Krmení - jak na hrášek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak na hrášek
Ahoj maminky,
mám 8mi měsíční holčičku a udělala jsem jí zeleninové pyré - mrkev, cibule, brambor a hrášek. Jenomže jsem ten hrášek neoloupala dopředu, jelikož je zmražený. No a všechno jsem to rozmixovala dohromady. Mám strach, aby malá neměla bolesti bříška.
Chtěla jsem vás poprosit, kdy jste začali dávat hrášek a jak jste ho připravovaly?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dávám od půl roka mražený a taky neloupu.
Teď do polívky jsem ho uvařila, vytáhla a zmáčkla prsty a vylezl tan vnitřek. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ani by mi nenapadlo ho loupat. Tedy pokud myslíš ty kuličky. Z lusek jsem ho samo vyloupala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže je to asi ok, ne? Dala jsem tam tak 4 polévkové lžíce… Právě jsem nědkde četla, že kdosi loupal kuličku po kuličce, tak mě to dost vyděsilo, jestli nedělám něco špatně… Takže mraženej hrášek, vařila jsme ho cca 10min a pak rozmixovala. Právě my hrášek budeme mít poprvé, tak mám strach, aby malou nebolelo bříško. Už jsme měli čočku, ale jen tu ze zdravé výživy, ta se líp tráví, tak jsem z hrášku trošku nervózní… takže můžu být klidná?:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To slyším poprvé, že se loupe
.
Dávala jsem tak cca od 8měsíců
. A žádný bolení se nekonalo.
Vyzkoušej a uvidíš. Však se celý příkrm neskládá jen z hrášku, tak to určitě ani nezaregistrujete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem si představila jak sedím nad miskou hrášku a mám zábavu na celý večer. ![]()
Buď v klidu, uvařenej hrášek prý nenadýmá. ![]()
- Citovat
- Upravit
já sice neloupala, ale slyšela jsem že slupky způsobujou nadýmání, tak jsem to holkám pasírovala přes sítko…i jim to víc chutnalo, než s těma rozmixovanýma slupkama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, taky jsem si dnešní večer představovala u loupaní každé kuličky…
No ale co bysme pro ty naše prcky neudělaly, že? ![]()
Příkrm se neskládá jen z hrášku, ale mám strach, že jsem ho tam dala hodně. Jak jsem to chutnala, je to dost hráškovy… A teda úplně výborny
No ale mám strach z toho množství… Tak já to zkusím s těma slupkama, snad to nebude vadit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé dávám hrášek taky zhruba od těch 8 měs. a žádné problémy nikdy neměla. Nepasíruju, jen mixuju. Dřív jsem si dávala pozor, abych jí nedávala 2 nadýmavé věci najednou - k hrášku květák, kedlubnu nebo kapustu, teď už jí do toho nalupu to, co mám doma a problémy žádné nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc všem, úplně jste mě uklidnily…
Tak já to prubnu a uvidíme… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už je celkem velká a hrášek se normálně dává. Nebála bych se taky. A vlastně ho sama dávám už nějakou dobu (malá má teda už rok). Někdy dokonce jen tak rozmraženej povařenej a zobe si ho sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala dávat malé hrášek a kukuřici kolem 8m a jen jsem to mixovala. Problém nebyl žádný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit