Odkdy pribiňáčka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
109
22.12.11 16:50

Odkdy pribiňáčka???

Ahojky..ačkoliv už mám druhé dítko, úplně přesně nevím od kolikátého měsíce jsme začali dávat pribiňáček..poradíte prosím? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
22.12.11 16:52

No, ehm, já nedávám a to má mrňous už dva roky. Přijde mi to sladký a tučný, nic jiného. Ale proti gustu…v tom případě bych dala cca od roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
22.12.11 16:52

Pribinacka [pacholika] kupovaneho nikdy nemel.Delala jsem ho doma a davala az po prvnim roce a jeste jen obcas,kdyz se mi zdalo,ze uz musi byt presnidavek prejezeny :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
2845
22.12.11 16:53

Ne dríve než v roce a pokud možno vůbec- neni na něm nic zdravého a přínosneho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.12.11 16:53

Ahoj. Starší ho poprvé měla asi ve 2 letech, od té doby jen párkrát. Mladší už ho taky ochutnala, ale moc často ho nekupuju (je to jen tuk a cukr).

Myslím, že obsahuje tvaroh, takže se doporučuje až od roka. Když ho jednou dáš, tak se určitě nic nestane, ale děti jsou na tohle potvůrky a jak k tomu jednou přičuchnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
22.12.11 16:56

starší prcek mi ho tenkrát taky moc nechtěl..no on popravdě nikdy moc velkej jedlík nebyl :D ..ale ten mladší ten baští jak neřízená střela..je mu 8 měsíců..začli jsme zatim dávat bílý jogurtík s ovocem..tak se tak předběžně ptám, kdy mu můžu toho pribiňase občas dát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.12.11 16:58
Lennau píše:
starší prcek mi ho tenkrát taky moc nechtěl..no on popravdě nikdy moc velkej jedlík nebyl :D ..ale ten mladší ten baští jak neřízená střela..je mu 8 měsíců..začli jsme zatim dávat bílý jogurtík s ovocem..tak se tak předběžně ptám, kdy mu můžu toho pribiňase občas dát :)

tím spíš, když je dobrý jedlík, bych já vůbec nedala. Starší dceři jsem poprvé koupila, když byla nemocná a moc nejedla (ona byla velký nejedlík, tak jsem jí chtěla koupit něco výjimečného). Ovšem on jí nějakou dobu nechutnal. Pak ho od někoho dostala a to už ji zachutnal. Mladší je taky velký jedlík a schovat před ní jídlo, je nadlidský výkon. Proto ho radši nekupuju, nebo jen výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482

obecně od roka.

nevidím na Lipánkovi (ten je nejčistší, myšleno nepřírodnější) nic špatného.
je to prostě tvaroh, smetana a cukr.
děti mléčný tuk naopak velmi potřebují, takže toho bych se rozhodně nebála a nevyhýbala se mu. od roka se doporučuje kvůli vyššímu obsahu bílkoviny v tvarohu, a celkovému snížení doporučovaného příjmu bílkovin pro děti do jednoho roku.

myslím, že děti si mají zvykat na více chutí, na rozmanitost stravy, a tak mladší toho lipoše taky dostane..
co je ale nejlepší, je choceňský smetanový jogurt. ten dávám na přilepšenou už teď a mladej se po něm může utlouct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109

Takže: JEDINĚ PRAMEN ZDRAVÝ Z POSÁZAVÍ neplatí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.12.11 17:00
Lennau píše:

Už ne :lol: . Už ani nevím, jestli tenkrát ten náš pribiňáček byl lepší, ale já taky když už, tak koupím Lipánka (ze stejného důvodu, jak píše Nataša) nebo paní Vanilku z Alberta. Akorát tomu všemu říkám pribiňák :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
22.12.11 17:00

No to je taky otázka: jaký bílý jogurt je nejlepší??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.12.11 17:02
Lennau píše:
:mrgreen: no já nevím, ale pribináček má navíc škrob… :) takže logicky bude mít méně toho tvarohu a smetany :) takže komu vadí mléčný tuk, s chutí do pribináčka :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
22.12.11 17:02

Nikdy! Když už tak Lipánka, v něm nejsou žádný hnusy…a dávám občas tak od roka.Jinak mu radši dávám bílej/ovocnej jogurt.

• Citovat
  • Upravit
3082
22.12.11 17:04

Někde jsem četla, že z bílých jogurtů je nejlepší Hollandia :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
22.12.11 17:04
Lennau píše:
No to je taky otázka: jaký bílý jogurt je nejlepší??? :nevim:

ten ve kterém nejsou žádný škroby,nebo éčka.takže hollandia, choceňský,…nebo jorurty ze zdravé výživy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko