizký, nafouklý, no fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.11.12 12:36

@jruz a jak jsi třeba stěhovala nábytek pro vymalování? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
17.11.12 12:42

Chlapa doma mám, ale i tak si skoro všechno dělám sama :nevim: Než bych měla čekat na něj, až něco udělá, tak se nedočkám nikdy! Akorát na cokoli s elektřinou si zavolám taťku a nebo kamarády, toho se bojím. Ale vymalovat, něco přivrtat, nasekat dřevo, pokosit zahradu, něco uřezat, není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová