Odmítání flašky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
odmítání flašky
Maminky prosím o radu, mám skoro 10m dceru, která totálně bojkotuje pití z flašky. Přes den mi pije čaj z lahví v pohodě, ale chtěla bych ji naučit večer a ráno na flašku s UM, protože už cítím, jak mi dochází mlíko a vždycky mi strašně dlouho cumlá bradavku, než se mi spustí mléko. Zatím kojím před spaním, v noci a ráno a přes den vůbec. Zkoušeli jsme flašku s UM, s pulkou UM a mateřskym a i jenom s mateřskym a neveme si ani ode mě ani od manžela.
Prostě nechce nic kromě prsa ![]()
Díky za rady. Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Také jsem to měla s tehdy 9 měs.dcerkou. Dostala jsem menses a ona nechtěla to nedobré mlíčko až se přestalo tvořit. Odmítala lahev,nechtěla ani ten čajík. Dávala jsem na lžičku a dle rady doktorky jogurty aby měla mléčné. Po týdnu se lahve drapla a pustila kolem 20 měsíce. Je to boj,ale musí se to vydržet. S malým teď taky trochu bojuji,je mu 17 měs.a doteď pil kašičku z nekapajícího hrnečku a teď je to odysea to do něj nacpat.
- Citovat
- Upravit
Tak já stále kojím ( malá má 13 měsíců)ale pití vody odmítala taky s flašky s klasickym dudlíkovou savičkou, tak jsme jí dali lahvičku od Aventu co má takový zobáček placatý se třema dírkama a z toho pije docela dobře. Já mám zase problém, že jsme jí naučili jen na vodu a ona nechce vůbec čaj ani ovocnou štávičku z vodou, prostě nic ochucenýho. Já vím, že voda je nejlepší nakonec, ale přece jen když je zima, tak bych jí radší dala teplejší čajík, než vodu, že… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to zkoušet a zkoušet. Možná vyměnit mléko nebo dát pauzu. Malá se mi odstavila týden před 9 měsícem a to skoro ze dne na den. Čaje pila nádherně, ale mlíko nechctěla. Nejdřív jsme jí Natrilon na půl smíchali s kaší a po pár dnech si dala říct, i tak nevypila víc jak 100 ml. Pak jsme koupili Sunar, ten sice pila, ale měl takovou pachuť a moc ho taky nevypila. Pak jsme koupili Hami a teď vypije někdy i těch 250 ml za noc. Přes den se nám to nepodařilo, prostě mlíko mimo spánek bojkotuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kojím a přes den na žížu dávám čaj s flašky pije, ale raději přímo z hrnku nebo skleničky. Je mu 6m. Kamarádka měla stejný problém tak si s lahví hráli. Třeba při koupání holku polévala a pak jí dala napít z jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vyzkoušela jsem nutrilon, hami, to nepije. Ted tu mam sunar, tak to jeste musime vyzkouset. Kdyz ji strčím dudlik do pusy, tak jakmile uciti ze je to mlicko z flasky okamzite rev, haze sebou v naruci, macha rukama co si to jako dovolujeme ji dávat
Obávám se, že to odmítá ze zvyku, ze v ten dany cas je zvykla na prso a my ji cpem flasku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám zkušenosti různé. Starší flašku totálně bojkotovala, a když jsem v deseti měsících odstavila, tak měla ráno na lžičku sunar s rozmačkanými piškoty. Víc mlíka nepila, měla jogurty a kaši. Mladší z flašky výjimečně pila jako úplně malinká, ale kolem 4. měsíce také začal bojkot. Kolem 5. měsíce jsem jí vytrvale zkoušela dávat místo jednoho kojení sunar, dlouho nechtěla, za hodinu vypila 60 ml a pak jsem jí dokojila. Nenutila jsem, jen v klidu nabízela, ale nechala ji tu hoďku o hladu. Zkoušení neprobíhalo úplně denně, protože někdy jsme byly pryč, ale asi po čtrnácti dnech usoudila, že hlad není nic moc, a vytáhla najednou během pěti minut stovku. Teď v pohodě pije 150 ml sunaru místo jedné svačiny. Když ta tvoje pije z flašky čaj, tak z ní zjevně pít umí. Podle mě se dětem nesmí dávat moc na výběr, děti v Číně taky musejí jíst rýži. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit lahev bez dudlíku, u nás třeba prošla flaška od Rajecu, klasická flaška s dudlem nikdy neprošla.
Nebo už zkusit klasický hrneček. Já od 1+m dávala na přilepšení asi 100ml acidofilního mléka, je hustější, tak °s pomocí to zvládnul
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky za rady a tipy, jogurt má na odpolední sváču, sní celou holandii bílou, večer má mléčnou kaši, takže nějaké mlíčko má. Zkusím ještě pár rad a uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit