Jídelníček pro 11měsíční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8384
25.12.11 22:22

ahojky malymu je 9 mesicu a vypda to takhle:

rano 210ml UM, vstava tak v 8 nekdydyl takze podle toho jak vstane nekdy ma dopoledne jeste ovoce a nekdy az obed…po obede ma 210ml UM a pak odpoledne ovoce (ale vestinou ne a ma az 300ml UM na noc)
zalezi jak vstava a jak spi pres den nekdy to fakt vyjde ze mi rpijde ze ji desne malo a nekdy moc :-)
poseldni dny se tam spis snazim vecpat to ovoce jinak by vydrzel az do obeda…a odpoledne zas az do vecere…
uz jsem mu zkusila dat i chleba s lucinou, ale asi mu mmusim zacit davat vic takovy normalnejsi jidla , jenze mi prijde ze kdyz mu dam k snidani chleba tak se z toho nenaji, asi staci trochu a pak dat jeste trochu UM? :nevim:

jinak pres den ji krupky, nekdy od nas dostane neco prijatelnyho ochutnat a pije vodu nebo caj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
25.12.11 22:23

Mám to stejně, někdy opravdu vypije hrníček, jindy dva, ale stále mu to nabízím a nijak víc to neřeším, ono ani nemůžu, násilím to do něj rvát nebudu. Jen když byl nemocnej, měl horečky a do toho mu lezly zoubky a on nepil, tak to už jsem se fakt bála, že jsem mu vodu dávala stříkačkou, ale to bylo z důvodu, že už jsem se bála dehydratace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.12.11 22:27
Mata132 píše:
U nás když je dobrý den tak taky jen těch 200 ml vody a čaje (celkem) + kojení ráno, večer a 1-2× v noci. Víc do něj vody nebo čaje nedostane. Zkoušela jsem UM, ale cucnul si 2×. Vypadalo to že mu to chutná, ale když viděl lahvičku s tou „bílou tekutinou“ tak začal plakat. Zkusíme to zase za 14 dní znovu. Snad bude lepší úspěch. A to jsem měla v plánu do roka přestat kojit. [/citace

Já mu dala UM poprvé v 8m odpoledne,ráno a v noci jsem kojila protože mi přišlo že mu to nestačí,chvilku po kojení plakal a měl hlad a od první chvíle by se po tom utlouk když to vypije tak začne stršně plakat že už nemá a utiší ho jenom dudlík :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
25.12.11 22:29

Aljo, mě doktorka poprvé řekla o tom pečivu k snídani, když bylo malému tak deset měsíců, do té doby jsem ráno jenom kojila. Ale klidně můžeš pomalu začít. Ze začátku mi taky snědl jenom kousíček chleba, teď sní půl krajíce, někdy i celý, chleba mu docela chutná. Takže klidně kousek chleba a k tomu UM. Odpolko bych mu místo ovoce dala ten jogurt. Večer bych zkusila dát kaši a potom třeba ještě UM, ale ono záleží na dítku, každé jí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.12.11 22:32

No takze tak 3 hodky po jidle nedat UM a misto toho jogurt ap ak treba hodku pred spanim kasi? ze tu jednu odpoledni UM vynecham?
Tak ja mu teda dam chleba spis tak na okraj :-) kdyz teba budu jist ja, treba me to aspon nauci snidat :-)

jendou jsem mu misto odpoledniho UM dala kasi z vlocek a jablka a za hodinu rval hlady :nevim:

obcas me lae nekdo nahldoa ze ma moc miminkovnskou stravu a ze bych ho mela pomalu ucit na jidlo co jime my, jen nesoleny a nekoreneny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
26.12.11 07:56

Aljo, s tou dospěláckou stravou bych ještě počkala až mu bude rok, potom bych to pomalu začala zkoušet, ale nekořeněné a soli jenom malinko nebo vůbec žádnou. Já bych zkusila opravdu tu odpolední dávku mlíčka už vynechat a dala mu místo toho jogurt. Kdyžtak můžeš zkusit dát potom ještě trošku UM, když si budeš myslet, že má hlad, ale pokud mu dáš choceňský jogurt, který je opravdu hodně vydatný, tak si myslím, že ho zasytí, když ne, tak mu buď načneš další nebo mu doděláš to UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
26.12.11 07:59

Jo, jo, po obídku bych udělala ty tři hodinku pauzu a potom dala jogurtek, ale záleží i jak ti bude jíst oběd, když by měl hlad dřív, tak se samozřejmě řiď vždycky dítětem. Ty tři hodiny to je taková obecná hranice, ale taky to vždycky přesně nedodržuju, někdy jí o něco dříve, jindy později. Kašičku večer bych už dávala, hezky se jí zasytí a mlíčko má už v tom. Těsně před spaním můžeš udělat trošku mlíčka, většinou ho děti vyžadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.1.12 22:22

Ahoj my to mame takhle :
8–9 (jak se vzbudi) UM 210ml
1O-11 100–150g svacinka (ovocne prikrmy,piskut­ky,jogurty)
13 obed 220g (masicko se zeleninou mame 5× tydne, 1× tydne rybu, 1× tydne bez masicka) jidla kupuju :-( bojim se ji varit…
po obede jde chrupkat tak na dve hodky (nekdy spi dele)
16–17 UM 21O
19–20 UM 210 nebo mlicko s kasi 250ml s prichutemi (- nechce mi kase! :-( )
jinak behem dne ji davam do rucky jablicka, krupky, rohliky, syry atd.
Bohuzel nemame zuby, ale rozmelni to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
7.1.12 12:56

Ahojky,jídelníček jsme teda poupravila,začal snídat pečivo,odpoledne ma celého jogurta a večer kaši na lžičku(ne do lahve jako předtim)a musim říct že od té doby spí celou noc,nevim jestli je to tim ale každopádně před změnou ty noce byli hruza…Tak moc děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
12.1.12 17:12

Veru, tak to je superky :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzanka 34
28.2.13 16:00

http://www.facebook.com/photo.php?… Je nám 11 měséců a ráno snídáme chleba s obyč. máslem a mazacím sýrem ( apetito nebo lučina) a pak jogurt. Dopoledne má oběd, brambory a uvařené maso se zeleninou, ke svačině přesnídávka, nebo mléčný řez. K večeru má zbytek oběda nebo jogurt a těsně před spaním UM 240 ml.

• Citovat
  • Upravit
Zuzanka 34
28.2.13 16:01
Je nám 11 měséců a ráno snídáme chleba s obyč. máslem a mazacím sýrem ( apetito nebo lučina) a pak jogurt. Dopoledne má oběd, brambory a uvařené maso se zeleninou, ke svačině přesnídávka, nebo mléčný řez. K večeru má zbytek oběda nebo jogurt a těsně před spaním UM 240 ml.
  • Citovat
  • Upravit
zoui08
3.6.13 13:57

Prosim jak davate detem ovoce? Normalne treba oloupane jablicko syrove, nakrajene na kosticky, nebo na platky a date do rucicky aby jedlo samo? Nebo nejak predvarujete? Synovi je 10 mesicu. Bojim se mu to ovoce davat, zw jablko je treba tvrde, aby se nedusil. A rohlik namazany, to jako rozpulite podel, namazete a krajite take na kousky? My mame jidelnicek takovy.Rano instantni kase mlecna, UM uz mi vubec nepije, dopol. nastrouhane ovoce, obed madozel. svacina jogurt, vecer kase. Poradite co uz mu muzu davat, jak a co? Jak jidelnicek spestrit. Popripade nejaky receptik na cokoliv? Dekuji moc.

• Citovat
  • Upravit
1847
25.9.13 09:40

Ahoj maminky, obnovuji tuto diskuzy, jen by me zajimalo, co a kdy davate detem jist, Me toho malej sni dost, mozna bych mela ubrat. kolem 5-6 100ml UM vic nechce, pak 8-9 snidane banana + yogurt 150g a trosku vlocek… za tri hodinky obed.. mass-zelenina..kolem 2-3 o5 jogurt/nekdy da i 2 :oops: takze toho je cca 200g, mlicko mi nechce. pak za dalsi 2h ovoce ci ovocna presnidavka.. a pak na 7-7:30 kase 200-250g + obcas si od nas vezme i kousicek nakeho peciva… precpavam ho? mela bych ubrat? v pribehu dne, obcas sostane i nakou tu krupku nebo detskou susenku/piskot. Mel by mit 4 davky mlecnych vyrobku, ale tim ze mi nechce UM davam dost jogurtu… malymu je 11m a tyden ma 81cm a 11,5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
25.9.13 17:53
@Jancaqa píše:
Ahoj maminky, obnovuji tuto diskuzy, jen by me zajimalo, co a kdy davate detem jist, Me toho malej sni dost, mozna bych mela ubrat. kolem 5-6 100ml UM vic nechce, pak 8-9 snidane banana + yogurt 150g a trosku vlocek… za tri hodinky obed.. mass-zelenina..kolem 2-3 o5 jogurt/nekdy da i 2 :oops: takze toho je cca 200g, mlicko mi nechce. pak za dalsi 2h ovoce ci ovocna presnidavka.. a pak na 7-7:30 kase 200-250g + obcas si od nas vezme i kousicek nakeho peciva… precpavam ho? mela bych ubrat? v pribehu dne, obcas sostane i nakou tu krupku nebo detskou susenku/piskot. Mel by mit 4 davky mlecnych vyrobku, ale tim ze mi nechce UM davam dost jogurtu… malymu je 11m a tyden ma 81cm a 11,5kg

Ahojky, ja myslim ze to je v pohode.Mate to celkem jako my, ale malemu ted bude 14mesicu.Rano kolem 7hod.ma UM (take ho jinak nechce a dlouho ho vubec nepil, az ted ho vzal namilost) dopoledne cca kolem 9 az 9.30 hod.ma jogurt. Pak obed cca mezi 12-13hod. odpol. kolem cca 15-16 hod.ma svacu ovocnou a pak vecer kasi. Obcas dostane pres den trochu zeleniny, rajce nebo okurku, hroznove vino. A nebo krupinky, piskoty. Pecivo mi vubec nechce.Tak ze ja taky resim, jestli nemame spatny jidelnicek, ze vlastne basti spis porad tekute jidla.Tak taky nevim :nevim: jinak myslim, ze ho nijak neprecpavas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko