Jídelníček 7měsíčního mimča
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček 7 měsíčního mimča
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak u vás vypadá jídelníček 7mi měsíčního mimča, které je na příkrmech od 4.měsíce? Mě nějak přijde, aby chudák neměl hlad
U nás je to takhle:
ráno - 7-8hod - snídaně - mlíčko (240ml)
dopo - 9:30-10hod - přesnídávka ovocná (někdy sní celou, někdy třeba jen 5 lžiček)
poledne - 13hod - oběd - masozelenina (stejně jako u přesnídávky, někdy vše někdy nic)
odpo - 16hod - bílý jogurt s ovocem (jedem 4.den) - někdy vše, někdy nic
večer - 19-20hod - mlíčko (240ml) nebo kaše (po kaši ale nechce spát, pořád se budí, má hlad)
Jak to mají vaše děti? Je to podobné nebo jak jim obměňujete jídelníček? A co dáváte třeba jiného místo bílého jogurtu na odpoledne?
Děkuju za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dneska máme 7 měsíců, a jí už druhý měsíc stále stejně..
Ráno kolem 6-7h UM (200ml)
svačina kolem 9-10h Jogurt (200g)
oběd kolem 12h Masozelenina (160g)
svačina kolem 14-15h Ovocná sklenka (180g)
Večeře kolem 17h UM (260ml)
noční spánek… a pak kolem 0-2h noční UM (200ml)
Jogurt dávám zpravidla dopoledne, protože vždy se po něm pokadí
Místo něj nemám potřebu dávat něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme místo jogurtu UM, zkusila jsem mu před 2týdny dát pár lžiček, byl hrozně ucpaný a měl pak naopak průjem. Takže má ve 3 UM, v 5 kaši, v 6 trochu UM a jde spát. A pak už tam není žádná pravidelnost, vzbudí se na mlíko, někdy ještě před půlnocí a pak vydrží do rána, někdy se vzbudí v noci dvakrát…
Nic neobměňuju, maximálně tak druh ovoce, zeleniny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 6ti měsíců byly obě děti plně kojené, takže jsme to měli posunuté. Od nějakého osmého/devátého měsíce jsme měli stejný jídelníček, jen jsem dávala dopoledne bílý jogurt a odpoledne ovoce. A v podstatě je to stále stejné doteď. Jen ráno máme k snídani pečivo.
Děti změny v jídelníčku nevyžadují, ba naopak. Stále stejná jídla jim dávají jakousi jistotu. Jen já už z toho stereotypu šílím ![]()
Takže:
snídaně - pečivo
svačina - jogurt
oběd - maso+zelenina+příloha (sladké obědy nedělám, spíš sladké večeře)
svačina - ovoce (plus křupky/piškoty do ruky)
večeře - pečivo/polévka/kaše
Myslím, že dítě by ti dalo najevo, že má hlad. Teda aspoň ty moje jsou vždycky protivné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já jsem dneska najela na nový jídelníček, protože jsem dostala od mudry sprďáka, že Ninuška málo přibírá, takže u nás to je takhle:
ráno v 8 mlíko 120 ml plus jednu nestle sušenku
v 10 jogurt
až se vyspí (cca kolem 13 hod) oběd - sní většinou kolem 120g
a potom po 15 hodině půlka přesnídávky s piškotem a zbytek přesnídávky kolem 17 hodiny
a večer v 8 má 180 mlíka s kaší
a budí se mi v noci kolem 4 a to dostane 150 mlíka..........
- Citovat
- Upravit
Nestlé sušenku? a to jí nějak namáčíš? Nebo jak jí to dáváš?
Pekulína píše:
Ahoj, tak já jsem dneska najela na nový jídelníček, protože jsem dostala od mudry sprďáka, že Ninuška málo přibírá, takže u nás to je takhle:
ráno v 8 mlíko 120 ml plus jednu nestle sušenku
v 10 jogurt
až se vyspí (cca kolem 13 hod) oběd - sní většinou kolem 120g
a potom po 15 hodině půlka přesnídávky s piškotem a zbytek přesnídávky kolem 17 hodiny
a večer v 8 má 180 mlíka s kaší
a budí se mi v noci kolem 4 a to dostane 150 mlíka..........
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a dáváte pořád jen bílý jogurt nebo kupoujete i ovocný? A nebo třeba pribiňáka jste nezkoušely?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás teď zhruba:
okolo 07:00 - 120-150ml mléka
10:00 - jogurt 200g
13:00 - oběd, kolik sní tolik sní, vaříme
16:00 - ovoce
18:00 - kaše kolem 150ml
a před spaním (kolem 20:00) si dá ještě 180ml mléka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
simongap píše:
Holky a dáváte pořád jen bílý jogurt nebo kupoujete i ovocný? A nebo třeba pribiňáka jste nezkoušely?
jogurt zatím jenom bílý a pribiňáka hned tak nedám (jestli vůbec někdy) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když on mi jen samotný bílý jogurt nesní :/ má husí kůži až na prdeli
ale když mu do toho přimíchám kousek banánu, tak to baští jak blázen…
tak proto se ptám…a co třeba ten sladký bílý od activie?
Lishaa píše:simongap píše:jogurt zatím jenom bílý a pribiňáka hned tak nedám (jestli vůbec někdy)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabi.design píše:
Syn má 6,5 měsíce, od narození jsme na UM, přikrmujeme od 4 měsíce a jídelníček vypadá následovně: ráno snídaně (mezi 8:00 a 9:00) - mléko 170ml, ještě do minulého týdne dopoledne svačil, teď už nechce, takže má až oběd (11:30) - 200g masozeleniny s přílohou, sní všechno. Odpoledne má svačinu (mezi 14:00 a 14:30) - 190g přesnídávky (velká sklenička), sní všechno. K večeru (17:00) má večeři - 150ml kaše, sní všechno. Před spaním (19:00) má ještě 170ml mléka a v noci má mléko dvakrát po 200ml, takže za noc celkem 400ml mléka.
Týý brďo, tak ten můj koblih má o 3 měsíce více a zdaleka nejí tak dobře!! Co bych za to dala…
Tiše závidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
simongap píše:
Pribináčka bych nedala. To spíš ten jogurt ochutit ovocem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
simongap píše: … co třeba ten sladký bílý od activie? …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit