Kdy mohu začít s přesnídávkami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
23.7.15 11:35

Maminky prosím o radu

Ahoj maminky chtěla bych se zeptat. Mám doma 3 měsíčního chlapečka který je na UM važíme přes 6 kg a chci se zeptat kdy mohu začít s přesnídávkami, bobíky, obědy a ostatní věci naše p. doktorka řekla že stačí až tak na 7-8 měsících dávat pomalu zeleninu a to jen mrkev a brokolici…abych pravdu řekla přijde mi to dost hloupé…moje mamka říká že já už na 3 měsících začala takhle papat a na 7 měsících jsem jedla už knedlíky…prosím o radu děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
736
23.7.15 11:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.7.15 11:39

@Duffy Kam pospícháš? S příkrmy klidně začni od uk.4 měsíce, ale zeleninou a né přesnídávkami a bobíky? Ty moje dítě nemá dodnes (20m)..Nemůžeš přece srovnávat jak se to dělalo před dvaceti lety..mrkni tady je to hezky rozepsané http://www.kojeni.net/…prikrmu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.7.15 11:40

@Kaac ha byla si rychlejší..:-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
23.7.15 11:41

Ahoj, my začali ve 4 a půl měsících s mrkví nejdříve misto poledního sunaru, postupne, první den třeba jen pár lžiček, po pár dnech jsme dali třeba tu brokolici, nebo mrkev s bramborami a asi po 10dnech maso. Když nechtěla sunar, dostala bily jogurt nebo přesnídávky. Ve 3 měsících je na příkrmy brzy. Ale v 7 pokud je na UM bych řekla, že je to zase pozde. Bobiky, pribinacky apod. dostavala naše mala az nekdy od 10 měsíců, neli později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.7.15 11:42

Obecně se doporučuje začít s příkrmy mezi 4-6. měsícem, zelenina, pak k tomu maso, ovocné přesnídávky. Cpát do sedmiměsíčního dítěte knedlíky a Bobíky mi přijde naprosto zbytečné, ale to je věc názoru. Dokud bylo dítě malé a „blbé“, byla jsem ráda, že bez keců jí zeleninu a bílý jogurt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
23.7.15 11:42
@Duffy píše:
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat. Mám doma 3 měsíčního chlapečka který je na UM važíme přes 6 kg a chci se zeptat kdy mohu začít s přesnídávkami, bobíky, obědy a ostatní věci naše p. doktorka řekla že stačí až tak na 7-8 měsících dávat pomalu zeleninu a to jen mrkev a brokolici…abych pravdu řekla přijde mi to dost hloupé…moje mamka říká že já už na 3 měsících začala takhle papat a na 7 měsících jsem jedla už knedlíky…prosím o radu děkuji :)

To, co říká doktorka, ti připadá hloupé? Tak ní nechoď a řiď se tím, co říká maminka. To je asi kvalifikovanější odbornice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140226
23.7.15 11:48

@Duffy víš, maminka je starší a dříve se opravdu dětem dávalo vše brzo, jak polévky, maso, přesnídávka ap. Dělej to tak, jak ti říká doktorka, na vše je dost času, nic nezmeškáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
23.7.15 11:48

Knedlíky nejím ani já, natožtak 7.měsíční mimino :mrgreen: Určitě ještě nepřikrmuj, začni pomalu od 4.měsíce zeleninou. Mě se dcera rozjedla až kolem 7.měsíce. Teď teda snídá jogurt, oběd zelenina-maso-příloha, svačina ovoce, večeře jogurt. Stejně má dva zuby, tak nevím co by dělala s knedlíkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
23.7.15 11:52

Do roka se nemá solit ani tvarohy, takže lipánky, bobíky zatím ne, od 4 měsíce mužeš začít zeleninou s bramborem, od pátého měsíce jsem přidávala malý kousek masíčka, krutího prsa a rýži a od pul roku mužeš zkusit zavést lepek, dávala jsem kuskus nebo piškot roztrouhaný do přesnídávky, na přesnídávkách je napsáno od jakého měsíce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
23.7.15 12:07

A ty chceš krmit knedlikama nebo kam se ženeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.7.15 12:22

Není kam spěchat, ale začínat s příkrmama až v 7. měsících mě přijde taky dost..
My začali pomalinku po ukončeném 4. měsíci.. Jela jsem podle stránky kojeni.net, jak tu psaly holky. Tam je vše až od 6.měsíce, ale syn byl na UM, takže jsme začínali už po tom 4.
Proboha ale s rozumem, nemůžeš přece, logicky, do dítěte, kt. dosud pilo jen a pouze mléko chtít ládovat knedle nebo jiné „normální“ jídlo. Jeho trávící soustava se pořád ještě vyvíjí, takže hlavně pomalu..
Co se Lipáků týká, ty syn dostal až po roce.. A proboha jen ne Bobíky a jiné sra*ky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
23.7.15 12:43

První rady jsem také čerpala z kojeni.net (co se týče počáteční skladby příkrmů), pak sem se tak nějak řídila vlastním rozumem.
Začala jsem po 4M se zeleninou (malej miloval dýni), ppostupně sem přidávala maso, žloutek, okolo 5,5-6M už jsem pak dávala maso, zeleninu, ovoce, lepek i jiné alergeny, nejsem zastáncem, že do roka nemůže to a ono a tamto, navíc, říká se, že v té době je tzv. imunitní okénko (děti v té době snáší alergeny lépe a je nižší pravděpodobnost rozvinutí alergii, než když by si začala dřív nebo naopak později. Takže náš malej v té době ochutnal od jahod přes bylinky až po kravský mlíko kde co. Samozřejmě velmi opatrně s oleji a ostrým kořením.
Okolo 10M už sem tam dostal i „nevhodné“ potraviny jako kaše z mléka nebo tvaroh. Okolo roku už jedl naše (přizpůsobené) jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.7.15 12:45
@pikola píše:
A ty chceš krmit knedlikama nebo kam se ženeš?

ježiši jen se ptám od kdy se zacíná ne že mu budu dávat knedlíky ale je to hodně dobrý jedlík bude je jíst brzy a nemyslím už na 7 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
23.7.15 12:47

Jinak si myslím, že když už, tak jeď stylem stejné, ale zdravější, čerstvější.
Raději domácí tvaroh (nebo ještě lipánka) než pribiňák nebo bobík.
Raději čerstvé ovoce nebo domácí povidla než přeslazené přesnídávky se zahušťovadly.
Raději jogurt (i smetanový) než různé kostíky a jiné humusiny.
Raději naředěnou ovocnou šťávu než granulované čajíčky.
Raději med než bílý cukr
 atd

Příspěvek upraven 23.07.15 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep