Odkdy pribiňáčka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucineeccka
22.12.11 17:04
Lennau píše:
No to je taky otázka: jaký bílý jogurt je nejlepší??? :nevim:

ten ve kterém nejsou žádný škroby,nebo éčka.takže hollandia, choceňský,…nebo jorurty ze zdravé výživy.

• Citovat
  • Upravit
31594
22.12.11 17:06

No dostal občas lipánka tak někdy od 1,5r? Jeden čas mu chutnali, ale pak je zase nejedl, tak to nekupuju, dostane kvalitní jogurt a hotovo. Pod 1rok by děti vůbec neměli tvaroh, obsahuje to pro ně moc bílkovin a zbytečně zatěžuje ledviny, je v tom cukr…
Pribináčka nedávám vůbec, přijde mi moc složek v něm, ten lipánek je alespoň složením takový čistý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
22.12.11 17:06

Pacholíka/Lipánka apod jsem dávala zhruba od roka, střídala jsem to s jogurtama. Ted ho má syn vyjímečně, už mu to nechutná a je to sladký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.12.11 17:08
lucineeccka píše:
Lennau píše:
No to je taky otázka: jaký bílý jogurt je nejlepší??? :nevim:
ten ve kterém nejsou žádný škroby,nebo éčka.takže hollandia, choceňský,…nebo jorurty ze zdravé výživy.

Já kupuju například v Bille přímo tu jejich značku Naše bio. Jsou výborné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.12.11 17:08
lucineeccka píše:
Nikdy! Když už tak Lipánka, v něm nejsou žádný hnusy…a dávám občas tak od roka.Jinak mu radši dávám bílej/ovocnej jogurt.

Před 5 lety mi pediatrička doporučovala jen Activii nebo Hollandii, teď už jich asi bude víc. My kupujem velké balení Hollandie (500g za cca 20Kč a máme na 3-4 porce) nebo AQ v Albertu (výrobce je stejný). Podle mě stačí číst složení, aby tam nebyl škrob nebo něco dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
22.12.11 17:09

Z jogurtů kupujeme Activii a Hollandii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.12.11 17:10

no, holandia je fajn, ale třeba starší mi ji plival :) takže bylo potřeba hledat alternativu ..
dobrý je i bio z valmezu, čístý býval klasik od olmy. bio billa jogurt, později na přilepšenou choceňský smetanový. pak německý landliebe je mooc dobrý, prodává globus a billa.

obecně, nyní je trend přidávat mléčnou bílkovinu do jogurtu, je udávaná jako složka, nechápu to a je mi to podezřelé, ale nevím, proč tomu tak je. zavání mi to šizením, a dělá to i opěvovaná holandia.. :(

co jsem nikdy nedávala, jsou jogurty s ovocnou složkou. to je věc, kterou zas neuznávám já. smetana a tvaroh jsou mi milé. tohle ne. když ovocný, tak do bílého zamíchat přesnídávku. v ovocných složkách je hafo stabilizátorů, aby to vůbec drželo, cukr a ovoce - žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.12.11 17:12

Starší dcera bílý jogurt už nechce, tak dávám trochu třtinového cukru. Přijde mi to lepší než kupovat ovocné jogurty a taky lepší než žádný jogurt. A to ještě nedávno byla schopná sníst několik bílých jogurtů denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
22.12.11 17:44

Naše holky nejí ani jogurty, ani Lipánky a spol… jeden čas docela jo, ale teď třeba vůbec, tak jsem ráda, že do nic dostanu sýry… a pokud není dítě tlusté, tak proč nedat i sladší jogurt, tvaroh - tedy až od roka? My jsme doslova holky vykrmovaly!!! No ale jak píšu, sladký jogurty nechtějí ani tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
22.12.11 17:53

já dávám normálně od roka. baští všechno,jogurty, lipánky pudinky, střídám to, jednou koupím takový, podruhé jiný… děti to milujou :mrgreen: značky zas tak neřeším, i když nejvíc se u nás kupuje Hollandia nebo Choceňský,ale když ho zrovna v obchodě nemají tak vezmu jakýkoli jiný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.12.11 18:06

Já bych takovou sr…u malýmu teda nikdy nedala. Je to přeslazený, dochucený a stabilizovaný bůhvíčím (a to nejsem žádná přecitlivělá biomatka). Do roku jsem dávala choceňský smetanový jogurt (balení Max - vyjde to nejlevněji), případně jsem to kombinovala s Holandií. Bez přislazení, jen jsem vždy přidala ovoce (ze zahrádky nebo z mražáku) a pár piškotů. Od roku dávám i tvaroh, respektive z něj vyrábím něco, co chutná jako pribináček - smíchám plnotučný jemný tvaroh (Madeta) s trochou choceňského jogurtu, když je to moc hustý, doředím plnotučným mlékem, lehounce přisladím a buď přidám rozinky nebo ovoce. Malej to miluje.
Tvaroháčka nebo co to bylo mu nabídla kámoška a nejedl to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
22.12.11 18:38

Lipánka od roka, ale není to nutnost - mě jí dobře obyč.jogurt, takže nedávám.
Jogurt kupuju převážně Holandii, občas takový ten ve skleničkách, jihočeský tuším.Ale ten je zbytečně drahý řekla bych.Prostě kupuju tak, aby ve složení bylo pouze mléko a jogurtová kultura a měl nad 3% tuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
22.12.11 18:41

náš malej měl ve 4 měsících :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
22.12.11 19:24

občas ho holkám dám…tak cca od roka ale míchám s bílým jogurtem…tak to i mě chutná víc, není to tak sladký a nedrhne to v krku! :lol:

jinak holandie mi holky blindí…nějak jim nesedí takže u nás vede choceň a valašský jogurt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.12.11 19:53

Bílý kupuju Hollandie a Choceńský. Když nemaj, tak nějakej jinej, ale aby to byl čistej jogurt bez škrobů a zahušťovadel. Ochucený kupuju taktéž Hollandie a Choceńský a to z toho důvodu, že jsou nezamíchaný. Marmeládu dole vynechávám, ale jogurt už je příchutí chycenej. Bílej samotnej nejí.

A Lipánky či jiné tvarůžky, dávám cca až teď od roka. Většinou tak, že ho sníme napůl:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí