Domácí strava mu nejede :-(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domací strava mu nejede :-(
Ahoj maminky
Mám 6-ti měsíčního chlapečka a již dva měsíce mu k obědu vařím pevnou stravu ( brambor,mrkev,hovězí občas přidám cuketu nebo brokolici ).Ale to mu prostě nechutná.Dostanu sice do měj tak 1 polévkovou lžíci,ale pod tlakem.Dnes jsem schválně zkusila koupit hotové jídlo ve sklenici od Hami a to mu šmakovalo.Ale nechci mu to dávat, byla to jen zkouška.Poraďte mi prosím,co mám udělat,aby jedl domácky připravené.Nechci mu to nijak solit nebo přislazovat.Děkuji předem za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem vyměkla a byla jsmem štastná, že jí kupované…
Ale pak najednou jsem za pár týdnů zkusila domácí, a zase nechtěla vůbec skleničky a už jí jen domácí…
- Citovat
- Upravit
Nebude problém v konzistenci? Ty počáteční sklenky bývají hodně do hladka a celkem tekuté, tak třeba se mu to líp baští.
A to má pokaždý to samý, jako hovězí, mrkev, brambor, brokolice, cuketa a jinak nic? Za 2m byste už měli mít snad zavedeno víc potravin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, podobně jsme na tom byli i my, jídlo ze skleniček malýmu šmakovalo víc jak moje uvařený. Skleničku zblajzl na posezení a můj oběd ochutnal, snědl jednu, dvě lžičky a víc nechtěl. Trvalo to docela dlouho a teprve teď kolem 15 měsíců se to trochu zlepšilo a pomalu mu některý jídla ode mě začínají šmakovat. Chce to asi trpělivost a zkoušet různý jídla, jednou se to zlomí a bude ti baštit všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě raději vše konzultuji s doktorkou a ta zatím nic jiného nedoporučila.
Květák se mu bojím dát,aby se nenadýmal,já sama jsem po něm v oblacích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Holli,
já se řídila tím, že lepší když jí něco než nic, takže prostě několik měsíců jedli kupované skleničky, pak jsem zkusila domácí a nakonec jsem to míchala půl na půl a byl klid.
Proč trápit jeho i sebe, když nemusíš. Skleničky jsou kvalitní, takže bych se toho nebála a klidně je dávala, pokud vás to teda finančně nepřetíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je zkus zezačátku míchat? Domácí brambora a koupná mrkvička a pod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laaja píše:
Ahoj Holli,
já se řídila tím, že lepší když jí něco než nic, takže prostě několik měsíců jedli kupované skleničky, pak jsem zkusila domácí a nakonec jsem to míchala půl na půl a byl klid.
Proč trápit jeho i sebe, když nemusíš. Skleničky jsou kvalitní, takže bych se toho nebála a klidně je dávala, pokud vás to teda finančně nepřetíží.
To je právě také jedna z věcí,která mě trápí a to jsou finance.Levné to není a z mateřský si vyskakovat nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nainuva píše:
Tak je zkus zezačátku míchat? Domácí brambora a koupná mrkvička a pod?
Přesně tak, dát větší podíl skleničky, do toho rozmačkat trochu dama vařené zeleniny, později poměry měnit - více domácího, méně skleničky.
Já to tak dělala dlouho. Když se mi nechtělo vařit (kolem 1roku), uvařila jsem brambory a namíchala se skleničkou. Je to změna, ušetříš si práci a sklenička vyjde i na 2-3×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holli píše:
Samozřejmě raději vše konzultuji s doktorkou a ta zatím nic jiného nedoporučila.
Květák se mu bojím dát,aby se nenadýmal,já sama jsem po něm v oblacích
No já nevím, ale já být na bramborovomrkvovohovězí dietě dýl jak týden, tak bych to asi už někomu hodila na hlavu ![]()
Květák se musí vařit odklopený a nedávat moc z košťálů, pak nijak extra nenadýmá, stejně tak brokolice.
Naprosto pro děti vhodná je dýně, zrovna včera jsem kupovala máslovou dýni v tescu, uvařila, pomixovala, malej se moh utlouct. Maso dávám zatím dost málo a spíš drůbeží. Jako přílohu nemusíš dávat jen bramboru, stejně tak můžeš přimíchat rýží, dobrá je kukuříčná polenta uvařená v trochu víc vodě, občas přihodím pohanku lámanku, ze zeleniny dostal taky řepu, fenykl, chystáme se na pórek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pití čaje , šťáv a obyč.vody
Také prosím o radu,jak donutit prcka pít i něco jiného než mléko.Už tedy nekojím máme umělé. Ale během dne mu zkouším dávat i něco jiného a nic.Ten obličej co u toho vždy dělá,když mu do pusy kápne něco jiného,byste měly vidět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám převařenou vodu, též se šklíbí. Dneska jsem neměla převařenou vychlazenou, tak jsem to honem ve flašce chladila ve studený vodě, dosáhla jsem jen teploty teplé až vlažné a on si vytáhnul 20ml a ani se neušklíbnul
Tak mu ji teď přihřívám a pije, pokud má žízeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:Holli píše:No já nevím, ale já být na bramborovomrkvovohovězí dietě dýl jak týden, tak bych to asi už někomu hodila na hlavu
Květák se musí vařit odklopený a nedávat moc z košťálů, pak nijak extra nenadýmá, stejně tak brokolice.
Naprosto pro děti vhodná je dýně, zrovna včera jsem kupovala máslovou dýni v tescu, uvařila, pomixovala, malej se moh utlouct. Maso dávám zatím dost málo a spíš drůbeží. Jako přílohu nemusíš dávat jen bramboru, stejně tak můžeš přimíchat rýží, dobrá je kukuříčná polenta uvařená v trochu víc vodě, občas přihodím pohanku lámanku, ze zeleniny dostal taky řepu, fenykl, chystáme se na pórek…
má řeč,já kdybych to měla stejné jíst tejden tak mu to plesknu na palici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tumpach píše:Gladys píše:má řeč,já kdybych to měla stejné jíst tejden tak mu to plesknu na paliciHolli píše:No já nevím, ale já být na bramborovomrkvovohovězí dietě dýl jak týden, tak bych to asi už někomu hodila na hlavu
Právě proto jsem zahájila tuto diskusi,abych se dozvěděla víc,jelikož nechci kupovat jídlo hotové. Dřív hotová jídla nebyla a taky jsme jako malý museli něco jíst,né?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit