Jídelníček pro 11měsíční dítě
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček pro 11.měsíční dítě
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat jak vypadá u vás denní jídelníček u 11.měsíčního dítěte…Nevim jestli zbytečně nepřekrmuji
.Jedl by stále ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
veronika41 píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat jak vypadá u vás denní jídelníček u 11.měsíčního dítěte…Nevim jestli zbytečně nepřekrmuji.Jedl by stále
My máme těsně přes 10 měsíců a dávám:
snídaně suchý chleba půl plátku + cherry rajče nebo kousek jablka (protože toho se 2 zuby moc nesní, ještě dokojím)
svačina jogurt s ovocem nebo jenom ovoce (sní celý banán nebo jablko + cca 2 lžíce jogurtu)
oběd maso+zelenina+příloha (150-200g)
svačina kojení
večeře kaše (200ml) + trochu UM před spaním
v noci 2× kojení
přes den kukuřičné křupky a cca 400ml čaje nebo ředěné ovocné šťávy bez přidaného cukru
Jinak jakmile nás vidí jíst, tak hrozně loudí, takže trošku ochutnává i přijatelnější potraviny z toho, co jíme my.
- Citovat
- Upravit
Tak my jsme starší, ale v deseti měsících jsme to měli takhle:
snídaně: kojení, namazaný chleba, rohlík s máslem nebo lučinou
svačina: ovocná přesnídávka doma vyrobená
oběd: masozeleninka
svačina: bílý jogurt (choceňský nebo holandia), poté pár křupek
večeře: kaše a nakonec kojení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš jídelníček vypadá takto v 6h kojím
v 9h půl banánu a půlka activie nebo místo banánu kukuř.lupí ve 12h maso.zel. příkrm 200ml
v 15h mléko UM 170ml
mezi 17-18h ovoce nebo přesnídávku nebo plátek vánočky nebo chleba s máslem a před spaním kaši UM 200ml
Nevim jak to ubrat a kde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme ukončený desátý měsíc a máme to zhruba takhle:
Ráno kolem 7 kojení
kolem 9 namazaný chleba s máslem nebo žervé a pak dokojím
kolem 11:30 oběd masozelenina (sní tu malou skleničku, úspěch donedávna snědla max 4 lžičky) pak zase většinou dokojím
ve 3 jogurt a někdy ještě ovoce (přesnídávka nebo kousek banánu)
17:30 UM s kaší
19:00 UM před spaním
Podle pořeby v noci kojím (docela často).
Běhěm dne dávám křupky občas piškotek, kousek rohlíku. Pít mi moc nechce, myslím, že si to v noci vynahrazuje tím častým kojením ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, já bych už v tomhle věku zavedla snídaně (pečivo s máslem, lučinou, žervé), dopolko bych dala k sváče ovoce, pak obídek, vynechala bych to UM, místo něj dala jogurt, večer kaši a nakojila nebo dala UM. A vánočku bych nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak synovi bud příští týden 11 měsíců a máme to takhle:
6 h kojení
8 h snídaně (půlku rohlíku se žervé, lučina nebo sýr kiri) - krmí se sám jen suchýma kouskama
10h svačina (rozvařené jablíčko, banán + borůvky nebo jiné ovoce) většinou kolem tak 200 g
12.30 oběd masozelenina + brambory, těstoviny, rýže, kuskus 220 g
hodinu po jídle se dojí tak třemi křupkami - máme šest zubů, tak ho to baví ukusovat
15h svačina jogurt 150g choceňského smetanového nebo 180 g activie, ale jedl by ještě dál. Tak dáváme zbytek rohlíku ze snídaně + občas dvě sušenky od Nestlé - miluje je namočené v čaji ![]()
pak cca hodina po jídle si sníme spolu jablíčko. Ale to jen tak okusuje ohryzek ![]()
18h kaše - 220 g
19h kojení
za noc 1-2 kojení
Příspěvek upraven 25.12.11 v 21:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě už to taky napadlo nedávat odpoledne mléko UM ale zase nevim jesli to neni málo jen jedno kojení ráno moc si toho nevytáhne strácí o to zájem ve dne už prso nechce vůbec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, konzultovala jsem to zhruba v tomhle věku s dětskou doktorkou a ta mi řekla, že stačí, když ho nakojím ráno a večer. Říkala mi, že když sní jogurt a kaši, tak mu to stačí. Takže bych už klidně to odpolední mlíčko nahradila tím jogurtem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivu,děkuji hned zítra to tak skusíme......Doufám že to klapne nechce mi moc pít tim mlíkem to doháněl budu muset do něj dostat víc čaje…Kolik ti malá vypila tak zhruba za ten den…Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám roční,vypila mi cca 3/4 l čaje a cca 0,5 l UM denně,ale ted´je bojkot všeho,nejí,nepije…
Za snídaně se hlásím taky,svačiny jogurtové,nebo ovoce na kousky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S pitím to teda také nemáme valné, i když ho nabízím každou chvilku. Když mi za den vypije 400 ml vody, považuji to za úspěch. Do toho ještě dvakrát kojím, ale je pravda, že mlíčka už moc nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veru, někdy se mi stalo, že malý vypil jenom hrníček vody, což je 200 ml (jsem to šla pro tebe odměřit) a do toho jsem kojila, v téhle době ještě i jednou v noci, ale nevím, kolik jsem toho mlíčka měla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to mi vypije když je dobrý den max.200ml + jedno kojení a tu UM 170ml…Tak uvidim jak to půjde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás když je dobrý den tak taky jen těch 200 ml vody a čaje (celkem) + kojení ráno, večer a 1-2× v noci. Víc do něj vody nebo čaje nedostane. Zkoušela jsem UM, ale cucnul si 2×. Vypadalo to že mu to chutná, ale když viděl lahvičku s tou „bílou tekutinou“ tak začal plakat. Zkusíme to zase za 14 dní znovu. Snad bude lepší úspěch. A to jsem měla v plánu do roka přestat kojit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit