Odkdy pribiňáčka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odkdy pribiňáčka???
Ahojky..ačkoliv už mám druhé dítko, úplně přesně nevím od kolikátého měsíce jsme začali dávat pribiňáček..poradíte prosím? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, ehm, já nedávám a to má mrňous už dva roky. Přijde mi to sladký a tučný, nic jiného. Ale proti gustu…v tom případě bych dala cca od roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribinacka [pacholika] kupovaneho nikdy nemel.Delala jsem ho doma a davala az po prvnim roce a jeste jen obcas,kdyz se mi zdalo,ze uz musi byt presnidavek prejezeny
.
- Citovat
- Upravit
Ne dríve než v roce a pokud možno vůbec- neni na něm nic zdravého a přínosneho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Starší ho poprvé měla asi ve 2 letech, od té doby jen párkrát. Mladší už ho taky ochutnala, ale moc často ho nekupuju (je to jen tuk a cukr).
Myslím, že obsahuje tvaroh, takže se doporučuje až od roka. Když ho jednou dáš, tak se určitě nic nestane, ale děti jsou na tohle potvůrky a jak k tomu jednou přičuchnou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
starší prcek mi ho tenkrát taky moc nechtěl..no on popravdě nikdy moc velkej jedlík nebyl
..ale ten mladší ten baští jak neřízená střela..je mu 8 měsíců..začli jsme zatim dávat bílý jogurtík s ovocem..tak se tak předběžně ptám, kdy mu můžu toho pribiňase občas dát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lennau píše:
starší prcek mi ho tenkrát taky moc nechtěl..no on popravdě nikdy moc velkej jedlík nebyl..ale ten mladší ten baští jak neřízená střela..je mu 8 měsíců..začli jsme zatim dávat bílý jogurtík s ovocem..tak se tak předběžně ptám, kdy mu můžu toho pribiňase občas dát
tím spíš, když je dobrý jedlík, bych já vůbec nedala. Starší dceři jsem poprvé koupila, když byla nemocná a moc nejedla (ona byla velký nejedlík, tak jsem jí chtěla koupit něco výjimečného). Ovšem on jí nějakou dobu nechutnal. Pak ho od někoho dostala a to už ji zachutnal. Mladší je taky velký jedlík a schovat před ní jídlo, je nadlidský výkon. Proto ho radši nekupuju, nebo jen výjimečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
obecně od roka.
nevidím na Lipánkovi (ten je nejčistší, myšleno nepřírodnější) nic špatného.
je to prostě tvaroh, smetana a cukr.
děti mléčný tuk naopak velmi potřebují, takže toho bych se rozhodně nebála a nevyhýbala se mu. od roka se doporučuje kvůli vyššímu obsahu bílkoviny v tvarohu, a celkovému snížení doporučovaného příjmu bílkovin pro děti do jednoho roku.
myslím, že děti si mají zvykat na více chutí, na rozmanitost stravy, a tak mladší toho lipoše taky dostane..
co je ale nejlepší, je choceňský smetanový jogurt. ten dávám na přilepšenou už teď a mladej se po něm může utlouct..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lennau píše:
Takže: JEDINĚ PRAMEN ZDRAVÝ Z POSÁZAVÍ neplatí?
Už ne
. Už ani nevím, jestli tenkrát ten náš pribiňáček byl lepší, ale já taky když už, tak koupím Lipánka (ze stejného důvodu, jak píše Nataša) nebo paní Vanilku z Alberta. Akorát tomu všemu říkám pribiňák
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lennau píše:
Takže: JEDINĚ PRAMEN ZDRAVÝ Z POSÁZAVÍ neplatí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy! Když už tak Lipánka, v něm nejsou žádný hnusy…a dávám občas tak od roka.Jinak mu radši dávám bílej/ovocnej jogurt.
- Citovat
- Upravit
Někde jsem četla, že z bílých jogurtů je nejlepší Hollandia
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lennau píše:
No to je taky otázka: jaký bílý jogurt je nejlepší???
ten ve kterém nejsou žádný škroby,nebo éčka.takže hollandia, choceňský,…nebo jorurty ze zdravé výživy.
- Citovat
- Upravit