Příkrmy bez úspěchu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
a mohu se zeptat, jak to máte s pitím?
malá mi nechce pít čaj ani vodu, ikdyž dnes se mi podařilo po obědě, že vypila 40ml kojenecké vody. Zítra zkusím čajík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
měla jsem na neocatu obě děti, z důvodu atopického ekzému a četných alergií. obecně jsou alergici trošku nežravci, soudím podle dcery a podle příspěvků maminek alergiků…já jsem zkraje vůbec nedodržovala časy dané pro přesnídávky, maso-zeleninu atd..kluk mi jedl ochotně ráno, v poledne nic nechtěl, tak dostával maso-zeleninu snad na devátou ráno..postupně se to srovnalo do obvyklých časů. pokud Ti dopoledne nic moc nechce, posuň tu obědovou dávku na dřív, klidně na desátou, záleží jak Ti chodí spát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak pití, to je horší..malej taky moc nechce, když už, tak mu chutnaj celkem bylinkový čaje..ty granulovaný..proto mu i dávám ještě to odpolední mlíko, abych do něj alespoň tošku vody dostala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irisska píše:Ahoj Irissko
Milé maminky,
mé dcerušce je 6,5 měsíce. Jsme na UM mlíčku Neocate.
Od pátého měsíce zkoušíme příkrmy, ale bohužel bez většího úspěchu, dnes se nám podařilo spapat celých 125g dýně, konečně po měsíci a půl a proto bych vás chtěla požádat o radu. Jak na jídelníček? Stále o tom přemýšlím, malá pije ráno mezi 5-6h kolem 190ml, pak ještě spinká do 8-9h, poslední dobou po probuzení nechce papat, většinou si něco dá až kolem 10h, max 100ml mléka, tak jsem přemýšlela, jestli nezkusit místo toho UM třeba nějakou přesnídávku?(jogurty zatím rozhodně nemůžeme) a pak oběd zelenina/masozelenina?Nebo dát až oběd, třeba dřív? Normálně ho má kolem 12h, ale až dnes se nám povedlo, že spapala celou skleničku a neměla mlíčko.
Jak to máte vy?
Děkuji za rady
koukám, že pořád s tím jídlem bojujete, my chvílema taky, Romiš bojkotuje mlíko, vůbec ho nechce, třeba ráno dostane mlíko, vypije tak 100, když mu udělám kaši, vypije jí 150
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tenea píše:
My taky milujeme brokolici, po tom se může utlouct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alla píše:
měla jsem na neocatu obě děti, z důvodu atopického ekzému a četných alergií. obecně jsou alergici trošku nežravci, soudím podle dcery a podle příspěvků maminek alergiků…já jsem zkraje vůbec nedodržovala časy dané pro přesnídávky, maso-zeleninu atd..kluk mi jedl ochotně ráno, v poledne nic nechtěl, tak dostával maso-zeleninu snad na devátou ráno..postupně se to srovnalo do obvyklých časů. pokud Ti dopoledne nic moc nechce, posuň tu obědovou dávku na dřív, klidně na desátou, záleží jak Ti chodí spát.
Mě malá nechce poslední dobou jíst po probuzení, na jídlo se budí do 6h a pak ještě spí do 8-9h a jak se vzbudí nechce jíst, až třeba po desáté hodině, tak jsem přemýšlela, že bych dala, až oběd, ale zase ten příkrm nesní, když má už vyloženě hlad :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laknelka píše:Irisska píše:Ahoj Irissko
Milé maminky,
mé dcerušce je 6,5 měsíce. Jsme na UM mlíčku Neocate.
Od pátého měsíce zkoušíme příkrmy, ale bohužel bez většího úspěchu, dnes se nám podařilo spapat celých 125g dýně, konečně po měsíci a půl a proto bych vás chtěla požádat o radu. Jak na jídelníček? Stále o tom přemýšlím, malá pije ráno mezi 5-6h kolem 190ml, pak ještě spinká do 8-9h, poslední dobou po probuzení nechce papat, většinou si něco dá až kolem 10h, max 100ml mléka, tak jsem přemýšlela, jestli nezkusit místo toho UM třeba nějakou přesnídávku?(jogurty zatím rozhodně nemůžeme) a pak oběd zelenina/masozelenina?Nebo dát až oběd, třeba dřív? Normálně ho má kolem 12h, ale až dnes se nám povedlo, že spapala celou skleničku a neměla mlíčko.
Jak to máte vy?
Děkuji za rady
koukám, že pořád s tím jídlem bojujete, my chvílema taky, Romiš bojkotuje mlíko, vůbec ho nechce, třeba ráno dostane mlíko, vypije tak 100, když mu udělám kaši, vypije jí 150. Takže u nás je to ted asi takhle: Ráno 150 kaše, kolem 11 masozeleninová sklenička 200g, domácí nechce vůbec
, pak kolem 2 jogurt, někdy mlíko, když má dobrej den, v 5 250g ovocný přesnídávky a večer 200-250 kaše. A k tomu pije čaj nebo ovocný štávy s vodou
a kdy mu dáváš napít? vždy po jídle, nebo různě během dne? a kolik ti toho vypije?
Jinak s jídlem už to neni zlý, jen u Johanky to chce čas, dýl si zvyká..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irisska píše:Synáček mi také nechtěl pít, tak vždy po příkrmu si trošku cucnul z prsa, čajík začal pít až teď na deseti měsících. Ale v lékarně prodávají i ovocné čaje, nevím ale jistě od jakého měsíce jsou, tuším, že až od 6.
a mohu se zeptat, jak to máte s pitím?
malá mi nechce pít čaj ani vodu, ikdyž dnes se mi podařilo po obědě, že vypila 40ml kojenecké vody. Zítra zkusím čajík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit