Můžu dát už rajče?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
můžu dat už rajče?
ahoj chci se zeptat, jestli muzu malemu uz udelat takovou falesnou rajskou polivku - spareny oloupany rajcata bez seminek s rýzi. dneska ma presne 9 mesicu. jinak rajcata jsme meli uz i ve sklenickách (bolonska s mozarelou od hami a pak jeste neco podobnýho od Hippu) a snasel to myslim celkem dobre, ale u tech cerstých si práve nejsem jistá.. dekuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mě můžeš,ale já se moc neřídím příručkami
Počkej co ti napíšou holky,co leží v chytrých knihách
Pokud ti na tom záleží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud už měl rajčátka ve skleničkách a bylo to bez problémů, tak bych v klidu z rajčátek vařila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi jsem se na to ptala pediatra (Maty měl 8měsíců). V chytrých knihách je rajče uvedené jako „nebezpečné“, ale ve skleničkách jsou snad už od 5. měsíce. Doktor mě uklidnil, že rajče můžu bez obav dávat
Že by povařením ztratilo alergeny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme v tomhle roku dávali normální klasickou rajskou, akorát jsem jí pro malou míň solila, takže pokud se po skleničkách neosypal, zkusila bych i normální rajčátko
ale teda taky nepatřím k matkám, který se přísně řídí pravidly, malá prostě dlabala omáčky v 9měsících s náma i s knedlíkem nebo kolínkama a byla spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala bych i syrový rajče, syn ho taky někdy v tomhle věku dostal. Akorát bych to vedla v patrnosti a pokud by se objevili nějaké pupínky, zarudlý zadeček či jiné obtíže, tak bych dala rajče na čas zase k ledu, ale jinak proč ne.
Jinak fajn syrová zelenina je salátová okurka, není to žádný rozšířený alergen, je měkká, chuťově „umírněná“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
Kdysi jsem se na to ptala pediatra (Maty měl 8měsíců). V chytrých knihách je rajče uvedené jako „nebezpečné“, ale ve skleničkách jsou snad už od 5. měsíce. Doktor mě uklidnil, že rajče můžu bez obav dávatŽe by povařením ztratilo alergeny?
Jojo, rajče povařením ztrácí „alergeny“, kamarád je alergický na syrová rajčata, ale vařená normálně může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
maly miluje syrove rajce asi od 8m, vyndavat seminka me nikdy nenapadlo ani u syroveho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hojky … náš mladej měl 6,5 měsíce a rajčátka sem dala … spařila sem je, oloupala a tyčákem rozmixovala se zeleninou a maskem … a jak otvíral pusinu, boule za ušima …
… nic mu po nich nebylo a není … měl je 3 dny po sobě … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to je super, ja jsem u tehle veci raci opatrna, tak se ptam
kazdopadne musim uvarit jtejne i neco jinyho, kdyby nahodou - je to strašná frfňa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nevim, povarenim se podle me alergeny neztrati - Rozarce se ekzem delal po cerstvych, i po tech ve sklenickach, nastesti z toho vyrostla a ted muze vse
pokud maly nema sklon k alergii, tak bych se asi nebala to zkusit
ted koukam, ze mame kluky stejne stare
Olda ma ale ekzem, takze ja se bojim, rajcata nejim kvuli nemu ani ja
Příspěvek upraven 19.12.11 v 12:13
- Citovat
- Upravit
Ahojda, pokud mu nevadí tak dej, já teda do roka dávat nebudu, ač jsem dala malé skleničku s rajčetem a měla takovou stolici po ní, že měla poprvé hrozný opruzeniny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit