Můžu dát už rajče?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1258
19.12.11 11:09

můžu dat už rajče?

ahoj chci se zeptat, jestli muzu malemu uz udelat takovou falesnou rajskou polivku - spareny oloupany rajcata bez seminek s rýzi. dneska ma presne 9 mesicu. jinak rajcata jsme meli uz i ve sklenickách (bolonska s mozarelou od hami a pak jeste neco podobnýho od Hippu) a snasel to myslim celkem dobre, ale u tech cerstých si práve nejsem jistá.. dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17124
19.12.11 11:13

Podle mě můžeš,ale já se moc neřídím příručkami :oops: :jazyk: :palec: Počkej co ti napíšou holky,co leží v chytrých knihách :mrgreen: Pokud ti na tom záleží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
19.12.11 11:13

Zkus to uvidíš. ;)

• Citovat
  • Upravit
1937
19.12.11 11:14

Pokud už měl rajčátka ve skleničkách a bylo to bez problémů, tak bych v klidu z rajčátek vařila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.12.11 11:17

Kdysi jsem se na to ptala pediatra (Maty měl 8měsíců). V chytrých knihách je rajče uvedené jako „nebezpečné“, ale ve skleničkách jsou snad už od 5. měsíce. Doktor mě uklidnil, že rajče můžu bez obav dávat :nevim: Že by povařením ztratilo alergeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
19.12.11 11:17

My jsme v tomhle roku dávali normální klasickou rajskou, akorát jsem jí pro malou míň solila, takže pokud se po skleničkách neosypal, zkusila bych i normální rajčátko :) ale teda taky nepatřím k matkám, který se přísně řídí pravidly, malá prostě dlabala omáčky v 9měsících s náma i s knedlíkem nebo kolínkama a byla spokojená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.12.11 11:18

Dala bych i syrový rajče, syn ho taky někdy v tomhle věku dostal. Akorát bych to vedla v patrnosti a pokud by se objevili nějaké pupínky, zarudlý zadeček či jiné obtíže, tak bych dala rajče na čas zase k ledu, ale jinak proč ne.
Jinak fajn syrová zelenina je salátová okurka, není to žádný rozšířený alergen, je měkká, chuťově „umírněná“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101467
19.12.11 11:21
Ywett píše:
Kdysi jsem se na to ptala pediatra (Maty měl 8měsíců). V chytrých knihách je rajče uvedené jako „nebezpečné“, ale ve skleničkách jsou snad už od 5. měsíce. Doktor mě uklidnil, že rajče můžu bez obav dávat :nevim: Že by povařením ztratilo alergeny?

Jojo, rajče povařením ztrácí „alergeny“, kamarád je alergický na syrová rajčata, ale vařená normálně může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
19.12.11 11:24

moje malá jedla rajče a přímo rajče syrové v 5 měs:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
19.12.11 11:29

Samozřejmě můžeš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.12.11 11:31

maly miluje syrove rajce asi od 8m, vyndavat seminka me nikdy nenapadlo ani u syroveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9588
19.12.11 11:38

Hojky … náš mladej měl 6,5 měsíce a rajčátka sem dala … spařila sem je, oloupala a tyčákem rozmixovala se zeleninou a maskem … a jak otvíral pusinu, boule za ušima … :palec: :palec: … nic mu po nich nebylo a není … měl je 3 dny po sobě … :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
19.12.11 11:51

tak to je super, ja jsem u tehle veci raci opatrna, tak se ptam :) kazdopadne musim uvarit jtejne i neco jinyho, kdyby nahodou - je to strašná frfňa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
19.12.11 12:12

nevim, povarenim se podle me alergeny neztrati - Rozarce se ekzem delal po cerstvych, i po tech ve sklenickach, nastesti z toho vyrostla a ted muze vse

pokud maly nema sklon k alergii, tak bych se asi nebala to zkusit
ted koukam, ze mame kluky stejne stare :) Olda ma ale ekzem, takze ja se bojim, rajcata nejim kvuli nemu ani ja

Příspěvek upraven 19.12.11 v 12:13

• Citovat
  • Upravit
1165
19.12.11 12:13

Ahojda, pokud mu nevadí tak dej, já teda do roka dávat nebudu, ač jsem dala malé skleničku s rajčetem a měla takovou stolici po ní, že měla poprvé hrozný opruzeniny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí