Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, hledám maminky, které mají TP v dubnu 2011 a jsou z Otrokovic nebo jeho blízkého okolí…
Ahojky, já jsem z Otrokovic, ale termín mám až v červnu, ale jedna moje kamarádka má taky termín duben 2011.
ahojky, tak to je super. Já rodím na začátku dubna, ale pak mě budou čekat státnice. Tak bych ráda někoho, s kým bych mohla probrat různé problémy případně se poradit a také jít s na procházku s kočárkem. Co čekáš?Chlapečka a nebo holčičku?A ta tvá kamarádka?Chodíte někde na cvičení?
Já čekám nejspíš holčičku, ve středu jsme byli v porodnici na ultrazvuk. Kamarádka má termín na konci dubna a čeká nejspíš chlapečka. Na cvičení nechodím zatím nikam, ale ve čtvrtek začínám chodit do předporodního kurzu a tam je i cvičení pro těhulky. A ty někam chodíš? A co čekáš? Je to tvoje první mimi? Kde bydlíš? Já bydlím v kolonce. Určitě se nějak domluvíme. Magda
Ahoj Magdo, já bydlím u vlakového nádraží. Čekám holčičku. Je to naše první mimčo. Na cvičení jsem nikam nechodila, páč jsem měla rizikové. A kam budete chodit do předporodního kurzu a jak dlouho trvá? A tvoje je to taky první?A jak dopadl UTZ?
nazdar holčiny, já už mám sice 4měsíčního prcka, ale to by snad nevadilo, v kočárku se ještě dlouho vozit budeme ![]()
Bydlím v Otrokovicích u nádraží a taky vím, jaké je to státnicovat, jen jsem to stihla ještě s bříškem.
Z vlastní zkušenosti si pamatuju, jaké to je, když se člověk chce na něco zeptat a moc nemá koho, tak kdyby Vám nevadilo vzít mezi sebe už „zasloužilou“ matku, ráda se přidám ![]()
Ahoj holky, je paráda, že už se rozrůstáme, určitě bude fajn když nás bude víc. Ultrazvuk dopadl super, všechno je v pořádku, měli jsme docela strach, protože jsem měla pozitivní triple test. Docela nervičky. JJ, čekáme naše první mimčo. Od čtvrtka začnu chodit k R.Dorazilové. Tento kurz trvá docela dlouho, má 10 lekcí a budeme se scházet jednou za 14 dní, takže mi to vyjde akorát do června. Ale jsou určitě i kratší kurzy. Tento se mi zamlouval, že se tam bude i cvičit. Já jsem taky na rizikovém. Aspoň mi to doma rychleji uteče. I když i tak se doma nenudím.
Ahoj Alein, vítej mezi námi.
Jak se tvůj prcek jmenuje? A jak to zvládáš?
Magdi, tak to je super, že vše dopadlo OK. Můžu se zeptat jen tak pro zajímavost, jak to máš s vycházkama?Mě to doktor zakázal, že kdyby se něco stalo, tak že když jsem na rizikovém, tak nesmím nikam chodit. Jinak paní Dorazilovou si docela chválí, tak snad budeš spokojená.
Já o víkendu už s manželem poskládala postýlku, tak se ted na ni dívám z postele a těším se, až tam malá bude.
Ale budu muset vylézt, trochu pouklízet a jít psát bakalářku, ať toho stihnu co nejvíce, než se malá narodí.
nmagda píše:
Ahoj holky, je paráda, že už se rozrůstáme, určitě bude fajn když nás bude víc. Ultrazvuk dopadl super, všechno je v pořádku, měli jsme docela strach, protože jsem měla pozitivní triple test. Docela nervičky. JJ, čekáme naše první mimčo. Od čtvrtka začnu chodit k R.Dorazilové. Tento kurz trvá docela dlouho, má 10 lekcí a budeme se scházet jednou za 14 dní, takže mi to vyjde akorát do června. Ale jsou určitě i kratší kurzy. Tento se mi zamlouval, že se tam bude i cvičit. Já jsem taky na rizikovém. Aspoň mi to doma rychleji uteče. I když i tak se doma nenudím.
já měla p. Dorazilovou na poporodní péči a spokojená jsem rozhodně nebyla.Rvala mi do týdenní Terky jodovou tinkturu, radila strikat mleko do oci apod
Pediatrička se zhrozila
to by bylo na dlouhé povídání. Já na kurz chodila do Napajedel a jedna básen.Holčina taky dělá cvičení na balonech pro těhotné.
Vermun píše:
Ahoj Alein, vítej mezi námi.Jak se tvůj prcek jmenuje? A jak to zvládáš?Magdi, tak to je super, že vše dopadlo OK. Můžu se zeptat jen tak pro zajímavost, jak to máš s vycházkama?Mě to doktor zakázal, že kdyby se něco stalo, tak že když jsem na rizikovém, tak nesmím nikam chodit. Jinak paní Dorazilovou si docela chválí, tak snad budeš spokojená.
Já o víkendu už s manželem poskládala postýlku, tak se ted na ni dívám z postele a těším se, až tam malá bude.
Ale budu muset vylézt, trochu pouklízet a jít psát bakalářku, ať toho stihnu co nejvíce, než se malá narodí.
jééé, jak jámám bakalářku v živé paměti ![]()
To je naše Terezka
Jé, Alein, já chci taky Terezku.
Je nádherná ta tvoje malá. A jaký obor jsi studovala?
Vycházky mám od 10-18, takže je to celkem v poho. Já jsem měla docela velké problémy na začátku těhotenství, teď už je to všechno OK, ale doktor mě do práce stejně nepustí.
Na pí. Dorazilovou taky slyším pozitivní i negativní věci, ale kamarádka k ní chodila taky do přepdopordního kurzu a byla velice spokojená. Uvidíme, každý má jiné zkušenosti, tak je to i doktorama.
Terezka je strašně pěkňunká. Pro naši malou máme vybrané jméno Ema.
Tak to se máš, že máš takové vycházky.:-) K jakému doktorovi chodíš?Na polikliniku a nebo někam jinam?Já jsem měla od 10 - 17. Ale měla jsem strach z kontrol, ale naštěstí žádná nedorazila.Ema je taky moc pěkné jméno. Ted jsem spořádala pizzu, bo se mi nechtělo nic vařit. Ale nevím, stejně budu muset uvařit a nemám nápad.
Nenapadá vás něco? Jo a v Lidlu mají akce pro mimča, tak jsem se tam byla mrknout i když už vše mám. Koupila jsem akorát osušku. ![]()
JJ, co vařit to je otázka, nesnáším to vymýšlení, vaření mě baví, ale ty nápady sem tam nejsou, dnes jsme měli bramborový salát a řízky, zítra to budeme mít taky a potom nejspíš udělám špagety s brokolicí a kuřecím masičkem. Ještě nevím.
Já chodím k Azamovi a z kontrol mám taky strach, snažím se být doma, ale sem tam to prostě nevyjde
.
Do toho Lidlu se taky chystám, stojí to za to? Já toho pro mimčo ještě moc nemám, no teda skoro nic, jenom pár věcí co jsem dostala od známých. Ale ještě jsem si sama pro mimčo nic nekoupila. Za měsíc chceme do Brna na Veletrh, tak tam snad už něco nakoupím.