Na láhvi UM snad do 18?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Na láhvy UM do 18? Poraďtě prosím...
Maminky poraďte,
mám 14 měsíčního syna, který kromě obědu nechce nic jíst. Zkoušela jsem různé kaše, cereálie, chleba přestal jíst, takže mu nemám co dát k snídani a večeři.
Za den sní:
8 hod - 240 ml UM
10 hod - ovocná přesnídávka
13 hod - 220 ml masozeleniny a přílohy
16-17 hod - jogurty, klidně sní 3× 80g
19,30 hod - 240 ml UM 02 hod - 240 ml UM
Má 6 zubů, 84 cm a 12,4 kg, takže hlady asi neumře, ale podle mě by už měl jíst mnohem víc věcí, než jenom UM, ale prostě to nechce. Ani nikdy neměl křupky, nebo sušenky, cokoliv mu dám do ruky, tak hodí na zem.
Poraďte, co mu mám dávar jíst, aby nebyl na UM do 18? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vůbec se neboj, syn měl v tomto věku to samé.Zkus nakrájet chleba a dávat mu sousta do pusy, nebo nech 2-3 křupky v mističce na místě kam dosáhne(víc ne, aby ti neudělal velký bordel)
podle toho co píšeš, jí dost, můj jedl uplně stejně akorát bez toho nočního UM.Co rohlík v kočárku? můj se jakoby jídla štítil, ani teď nemá rád když se upatlá na ručičce, neboj ono ho to přejde, zkoušej dál ale nenuť.
- Citovat
- Upravit
asi bych vycházela z toho, co už jí, ne? takže bych udělala k snídani trochu kaše a smíchala s jogurtem, nebo přidat trochu kaše do ovoce, k večeři klidně polívku nebo co bylo k obědu… myslím, že 14 měsíců a tři příkrmy není taková trága ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za odpověď ![]()
Chleba už krásně jedl i se šunkou třeba a pak mu rostly horní zuby a od té doby ho nechce. Zkoušela jsem mu dávat křupky do misky, ale akorát s tím hází ![]()
On je velký dost, ale připadá mi, jak to píšeš, že se štítí jídla nebo co ![]()
No nic budem zkoušet dál. Snad toho jídla nemá málo, protože takhle jí už od 8. měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
me se zda ze ti basti uplne paradne…moje dite neni ani ve dvou letech nejak odvareny z chleba, rohliku nebo jinyho peciva…takze u nas se taktez ji obed..a pak jogurty…zas mi nepije od roku zadny mliko ani UM ani jiny..ale miluje polivky…tak zkus na veceri treba to..na snidani se u nas ji jogurt nebo termix nebo lipanek..nic jinyho nema sanci
a nikdy me nenapadlo ze by spatne jedla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaše právě nechce, ani na lžičku, ani do flašky, zkoušela jsem různé.
Teď teda zkouším trochu kaše přidat do ranního a večerního UM.
Etcetera78 píše:
asi bych vycházela z toho, co už jí, ne? takže bych udělala k snídani trochu kaše a smíchala s jogurtem, nebo přidat trochu kaše do ovoce, k večeři klidně polívku nebo co bylo k obědu… myslím, že 14 měsíců a tři příkrmy není taková trága
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
od roku uz jakykoliv: vyvary - kureci hovezi kralici slepici, zeleninovy - brokolicovou rajskou kvetakovou hraskovou … co te jen napadne
nase se po polivkach muze utlouct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě kaše nevzal nikdy, teď si dá tak jednou do měsíce klasickou krupičku když si vaří holka, ale jen pár lžiček, prostě mu to nejede ![]()
Polévky, všechny co pro nás, akorát míň kořením.
- Citovat
- Upravit
Můžeš mi prosím napsat popis…základ bude asi všech stejný že?
mikitaa píše:
od roku uz jakykoliv: vyvary - kureci hovezi kralici slepici, zeleninovy - brokolicovou rajskou kvetakovou hraskovou … co te jen napadnenase se po polivkach muze utlouct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jídelníček má dobrý, akorát mi tam chybí aspoň čerstvé jablíčko a obiloviny. Tu kaši přidávej po troškách, jak píšeš, a určo si zvykne. Od kámošky malý nechce ani mlíko ani kaši a má 2 roky a žije.:-)Hold každý nemůže být žrout:-)Malá mi taky nechce chleba. Nejraději by tak chtěla jen rohlíky. Tak ji vždycky do přesnídy dám trochu takových těch dětských sušenek. Začli jsme na jedné a pomalu přidávám. Taky je v nich obilí, tak místo toho chleba. Chleba mi sní jen tvrdý. Asi jí to dělá dobře na zuby.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barique píše:
Kaše právě nechce, ani na lžičku, ani do flašky, zkoušela jsem různé.
Teď teda zkouším trochu kaše přidat do ranního a večerního UM.Etcetera78 píše:
asi bych vycházela z toho, co už jí, ne? takže bych udělala k snídani trochu kaše a smíchala s jogurtem, nebo přidat trochu kaše do ovoce, k večeři klidně polívku nebo co bylo k obědu… myslím, že 14 měsíců a tři příkrmy není taková trága
No já jsem právě myslela přidat jenom trošku kaše do něčeho, co mu chutná, aby si poztupně zvykl…
A že nic nechce do ruky, to si užívej, že aspoň není pořád zprasený, moje malá ze mě dneska vymámila piškot a odmítala se ho vzdát, zpracovala ho nakonec celý, ale je umatlaná i pod ponožkama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak u nás je právě taky období nejezení, jí jen ten oběd. Občas (když dobře) sní jogurt k svačině, tu a tam ovoce, ale ani to moc nechce¨. Snídani a večeři jí tak, že ožere pečivo (sní šunku nebo sýt a zbytek nechce. No tak si říkám: asi nemá tkaovej hlad no… až bude mít tak si snad dá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nevarim zadny specialni pro ni…normalni vyvar…hodis do tlakacu maso a korenovou zeleninu…ochutis (sul pepr pr. kousek masoxu) pak das nudle, pismenka nebo co te napadne
zeleninovy delam taky z vyvaru…jen v tom nasledne uvarim ten dany druh zeleniny a pak rozmixuju cast te zeleniny…a cas necham na kousky v tom. ochutim dle chuti - bylinky apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jí ti ok náš jídelníček je ještě horší
Snídaně:mléko-200 ml plnotučné
Svačina:maso maso maso-šunka,maso..sýry nedá do pusy,jogurty jakkýkoliv taky ne
Oběd:polévka
Svačina:co bylo k obědu takže jen maso,brambory nejí,kaši málo,přílohy nic moc
Večeře:maso maso maso-o bylo k obědu třeba,viz výše zmíněna u svačiny
Pitný režim.čajíky,bez bublinkové vody se šťávou
- načítám...
- Citovat