Můžu dát už rajče?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Klidně dej. Ale třeba já jsem to vařila z plechovkových rajčat, protože čerstvá kupovaná zvlášť v zimě byla dost hnusná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mersii píše:
tak to je super, ja jsem u tehle veci raci opatrna, tak se ptamkazdopadne musim uvarit jtejne i neco jinyho, kdyby nahodou - je to strašná frfňa
Jinak my žijeme třeba v Norsku, a vše jsem zatím řešila a četla jen tady, tak jsem byla vždy v šoku, když mi pak doktorka řekla co může a co nemůže, i knížky tady doporučují různě něž u nás.
vlastně tady snad už můžou téměř vše, je jí 8měs. teda asi jen kromě toho kravskýho mlíka a bílku. ale na to jsem se ani neptala, třeba dneska jsem jí už dala celozrnej chleba s játrovou paštikou a jakoby máslem. takže fakt záleží asi na mamině co tomu prckovi už dá
tady to fakt nějak neřešej,ale asi je to tím že tady mají kvalitnější potraviny než u náš. třebas kohoutovou vodu jí zkouším dávat už asi od 5měs. nepřevařenou. když jsem se zeptala na kojo vodu tak na mě koukala jak když jsem spadla z marzu, vlastně an většinu mých „českých“ dotazů
tady se kojen. voda ani nedá sehnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč sem to psala: protože mě taky bylo proti srsti nepřevařovat vodu, zkusit paštiku apod. ale zatím to jde. to rajče je dobrý nápad, zkusím to taky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ta voda by mě taky zarazila,ale jinak -tady se všechno ted moc řeší a prožívá a zkoumá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mas pravdu vsechno se tu nejak moc resi, ale s tou vodou bych u nas byla opatrna - moje mati si kdysi privydelavala tim, ze prodavala takovy ty super duper filtry na vodu. no a dostala k tomu takovou jakoby zkousecku vody (nevim jak to presne nazvat). byly na ni takovy 4 tycinky - 2 se daly do vody z vodovodu a 2 do te prefiltovane.. no nepreju vam videt mile damy co se z te vody z kohoutku stalo - normalne zelenohnedej slizkej hnus. fuj jeste ted je mi z toho blujno.. ale taky si myslim ze v norsku bude ta voda o necem jinem (mam teda zafixovanou tu typickou norskou uzasnou krajinu
). a na necem se prece vydelavat musi ![]()
no a jinak z rajcete se slusne posral ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, tak to ho zkusím snad hned, nějak nemůže tedka kadit.
teda už dlouho s tím zlobí, tak uvidíme, třebas to pomůže i nám ![]()
jo, u nás bych asi tu vodu taky řešila, ale tady to snad nehrozí. jinak k obědu mi už nechce zeleninu, ani lžičku, rostou jí zuby , ale ten chleba jí, myslíte, že to můžu zatím místo oběda dávat chleba? Asi odbočuju od tématu, ale jestli někdo poradí tak díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono záleží kde bydlíte, my tu máme vodu kvalitní, za kopcem se nám tu stáčí kojenecká. jinak se fakt všecko moc řeší, my jako děcka neměli výmysli typu anatomický silikonový dudlík, ekobio prací dětské prášky atd. a nic nám nebylo. já jsem dávala do 5 měs. kojeneckou a od té doby dávám normálně vodu z vodovodu ohřátou ve varné konvici. kravské mlíko střídáme se sunarem od roka, od 5 měs. malá dostala čerstvé jahody, rajče atd. a nic jí není, žádná alergie nic, zato vím jak kamarádka s tím čekala vším pomalu do 3 let a teď se jí malá z každé druhé věci osype. podle mě čím se začne zvykat dřív tím lépe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niki3× píše:
no, tak to ho zkusím snad hned, nějak nemůže tedka kadit.teda už dlouho s tím zlobí, tak uvidíme, třebas to pomůže i nám
jo, u nás bych asi tu vodu taky řešila, ale tady to snad nehrozí. jinak k obědu mi už nechce zeleninu, ani lžičku, rostou jí zuby , ale ten chleba jí, myslíte, že to můžu zatím místo oběda dávat chleba? Asi odbočuju od tématu, ale jestli někdo poradí tak díky
jak rika nase dr. - pokud decko pije a aspon neco sni, hlady neumre a vetsinou ani nezhubne. takze po dobu nezbytne nutnou bych ten chlebik s necim klidne dala
me kdyz malej pohrdá zeleninou tak mu dam neco jinyho - bud dalsi varku ovoce, kasi,jogurt nebo proste cokoli co sni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak uvidíme, zkusíme, já zatím jen kojila, když nechtěla oběd. tedka stojíme asi měsíc s váhou, ale snad prý takhle velký děti od 7měs. už nepříbíraj tolik.
JInak nám sestřička říkala, že dřív když nebyl sunar, tak se dávalo kravský mlíko s cukrem a asi ještě nečím, takže to asi fakt záleží na genech v tý rodině, dřív se fatk nic moc neřešilo, když vždycky mamce mojí něco řeknu, že jsem vyvařovala dudlík nebo podobně, tak na mě čučí, že za nás když jsme byli malý se to nedělalo a nebo naopak se jídla nějak neřešila, co se může v určitým měsíci a co ne ![]()
Hlavně at sou mimča zdraví ![]()
Jinak já tu vodu ani nepřevařuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jen pro zajímavost, včera mi psala doktorka mějla, že jí na chleba můžu dát mazlavej sýr, játrovku, kaviár… jako v 8měsících? sama teda kaviár ani já nejím, takže ten pokoušet nebudem ![]()
ten celozrnej chleba mi schválila, taky jsem jí ho tedka už dvakrát dala, a jí ho, ale četla jsem (na českejch stránkách), že by se celozrný pečivo mělo dávat až od roku, co vaše názory? zatím jsem si nevšimla, že by jí to něco dělalo, ale bojím se, aby jí nezvnikla celiakie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niki:hele koukám,že je to extrém u vás i u nás
U vás povolí snad všechno a tady pomalu nic do 3let
Zvolila bych zlatou střední cestu a svůj selský rozum a šmitec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to, jo, asi se na ten chleba, aspon tak na měsíc vykašlu, ale bílý pečivo do ruky už může i u nás, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mazlavej syr a jatrovku??? kurna dyt tam je soli a soli.. v tavenakach je soli dokonce vic nez v tvrdych syrech. kaviar ani neresim, maso nejim a ani poradne netusim co tam krome toho kaviaru vubec je.. jinak my s tim celozrnym pecivem raci pockame, rohlik na ozuzlavani mu sem tam dam od 6 mesicu, jinak pecivo jeste nejedl, nema zuby a neumi kousat a kdyz uz spolkne pidikousek tak se zacne dusit a pozvraci se.. vubec nevim co s tim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jí to právě ten chleba namazala a nakrájela na pidikousíčky a celkem je vidět že to rozmílá, tak třeba zkoušet jídlo na hrubší kousky, když to dáš do mixéru a zapneš to jen chvíli, tak tam zůstanou pidi kousíčky a ty by měl tím patrem rozmílat. To mě, když spolkne rovnou kaši, tak se jí taky jakoby zvedá kufr, musí to hold na patře trochu rozmlít.
jo, to já vím, ale třeba tady jsou kvalitnější ty potraviny, nevím, stejně s tím chlebem asi ještě počkám. JInak tady na játrovkách maj na obalu hlavy dětí, tak tam asi tolik soli nebude. prej jí to můžu dávat i do jídla občas místo masa.
jinak kaviár jsou vajíčka ryb a já bych řekla, že moc upravený tepelně nebudou , proto mě to překvapilo, ale zase když jí dávám každý den na lžičce rybí tuk, tak se na něj úplně klepe, tak by jí to asi chutnalo, ale pokoušet to nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vim ze kaviar jsou rybi vajca ale co krom toho v tom je netusim..no tady na je na spouste veci taka hlava decka,ale myslim ze vhodne pro ne urcite nebudou ![]()
jinak s tema kouskama jsem zkousela snad uz vsechno.sem tam to nejak zvladne,ale vetsinou to skonci práve tou grckou
ale rikam si jestli to nebude tim ze asi do 5 mesicu mel celkem hodne silnej reflux,tak jestli treba jeste nema tim blinkanim rozdrazdenej jicen..
dam mu na to cas a uvidime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit