Jídelníček 7měsíčního miminka, prosím o názory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček 7 měsíčního miminka
Ahoj maminky, mám dotaz na složení jídelníčku mého miminka..když čtu některé příspěvky tak mám pocit, že jí dávám málo jídla a když čtu některé příspěvky tak mám pocit, že některým maminkám musejí ty miminka prasknout ![]()
7-8 hod. 180 ml UM
11-12 hod. masozeleninový příkrm, zapíjíme čajem
15-15.30 hod. 180 ml UM
18 - 18.30 hod. mléčná kaše (150 ml vody a 4 nebo 6 lžic kaše/záleží na druhu kaše/
Děkuji za názory
Míša a Ester ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
podle mě má málé mléka, už jen kvuli tekutinám. Syn měl v tomto věku také 2 příkrmy ( oběd a jedna ovocná sváča, kaši ještě ne). Kojení myslím tak 4-5přes den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
![]()
mně by syn při takovým jídelníčku umřel hlady…
3-4 200UM
8h 120UM
11h jogurt + ovoce
12:30 zelenina
14:30 170UM
15:30 ovoce
17h 150 kaše
19h 200UM
dcerka ti normálně prospívá? jak je těžká?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych přidala ještě jednu porci mléka. Dítě by mělo jíst 5× denně. Chybí mi v jídelíčku dopolední svačina. Klidně u takhle mlého dítěte bych dala třeba jablíčko nebo banán a dala k tomu ještě jednu porci mléka. Mléka a mléčných výrobků by mělo v tomto věku být min 600 ml denně, dle mé pediatričky, takže opravdu bych to viděla tak, že tam jedna porce a to dopolední chybí.
Jinak předpokládám, že dítě pije i něco jiného než to mléko a čaj po obědě. Mělo by vypít tak litr tekutin denně.
Toho jídla není ve tvém jídelníčku vysloveně málo, ale zdá se mi to nevhodně rozložené na málo porcí.
Nojo vlastně, v 7m byl malý ještě kojený, takže měl ještě i noční mlíko. Ale na UM to asi není potřeba.
Příspěvek upraven 22.12.11 v 18:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď má zhruba 8 kilo a přibírá normálně, je pěkná…úplně si mě touhle otázkou vyděsila, ale zase jí nechci přecpávat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, pokud přibírá, je vše OK, ale měla by jíst častěji a trochu více mléka nebo třeba jogurt, klidně jen 100 ml a k tomu to ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my to teda máme jaksi pestřejší…
kolem 5 hod kojo
kolem 8 hod kojo (někdy už flaška, ale vypije mi teda max 90ml, spíš míň)
kolem 10hod třeba spařené jablka s trochou jáhel nebo vařené švestky s půlkou sunarky…kolem 80g
kolem 13hod masozelenina - max 100g
mezi 15 a 16 hod jogurt s banánem nebo jiným vařeným ovocem, cca 100g
kolem 18 hod kaše 150ml
po 19hod kojo
ovoce dávám jen domácí uvařené v pařáku, zapíjíme čajem (cca 100-150ml denně) a dřív jsme tak hod po obědě kojili, dnes už nechce, je jí 7,5 měs
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě přidat víc mléka, UM, nebo jogurt a rozdělit na více dávek. Malá ti vydrží od večeře přes dvanáct hodin hlady? Naší Lili je víc než rok a tak dlouho mi nevydrří ani omylem. Její jídelníček je momentálně takový:
4-5h kojení
7h kojení(někdy vynechá)
8,30 jogurt, nebo mléčná kaše, občas pečivo s máslem
10h 200ml Sunaru
12-13h oběd( maso, zelenina, příloha) cca 250g
15h přesnídávka
18h 150ml kaše
20-21h kojení
někdy vyžaduje kojení i po odpoledním spánku, nebo ještě po půlnoci. V sedmi měsících měla jídelníček podobný jen menší porci oběda a místo UM a snídaně kojení. Jogurt k snídani jsme zavedli v 9 měsících a UM v 10 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mně malá nakojená taky vydrží někdy i 11hod, nakojí se v 19hod a stane se, že vydrží i do šesti. ale spíš vyjímečně. tak párkrát do měsíce…
a k zakladatelce - určitě bych to udělala pestřejší, nějaké ovoce, obiloviny atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my jsme na UM skoro od nárození, máme 7.měs a 2 dny ![]()
5-6h 200-230 ml UM
9-10h ovoce cca 180 ml
13-14h masozelenina 150-180ml
17-18h kaše 180-200ml
21-22h 200-230 UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michaelo mě malá, když byla jen kojená taky občas vydržela i 10h a běžné bylo tak 6-8h. a teď má to rozmezí taky většinou kolem těch 7-8h, jen někdy méně, ale záleží i na tom jestli sní všechnu kaši a kolik vypije večer, někdy si jen cucne a spí to je jasné, že pak má hlad dřív. Proto mě zaráží těch dvanáct hodin, že to je pravidelně a to po čtyřech jídlech denně. Mě by se malá uřvala hlady přes den mi ani v roce nevydrží dýl jak tři hodinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ijajeki píše:
Michaelo mě malá, když byla jen kojená taky občas vydržela i 10h a běžné bylo tak 6-8h. a teď má to rozmezí taky většinou kolem těch 7-8h, jen někdy méně, ale záleží i na tom jestli sní všechnu kaši a kolik vypije večer, někdy si jen cucne a spí to je jasné, že pak má hlad dřív. Proto mě zaráží těch dvanáct hodin, že to je pravidelně a to po čtyřech jídlech denně. Mě by se malá uřvala hlady přes den mi ani v roce nevydrží dýl jak tři hodinky.
To mě malý vydrží přes den ty 4 hod, někdy i dýl, když třeba usne, tak potom třeba má masozeleninu ve 14h, pak v 17 usne, spí 2 hod a nají se až v 19h večer
ale v noci se taky vydrží těch 5,5-6 hod, někdy 7-8, víc ne, napije se mléka třeba i ve 4 ráno, ale pak má hlad třeba až v 9 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, jsme na UM plně od 6týdnů, (kojila jsem jen 14dní, takže dokrm), za týden máme 7m.
Jídelníček
6h snídaně UM 200ml
9h svačina jogurt 150-200g
12h oběd masozelenina 180g
15h svačina ovoce 180g
17h večeře UM 270ml (noční spánek) 02h noční svačina UM 200ml
Přes den mi nepije žádné čaje, ani vodu, ani šťávičky…
Příspěvek upraven 22.12.11 v 20:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám asi nenažrané dítě. A přitom tlustá vůbec není. Možná je to tím, že je hodně akční, pokud nespí tak chvíli neposedí pořád někam leze, běhá něco provádí tak vydá hodně energie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky, oběd „masozeleninový příkrm“ bych posunula třeba mezi 12 až 13 a přidala okolo 10 dopolední svačinu-ovoce!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit