Naprosto odmítá zeleninu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2746
20.12.11 11:29

Naprosto odmítá zeleninu

ahoj holky,
prosím o radu, už fakt nevím, co dělat. Doktorka mi doporučila dávat malému (5,5 měsíců) na oběd zeleninku. Je totiž velice zvědavý a jakmile někdo něco jí, urputně ho sleduje a dožaduje se taky něčeho. Začala jsem mrkví, ta mu chutnala, ale za dva dny se z ní osypal. Tak jsem zkoušela brambor, cuketu, brokolici, kombinace a nic. Ze všeho se mu navaluje, začne se dávit, vždycky to vyplivne. To je to na palici. Dneska jsem zkoušela poslední záchranu - Dýni Hokaido a dýně byla všude po kuchyni, jen ne v žaludku. Navalovalo se mu tak, že jsem myslela, že fakt hodí šavli :(. Udělala jsem teda mrkev a opět ji nechtěl a zase nastalo dávení. co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
20.12.11 11:31

Počkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
20.12.11 11:36

No napadlo mě mu to dochutit nějakou kaší. Myslíte, že je to blbost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
20.12.11 11:41

Zkus do toho přidat UM a nebo prostě počkej. ;)

• Citovat
  • Upravit
15074
20.12.11 11:47

Jo vlastně to je fakt, mladé jsem to taky ředila mlíkem. To jí jelo. Kaší by to asi taky šlo. Prostě to trošku naředit, jestli se mu z hustýho navaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
20.12.11 11:47

Dej mu tak týden až dva pauzu a potom to zkus znovu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
20.12.11 12:02

No mě totiž ještě napadlo, jestli to nemůže být tím, že jsem 2 dny po sobě musela být na jedno kojení pryč a protože syn od narození bojkotuje flašku, dudlík (ze všeho se mu navalí), tak mu přítel musel udělat kaši a tu prý lžičkou baštil jak kdyby týden nejedl. Tak jestli si nenavykl na sladkou kašičku :-( a obyčejná zelenina je pro něj teď hnusná. Ale tu kaši měl před víc než týdnem, tak to by si nepamatoval :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
20.12.11 12:11

Taky mame za sebou par dusicich a davicich zazitku (mrkev, brokolice, mix s bramborou, kupovane i doma varene). U nas zatim vzala na milost jen „bramborovou kasi“. Takze ma bramboru s jejim mlikem a troskou masla (oleje neklaply - jestli ji vadi chut nevim). Jinak musi mit jidlo neustale teple - takze porad litam k mikrovlnce jak magor, ze studeneho se ji okamzite navaluje. A lzicku si do pusinky taky musi narvat sama, jinak se ji navaluje - takze ja se blizim se lzickou, Kaja ji chnapne a sup s ni s moji pomoci do pusinky. Moje predstava, ze to zvladnem aby nebyla cela zpr…a vzaly za sve, zalezi na tom, kde lzicku chytne :cert: Jo a lzicku mame silikonovou mekkou, ta plastova tvrda ji vadila… dnes se chystame na mrkev, hazim se do pohody uz od rana, abych ji nestresovala tim, ze se stresuju :nevim: Ale opravdu se mi vyplatilo, kdyz mela ten davici den, dat minimalne jeden den pokoj a pak to zkusit znovu, protoze pak mi i par lzicek ze zacatku dala. Vcera celou bramboru :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
20.12.11 12:24

no bramborovou kašičku jsem taky zkoušela..bez úspěchu. Lžičku máme z měkkého silikonu. No asi ještě pár dní počkám a zkusíme to nanovo. Taky po lžičce pořád chňape, navíc cokoliv má v puse, tak prská. Takže z dnešního dne jeho bodýčko jestli vyperu, to bude zázrak. Já měla dýni všude..ve vlasech, na oblečení, obličeji, sedačka to schytala taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
20.12.11 12:36
Jo jo, ona ta silikonka krasne peruje, vid? Taky jsme meli leteckej den s br.kasi :pankac: Treba je na nej opravdu jeste brzy. Ale urcite v pusince neco malo zustalo a spolknul to. Travici trakt se s tim trosku seznami a to je nejdulezitejsi. Podle me opravdu nema smysl na ne spechat, pokud pribira v pohode (nam Kaja az moc :-)), tak si dejte nacas a netrapte se - oba :hug: Jinak manzel rika, ze Kaja urcite zacne dlabat, az nasadime maso, pry kdo by se s tou zeleninkou s..l :pankac: :mavam:
Klarinetka1 píše:
no bramborovou kašičku jsem taky zkoušela..bez úspěchu. Lžičku máme z měkkého silikonu. No asi ještě pár dní počkám a zkusíme to nanovo. Taky po lžičce pořád chňape, navíc cokoliv má v puse, tak prská. Takže z dnešního dne jeho bodýčko jestli vyperu, to bude zázrak. Já měla dýni všude..ve vlasech, na oblečení, obličeji, sedačka to schytala taky :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
30.10.14 13:28

Ahoj holky, syn má 6 měsíců a od malička je na UM.Na čtvrtém měsíci jsme začali se zeleninou. Strašně mu chutnala, snědl třeba 170ml zeleniny, vždy se usmíval, když viděl, že jdeme krmit.Asi před třemi týdny jako když utne. Najednou žačal zeleninu plivat, pusu neotevírá, vystrkuje lžičku jazykem, akorád ho vždycky naštvu a pak akorád brečí. Zkoušela jsem mu dávat do zeleniny i maso, potom bez masa, měl druhy zeleniny, které mu před tím chutnaly…Zkrátka zeleninu odmítá. Ještě doplním, že nám dr. na pěti měsících doporučila začít s ovocem a asi tam se to zlomilo. Když zjistil, že zelenina je vlastně bez chuti. Ovoce dlabe jako o život, to mu dávám dopoledne. Otevírá pusu, že nestačím nabírat. Co mám dělat, vysadit na chvilku a potom zkusit znova? Nebudou mu chybět živiny, když ji nejí? Kluk prospívá dobře. Děkuji za jakoukoli radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.10.14 13:29

@Clabitic ovoce je sladké, co naplat.. dítě se namlsá a hotovo.. osobně bych asi vytrvala - jsem matka tyran :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
30.10.14 13:33

@martina.se Když mě se nechce ho do jídla nutit.Ono to ani nejde, když má pusu křečovitě zavřenou a zkrátka ji neotevře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
30.10.14 13:34

Tak michat ovoce se zeleninou.. ja treba nevedela, ze se da nakombinovat spenat, jablko a tusim, ze sladka brambora tam byla… nebo davat do zeleniny casto mrkev a nebo tu sladkou bramboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
30.10.14 13:35

@Clabitic zkus davat mrkev s jablkem, dyni s jablkem, brambor mrkev a hodne jablka atd atd. Pridavej mu do ovoce i trochu zeleniny ;0)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí