Kolik vypije novorozenec?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kojik vypije novorozenec?
Ahoj ![]()
Zajimalo by me, kolik by melo tak zhruba vypit 8mi denni miminko? Mame totiz trochu problem s vahou-malo pribirame
Kojim, ale musim i dokrmovat, protoze si ze me nevytahne dost mlicka ![]()
Dekuji za vase rady a zkusenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kolik zvládne a potřebuje.
Já jsem teda vážila jen pár dní když měl starší 4 týdny, a vypil si jak kdy, kolísalo to od 40 do 100ml. Kojila jsem podle potřeby, v létě hodně často (je květnový).Co znamená že málo přibírá? Nechceš to zkusit bez dokrmu? čím víc ho budeš dávat, tím méně si vypije od tebe. Musí se to naučit. Byla u tebe laktační zkontrolovat techniku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj pred tydnem jsme to resily s porodni asistentkou. Miminko vypije sestinu svoji aktualni vahy za den. To znamena ze mimi zvazis. Aktualni vaha deleno sesti a to je mnoustvi kolik ma vypit za 24 hodin. Coz pak jeste musis vydelit poctem davek. Kdyz ji osumkrat denne tak deleno osmi, kdyz ji sestkrat denne tak deleno sesti. Tak si vypocitas kolik ma byt jedna davka. Priklad: 3300 : 6 = 550 = za 24 hodin. 550 : 8 = 68,75 = jedna davka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik vazi? Obecne dite kolem 3.5 kg by melo pit 80-100ml na davku…presne se to pocita 150ml/kg/den ale nemusi pit na kazdou davku stejne, jednou si da vic, jindy min…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariel0 - děkuji, ten výpočet mi hodně pomohl. Teď vím, že teda pije tak nějako, jak by měla ![]()
má 2600 kg. Někdy vypije víc, někdy míň. Laktační u nás ještě nebyla. V pátek jdeme ještě jednou na kontrolu k paní doktorce kvůli té váze. Přikládám jí při každém kojení k prsu, někdy i k oboum, ale z levého si vytáhne jen někdy něco. Koupila jsem si formovače, tak doufám, že se to co nejdříve zlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matildaxp hlavně se zkus nevzdat kojení. Já taky „bojovala“ s malou a jejím přisátím… Narodila se a měla 2,9kg v porodnici nakonec zhubla na 2,6 Při propouštění mi taky dr radila pokud bude málo přibírat, tak dokrmovat. Kojení byl zmatek, boj, nervy… (a to je moje druhé dítko-první kojeno do 17ti měsíců bez problémů)ale začla přibírat. Sice néé tabulkově ale tak 100g týdně a dle našeho dr to zatím hrotit nebudeme a mám jen kojit. Pokud je spokojená a stačí jí to ![]()
Jak píšeš tvoje miminko má taky nízkou váhu a je to pro něj náročné tahat z prsu-potřebuje čas se to naučit
Držím palce at se vám to povede a zvládnete to i bez UM
chce to hlavně klid a nestresovat se (což sama vím, že jde občas těžko
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radulaur píše:
Kolik vazi? Obecne dite kolem 3.5 kg by melo pit 80-100ml na davku…presne se to pocita 150ml/kg/den ale nemusi pit na kazdou davku stejne, jednou si da vic, jindy min…
Dobrý vtip, to pil můj půlroční plně kojený syn (7,3 kg v půl roce) na dávku.
Přibíral nadmíru dobře.
@matildaxp Co znamená, že málo přibírá? Kolik přibralo mimčo od propuštění z porodnice, tj. za těch cca 5 dní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice a me pobavilas ty…kde je rozdil od toho vzorecku od Ariel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sestina vahy u ditete 2600g je cca 430 ml na den, na davku cca 60ml pokud ji 7×.
150× 2,6 je 390 ml na den, na davku 56 (7× denne). A ano muj hruby odhat 80- 100 vychazel z vetsi hmotnosti ditete. Kazde dite je jine a staci mu jina davka, ale zakladatelka se ptala kolik by melo jeji ditko teorticky vypit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to opravdu individuální. Vím, že už v porodnici mladší dokázal vylokat 60-80ml bez problému. Vážila jsem jeden den a pak už ne, nebylo třeba, vše fungovalo v pohodě. U staršího jsem nevážila ani v porodnici (tam bylo jen mlezivo, ne mléko a toho bylo fakt malinko, kjení se rozjelo až doma) ani doma, přibíral krásně, ale bylo těžké ho uspokojit, kor když člověk ještě věřil tomu, že když saje 15-20 minut, tak by měl vydržet 3h do dalšího kojení. No ani omylem. Pak jsme skončili na dva dny v nemocnici a tam chtěli ať vážím. A zjistilo se, že ač je všechno v pořádku, tak si vytáhne obvykle 40-60ml, jen výjimečně 100. Takže nejlepší rada co byla, kojit často, klidně 20 minut i více, počkat chvíli, nechat odříhnout a ještě dokojit. Kojit klidně co hodinu. V létě i co 30 minut. Najednou jsem měla o 80% spokojenější mimčo. I když s váhou problémy nebyly, porodní 3,2, v 1 měsíci 4,3kg.
Jednu dobu, docela dlouhou, jsme si psala u obou dětí kdy kojím, jak často. A bývalo to 10-13× za den. Pili prostě méně, ale častěji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synové dvojčata, v porodnici jsem něměla mléko, sestry mi nosily, kluci se budili co hodinu a řvali a řvali, dostávali 50ml. já jsem chtěla víc, prý mimča víc nevypijou, pche… v den příjrzdu z porod. vypili oba na jeden zátah 140!chudáci řvali hlady. a měli por. váhu cca 3kg každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radulaur píše:
@Svistice a me pobavilas ty…kde je rozdil od toho vzorecku od Ariel
Chtěla jsem jen poukázat na individualitu dětí. Pokud někdo prvorodičce s nepřibývajícím kojeným dítětem napíše, že má vypít 80-100 ml na dávku, ona si ho převáží před a po kojení a nedej bože jí vysosá jen 40 ml, tak bude mít nervy v kýbu a nastartováno na konec kojení, protože přeci „není mlíko“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
Je to opravdu individuální. Vím, že už v porodnici mladší dokázal vylokat 60-80ml bez problému. Vážila jsem jeden den a pak už ne, nebylo třeba, vše fungovalo v pohodě. U staršího jsem nevážila ani v porodnici (tam bylo jen mlezivo, ne mléko a toho bylo fakt malinko, kjení se rozjelo až doma) ani doma, přibíral krásně, ale bylo těžké ho uspokojit, kor když člověk ještě věřil tomu, že když saje 15-20 minut, tak by měl vydržet 3h do dalšího kojení. No ani omylem. Pak jsme skončili na dva dny v nemocnici a tam chtěli ať vážím. A zjistilo se, že ač je všechno v pořádku, tak si vytáhne obvykle 40-60ml, jen výjimečně 100. Takže nejlepší rada co byla, kojit často, klidně 20 minut i více, počkat chvíli, nechat odříhnout a ještě dokojit. Kojit klidně co hodinu. V létě i co 30 minut. Najednou jsem měla o 80% spokojenější mimčo. I když s váhou problémy nebyly, porodní 3,2, v 1 měsíci 4,3kg.
Jednu dobu, docela dlouhou, jsme si psala u obou dětí kdy kojím, jak často. A bývalo to 10-13× za den. Pili prostě méně, ale častěji.
Přesně, je to i o tom, kolikrát dítě za den jí (obě děti mi jedí málo ale často, víc si prostě nevezmou), jestli se kojí na jídlo nebo na žízeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice tak to jsme si spatne rozumnely…
Ja s tou individualitou taky plne souhlasim…prevazovani ma smysl pokud maminka nema dostatek mleka…jinak bych to nechala na diteti…sama jsem si tim prosla prvni dcera temer nejedla, syn me naopak jedl dvojnasobne davky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit