Krmení - stačí jí to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A proč jí tak často kojíš? U nás teda malá taky v poslední době nechce nějak jíst, ale neřeším to, jídlo ji nabízím prostě po celý den a ten jogurt do ní místo na jeden zátah dostanu třeba na 3×, to ale sní aspoň víc než kdybych jí ho dala jen v těch 10h. co ho má mít. Nekojím a jen ráno a večer dávám mléko, přes den čaj či jinou tekutinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ona mi nechce vůbec jinak pít
, už jí dávám i z hrníčku, protože flašku stále odmítá a je uplakaná. Vypije mi tak 100 ml čaje za den a to je už co říct a jsem šťastná že alespoň něco vypila. U prsu je zvyklá i usínat.
- Citovat
- Upravit
Také jsme měli takové období, kdy moc nejedla a nepřibírala. Hlavní je, že nějak drasticky neubývá na váze. Kojila jsem v tu dobu i 8× za den, 1× v noci. Zase se to samo spravilo. A nerostou jí zuby?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mi máme to samý, s tím, že teda nějak extra ze začátku nejedla příkrmy, ale pak aspon půlku porce, ale ted jí bude taky 9měs. a sní jak píše anonymní jen lžičku či dvě. máme teda jen oběd a pak večer kaši, tu mi ale sní tak celkem v pohodě, půlku porce (max.60ml-100ml), takže to se nezměnilo, taky kojím většinou tak po dvou hodinách. nic jinýho mi pít taky nechce, vše vyplivne. Večer kojím 3-4×. Ale ted ani večer moc nespí a je plačtivá, takže to vypadá, že jí rostou zuby. Tak snad to brzy přestane a začne jíst. třeba to jsou u vás taky zuby.
Jinak s váhou taky asi nejspíš stojíme, ne-li ubíváme, protože fakt nejí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak v tom bude asi jádro pudla teda … prso má prostě multifunkčně na vše
Je to boj s tím pitím, mě malá zatím vypije taky strašně málo, ale pořád doufám, že se to zlepší … ale řekla bych, že ve vašem případě jí to prozatím asi stačí, ale určitě bych začala vynechávat kojení, nabízela víc pití a snažila se jí to jídlo místo prsa dávat častěji a častěji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ona se asi nadlábne a napije z prsa, v tomhle věku hodně dětí začne hlř jíst, skončí jim tzv senzitivní období, kdy jsou ochotné přijímat různé novinky jako příkrmy, začnou jim už růst zoubky, jedno s druhým…
Plně kojit jde klidně i roční dítě, takže bych řekla, že hlady neumře, ale přiznávám, že v tomhle věku by pro mě tak časté kojení už bylo vopruz ![]()
Jinak syn usínal do 9m taky u prsa, pak se odstavil a s usínáním nebyl žádný větší problém, ale on teda vzal v klidu flašku.
Nádobu je potřeba zkoušet různé, syn pak cca v 10m pochopil brčko, tak jsem mu pak koupila hrnek s brčkem a to měl na den a ve flašce měl mlíko. Brčko pochopil tak, že sjem vzala obyč slámku, namočila konec do oblíbeného nápoje, strčila mu to do pusy, druhý konec do sklenky, on ocucával to, co mu chutnalo a začal sát a jak sál, tak ejhle, ono to teče ![]()
Můžeš zkusit i třeba pet láhev se sportovním pítkem, tekoucí (třeba jupík), netekoucí (rajec), zkrátka cokoliv, na něco se určitě chytne.
Taky bych zkusila ještě různé nápoje, klidně slazené, ono jde o to dítě „rozpít“, pak když je zvyklé na nádobu, tak postupně ředit a ředit vodou, až bude mít čistou.
A ještě to nepřibírání, ony jak se v tomto věku začnou hýbat, tak spoustu energie spálí tím, tak třeba dočasně nepřibírají.
Nechutenství může být způsobené i nedostatkem železa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubk nevím, už má 4 a na dvojky se mi zdá ještě brzo. Ale je fakt že do všeho kouše
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
zoubk nevím, už má 4 a na dvojky se mi zdá ještě brzo. Ale je fakt že do všeho kouše
Proč brzo, my jsme měli nejdřív spodní jedničky(7m) pak obě horní dvojky v 7,5m, jedničky v 8¨m a ted ve 13m má spodní dvjku a horní stoličky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gladys : přesně tak kojení mi neva, užívám si to, ale je to někd opravdu otrava
. Brčko mi asi neprojde, protože se mi naučila foukat bubliny do kelímku na pití
.
Děkuji za vyčerpávající příspěvek
- Citovat
- Upravit
atominnka píše:Anonymní píše:Proč brzo, my jsme měli nejdřív spodní jedničky(7m) pak obě horní dvojky v 7,5m, jedničky v 8¨m a ted ve 13m má spodní dvjku a horní stoličky
jestli to jsou zoubky, tak si asi ještě užiju.
- Citovat
- Upravit
Dcera taky hrozně málo jedla. Ve věku 9m jsem ji hlavně kojila. K obědu snědla pár lžiček přesnídávky, k večeři pár lžiček kaše, přes den pár křupek. Opravdu žila hlavně z MM.
Neřešila bych to.
Ono když omezíš kojení, začne víc jíst/pít.
Dcera se naučila pít z láhve ze sportovním pítkem, protože to viděla u mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydrž, syn měl taky takové období, kdy nechtěl skoro nic jíst, taky jsem měla strach, aby mu to stačilo, ale zase se umoudřil a rozjedl. Snaž se nestresovat, být v klidu, jídlo nabízej pravidelně, však se to zase zlomí a rozpapá se, neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doobrý večer,
.
potřebovala bych poradit ohledně stravy mé dcery. Bude mít 9 měsíců a poslední měsíc špatně jí a je to čím dál horší. V 6 m smědla přesnídávku, oběd a večer kaši, mezitím kojení. Teď sní tak 4 lžičky př, celý oběd , a pár lžiček kaše. Občas do ní dostanu alespoň jogurt, ale to je spíš vyjímka. Samoždřejmě kojím, ale myslím že jí to nemůže stačit. Za 14 dní nic nepřibrala
Prosím poradit jak na to aby se rozjedla. Chtěla bych ji pomalu začít odstavovat, kojím asi 10× denně + noc a je to úmorné. Děkuji